20/8/12

Μετρουλάκια ante portas






Τι Γιωργάκης Παπανδρέου, τι Λουκάς Παπαδήμος, τι Αντώνης Σαμαράς! Στο ίδιο έργο θεατές, στην ίδια τραγωδία κομπάρσοι. Εμείς, η Ελλάδα που δεν αντιστέκεται, η Ελλάδα που μόνο υπομένει, όλοι αυτοί που δεν λένε να καταλάβουν και συνεχίζουν να μη ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν, νάμαστε πάλι μπροστά στον νέο γδάρτη του συστήματος, που στηρίζουμε ακόμα με την ηλιθιότητα και την ανοχή μας: Έντεκα δις "μονάχα" αυτή τη φορά, δεθείτε όμως για καλό και γιά κακό, γιατί μπορεί να τους βγούνε και δεκατέσσερα.

Τι περίπου μας περιμένει; Μα ότι μας αξίζει! Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο! Κατά το news247 αυτά θα είναι μάλλον τα εξής:

"....* Μείωση στις συντάξεις από 700 ευρώ και πάνω από 2% έως και 15%

* Μείωση μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους σε ειδικά μισθολόγια. Η μείωση θα είναι αναδρομική από 1 Ιανουαρίου 2012, ενώ γίνεται προσπάθεια να μην θιγούν οι μάχιμοι ένστολοι

* Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ. Το μέτρο θα μειώσει τους μισθούς των υπαλλήλων έως και 35%

* Κατάργηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών και μείωση του για τους υπόλοιπους με επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων (π.χ. ιδιοκατοίκηση)

* Μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ

* Αύξηση του κατώτατου χρόνου συνταξιοδότησης από τα 15 χρόνια στα 20

* Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης

* Νέες περικοπές στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας για όσους δημοσίους υπαλλήλους τα λαμβάνουν

* Μείωση του εφάπαξ κατά 23% για τους δημοσίους υπαλλήλους και έως 45%, για τους υπόλοιπους, ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβάλει

* Περικοπές στα προνοιακά επιδόματα με θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την οικογένεια των δικαιούχων

* Περικοπές στις συντάξεις όσων λαμβάνουν δεύτερη και τρίτη σύνταξη, καθώς και στις συντάξεις που παίρνουν οι άγαμες θυγατέρες

* Εφεδρεία για τρία χρόνια και έπειτα απόλυση για 35.000 δημοσίους υπαλλήλους από το 2013

* Μείωση του μισθολογικού κόστους σε κάθε υπουργείο έως 25%

* Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ΟΓΑ-ΟΑΕΕ

* Επιβολή εισφοράς για τους ανέργους του Δημοσίου

* Κλείσιμο και συγχωνεύσεις για περίπου 50 φορείς του Δημοσίου

* Μείωση του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, μέσω της εφαρμογής έως και το 2015 του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτό κατά 115.000 άτομα..."

Και έχει φυσικά ο Θεούλης. Όρεξη νάχετε!

Και ξένες εφημερίδες κάνουν ήδη λόγο για δεκατέσσερα δις και!

Αν έχει ο Θεούλης λέει!

Παγκόσμιος διασυρμός για την πολιορκία της Ύδρας

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/e74277a84b91db2e34125fa2f0b954d1_XL.jpg

Οι εντολές ήντουσαν πεντακάθαρες: Περικύκλωση του εχθρικού υψώματος ΨΤ /ΓΤΜΜΤ (Ψαροταβέρνα "Γιά τα μάτια μιάς τσιπούρας") από επίγειες, υπέργειες, υπόγειες, θαλάσσιες, αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις από όλες τις πλευρές. Ο αρχηγός της επιχείρησης -ένα κομματόσκυλο του πασόκ που κατάφερε λόγω φάρδους να υπερισχύσει του βασικού του αντίπαλου γιά την στελέχωση της θέσης, ενός λιγότερο ανάξιου κομματόσκυλου της νδ, βασικό προσόν στην χώρα μας να είσαι πιό ανάξιος από τον αντίπαλό σου- το είχε πει όσο πιό απλά μπορούσε, γιά να το καταλάβει και ο πιό στόκος κομάντος:

Σύντροφοι οικονομικοί καταστολείς, αγαπητά μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής, καρακόλια και σύμπατσοι, ήρθε η ώρα μας! Μετά την περιφανή νίκη της τρικομματικής εθνοσωτήριας συγκυβέρνησης (του δικομματισμού και μιάς τσόντας δηλαδή) κατά του οργανωμένου, ανοργάνωτου, ενόργανου και ανόργανου οικονομικού εγκλήματος, μετά την πάταξη της φοροδιαφυγής XXL, αφού τα Μεγάλα Σπαθιά τα μάζεψαν και την έκαναν προς αγγλοελβετία μεριά και τους ξεφορτωθήκαμε και περνάνε αυτοί καλά κι΄εμείς χειρότερα, μετά την σύλληψη όλων των πολιτικών και πολιτών που ευθύνονται γιά την μίζα, μάσα, χάψα, διαπλοκή, διαφθορά που έλαβε χώρα τα τελευταία 40 χρόνια στην χώρα μας, του Άκη και της κυράς του δηλαδή, έφτασε η ιστορική στιγμή, να πιάσουμε και τον μεγαλύτερο εγκληματία/ μούτρο/φοροδιαφυγά/φοροκακοποιό της ευρύτερης περιοχής Αργοσαρωνικού, τον Μάκη Τρικόκοτσα-Λιμπίδη, ιδιοκτήτη γνωστής-αγνώστου ψαροταβέρνας/γιάφκας επί της παραλίας της ενδόξου νήσου Ύδρας. Ντου λοιπόν παιδιά και πάρτε του το κεφάλι του πούστη, να σωθεί το Έθνος. Και όχι μόνο η εφημερίδα!

Έτυχε τώρα να λένε έναν οικονομικό αστυνόμο Ηρακλή Ντάκο, του Θεοδώρου, και να τυγχάνει το παιδί ολίγον τι ντάκος, αγκαούγκας βλακαμάς που λένε, πρώτη αμοιβάδα δηλαδή, ο οποίος άρχισε να χασκογελάει, όταν άκουσε για Ύδρα. Τι γελά ρε Αστραπόγιαννε, του χώνει ο Αρχηγός, μη μου πεις ότι έπαθες πάλι βλακ άουτ; Ο Ηρακλής δεν μάσησε. Προϊστάμενε, απάντηξε ο οικονομικός αστυνόμος με υπέρμετρο ενθουσιασμό, θα της πάρουμε όλα τα κεφάλια της κουφάλας της Ύδρας! Και όσα έχει, και όσα θα βγαίνουνε! (Μιλάμε γιά επιστήμη όταν αναφερόμαστε στην ελληνική αστυνομία, μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό παιδιά).

Πιάσανε λοιπόν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγοκαταστολής τα πόστα και άρχισαν να κόβουν εγκληματολογικά τα κόζια: Τραπέζι νούμερο ένα δίπλα στον κάδο απορριμάτων. Άτομα δύο, νεαρός αγνώστων πολιτικών πεποιθήσεων και νεαρά με κάτι σκούρο στην μέση, μάλλον έχει κάνει τατουάζ στον κώλο. Δεν φαίνεται πάντως. Χωριάτικη, μιά πράσινη και μία κόλα ζερό, καλαμαράκια κατεψυγμένα γιά την μικρά και σαργός Καλύμνου ΑΑ για τον μάγκα, άρα 5,50 συν 2,30, συν 1,70, συν 11,50, συν 15,50, έχουμε και λέμε (γιατί αν δεν είχαμε, με τι να λέγαμε;) 50 και 30 και 70 και 50 και 50 κάνουν 2,50, δύο οι κρατούμενοι, γράφουμε 50, μετράμε τα άλλα, τριάκοντα και έξη αργύρια και πενήντα δηλαδή, άνευ μπουρμπουάρ. Ο εχθρός πληρώνει και φεύγει άνευ άλλης αποδείξεως, εχτός της ικανοποίησης στο πρόσωπό τους, που αποδεικνύει ότι δεν ήταν και τόσο μάπα το φαΐ.

Τραπέζι νούμερο δύο, διπλό. Μια εξαμελής οικογένεια, Γερμανοί. Πατήρ, μήτηρ και τέσσερα τέκνα. Μάλλον τουρκικής καταγωγής η οικογένεια, αλλιώς δεν εξηγούνται τόσα παιδιά. Πως το καταλάβαμε ότι είναι -έστω και τουρκικής καταγωγής- Γερμανοί; Με δύο σαλάτες αγγουροντομάτα στα τέσσερα και μία γαύρο της μαμάς που ταΐζει τις γάτες, τι να ήταν οι άνθρωποι βρε παιδιά; Αργεντίνοι; Α και μιά καράφα νεράκι του Θεού! 4 και 4 οχτώ και οχτώ δεκάξη και όποιος είδε απόδειξη, είδε σαφώς περισσότερα απ΄ότι οι οικονομικοί κομάντος, άρα σε λίγο θα σε πιάκουμε κουφάλα ταβερνιάρη.

Να μην το πάμε κουβάρι τώρα, έντεκα, ναι 11 τραπέζια με διάφοροι πελάτες που φάανε τον περίδρομο και μετά φύανε άνεφ (θυμήθηκα τώρα και την άνεκ, καλά πλοία) απόδειξη μετρήσανε οι φοροδιωχτικές δυνάμεις κατά την διάρκεια του ιεροφοροδιαφυγοδιωχτικού έργου τους! Έγκλημα κατ΄εξακολούθηση! Δίνει το σύνθημα ο αρχηγός, μπουκάρει από παντού η μπατσαρία: Στάκαμαν κύριοι, και όποιος κουνηθεί τον περιλαβαίνουμε προς σύλληψή του τον άθρωπο, και στάκαμαν αι κερίαι, που άμα κουνηθούν μπορεί να συλλάβουνε και οι ίδιες, άμα λάχει ναούμ.

Έγινε ο συνωστισμός της Ύδρας! 

Πούσαι ρουφιάνε διοχτήτη να σε συλλήψουμε κερατά, φωνάζει αγέρωχα ο επι(κάτω)κεφαλής αναξιωματικός του σώματος και αρχίζει να ψάχνει κάτω από τα τραπέζια. Καλά ρε αρχηγέ, κάτω από τα τραπέζια θα τον βρούμε τον ένοχο, ρωτάει ένας από τους λίγους αστυνομικούς που είχε πάει αρκετά χρόνια σε φροντιστήριο και κάτι κατείχε τελικά από σκέψη. Όχι ρε Μπάμπη, ο αναφτήρας μου έπεσε, απαντάει ο αρχηγός...

Να μην πολυλογούμε, πιάνουνε μετά μια ντουντούκα και αρχίζουνε τα ηλεκτρονικά: Τελευταία προειδοποίηση! Μάκη Τρικόκοτσα-Λιμπίδη, θεμά το όνομα, αν δεν εξέλθεις του μαγαζίου τούτου περί συλληφτικής σου ανάγκης, αμέσως, θα αναγκάσεις τη μανούλα σου να βγει, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και μπορεί να πάθει λιποθυμικό επεισόδιο η γυναίκα και να κάνει τιλτ η αρτηριακή της πίεση και να τραβολογιώμαστε στα φαρμακεία, που έχουν κόψει τον βερεσέ, που να πάρει ο διάολος τον ρουφιάνο τον Λοβέρδο, που πήγε και τάκανε σαν τα μούτρα του στο Υγείας. Άσε που μπορεί να μας το γράψει και το Der Spiegel και να ματαξαναγίνουμε ρεζίλι των σκυλιώνε. Βγέκα λοιπόν να τελειώνουμε.

Δεν βγήκε! Βγήκε όντως η μαμά του, λιποθύμησε μερικές ντουζίνες φορές η γυναίκα, την πήγανε γιά τα περαιτέρω στο γιατρό, είδε ο γιόκας της ότι δεν πιάνει το κόλπο, κάνει ένα μπραφ και εμφανίζεται. 

Πιάστε με άτιμα όργανα της τάξεως, αφού δεν μπορείτε αλλιώς, και το αίμα ενός ακόμα αθώου θα βρέξει τις παλάμες σας, είπε ο ταλαντούχος ταβερνιάρης. Πρόλαβε μάλιστα να πέσει μόνος του στο χώμα, πριν να τον πετάξουνε αυτοί. Τόσο καπάτσος ο τύπος! Η συνέχεια στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Ναι το γράψανε οι άτιμοι! Η μετάφραση από τα γερμανικά είναι μιά προσφορά του βραχόκηπου στο πιστό του αναγνωστικό κενό.

...Αφού παραδόθηκε ο ιδιοκτήτης (που έβαζε τον φιπιά στην τσέπη του, μη δίνωντας μία γιά το πως θα μας επιστρέψει η χώρα του τσι τόκοι και τα δάνεια που μας χρωστάει, εμάς τους κακούς που δίνουμε, αλλά και άμα δεν δίναμε πάλι κακοί θα είμαστε, γιατί δεν έχει σημασία γιά τους Έλληνες, τι κάνεις ή δεν κάνεις, σημασία έχει μόνο ότι δεν φταίνε ποτέ οι ίδιοι, φταίνε πάντα οι άλλοι, άρα κι΄εσύ) και αφήκανε την ηρωϊκή του μάνα ελεύθερη, διαδραματίστηκαν το κάτωθι απίστευτα γεγονότα. Απίστευτα και όμως ελληνικά! Να λάβετε υπ΄όψην σας, ότι όλα αυτά έγιναν στην χώρα που "έδωσε στην ανθρωπότητα τα φώτα του πολιτισμού", που όταν οι κάτοικοί της στήνανε Παρθενώνες, εμείς σκαρφαλώναμε στις βελανιδιές, να φάμε κάνα βαλανίδι...

Πάνε οι μπάτσοι τον ταβερνιάρη καροτσάκι στο τμήμα, (το συνηθίζουν οι Νεοέλληνες να στέλνουν τους οικονομικούς παραβάτες στα τμήματα, ιδίως τους μεγάλους, από ταβέρνα, περίπτερο, ψιλικατζήδικο και...κάτω δηλαδή. Πολύ κακία το σύστημα! Πάντως τους μεγάλους-μεγάλους, τα μεγαθήρια, μη λέμε ονόματα και δεν κάνει, αυτούς τους αφήνουν ήσυχους. Είπαμε γιά κακό σύστημα, αλλά όχι και ντιπ καταντίπ κακό ρε σεις. Μην υπερβάλουμε κι΄όλας!), να σου φτιάξουμε καφεδάκι ρε Μάκη, μπόρα είναι, θα περάσει.

Αυτά εντός του τμήματος. Έξω άλλα! Εκεί βλέπουμε να μαζεύονται ισχυρές λαϊκές δυνάμεις, πρωτοδευτεροξαδέρφια και άλλοι συγγενείς του Μάκη, φίλοι και γνωστοί, οπαδοί και φίλαθλοι, όλο το νησί στο πόδι και "ανοίξτε το κελί το γαμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω"...

Η πολιορκία της Ύδρας λοιπόν, τύφλα νάχει το Μεσολόγγι! Και μετά τα τραγούδια και τις ιαχές πήρανε σειρά τα μεγάλα όπλα: Κροτίδες, τρακατρούκες, βεγγαλικά, πέτρες, το τμήμα βαλλόταν από παντού όπως τα οχυρά της Πίνδου κατά την επίθεση των Γερμανών! Πάει ένας μπάτσος να φτιάξει τον μέτριο που ζήταγε η καρδιά του Μάκη, τι καφέ όμως να φτιάξεις χωρίς νερό; Φυσικά και τους το έκοψαν το νεράκι οι πολιορκητές! Και μετά και το ρεύμα! Να στέκονται δύο χωροφύλακες στο ουρητήριο και να μην βλέπουν ούτε το εργαλείο τους να πιάσουνε και να πιάνουνε του διπλανού τους! Τέτοια φρίκη...

Η εντός έδρας ομάδα θα το κέρδιζε άνετα το ματσάκι, αν δεν αποφάσιζε η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή να στείλει για ενίσχυση τα Ες-Ες. ΜΑΤ τα λένε οι Έλληνες, αλλά αφού είναι τίγκα με Χρυσαυγίτες, το Ες-Ες θα τους πήγαινε καλύτερα. Ξεχάσαμε να σας πούμε, ότι η απόπειρα μεταφοράς του Μάκη με δελφίνι στην Αθήνα ναυάγησε μετά από σύντομο αλλά καλό τραμπουκάλισμα του πληρώματος από το ηρωϊκό πλήθος. Τέλος, αυτό το δημοσίευμα δεν πρόκειται φυσικά να αρέσει σε κανένα Έλληνα. Γιατί δεν είναι ο Έλληνας όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, που λένε, και δεν πα να γράφουν οι άλλοι ότι θέλουν, στα παπάρια μας. Ο Έλληνας κομπλεξάρει σαν τρελλός με την κάθε μαλακία που γράφει κάποιος για αυτόν.

Τέλος, ολίγον τι χλωμό, το να το έχουμε γράψει εμείς, του Der Spiegel, το παραπάνω αρθράκι. Μάλλον βραχόκηπος βλέπουμε να παίζει, μη μασάτε λοιπόν. Και τι να μασήσετε τέλος πάντων; Υπάρχει κάτι για μάσα; Υπάρχει κάτι, οτιδήποτε, έχει μείνει κάτι σε αυτό το απόλυτο κενό που ακούει στο όνομα Ελλάδα; Όχι, κοιταχτήτε στον καθρέφτη σας και απαντήστε: 

Υπάρχει;