6/4/13

Εξεταστική Επιτροπή: Στέλλα φύγε, κρατάω μαχαίρι!






Βουλή των Ελλήνων. Όμορφος κόσμος, μαγικός, αγγελικά πλασμένος...

Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων. Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος...

Στο βαθύ σκοτάδι της μνημονιακής κατοχής, ο τόπος, μα ένα εκτυφλωτικό φως, ένας προβολέας φωτίζει στην άκρη του ορίζοντα: Η Βουλή των Ελλήνων! Φως, ελπίδα, κουράγιο για όλους εμάς, παράδειγμα προς μίμηση γιά τους άλλους λαούς, η Βουλή των Ελλήνων. Των Ελλήνων παρακαλώ, όχι των άλλων! Γιατί τους ξέρουμε εμείς τους "άλλους". Αυτούς που τρώγανε βελανίδια, όταν εμείς είχαμε ήδη εφεύρει το αλανιάρικο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Ας μην είχαν οι Γάλλοι ακόμα εφεύρει το μιλφέϊγ γιά επιδόρπιό μας.

Σε τι υπόληψη έχουν οι "άλλοι" τα Κοινοβούλιά τους; Ας πούμε οι Γερμανοί; Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Δεν θυμόσαστε εκείνο το αμίμητο που φωνάζανε οι γερμανοί φίλαθλοι στα γήπεδα;

Νa kajak, na kajak, das Griechenland der Bundestag!

Μεταφράζω γιά τυχόν ντουβάρια στην Γερμανική: Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή.

(Η λέξη Kajak ακούγεται σαν...καγιάκ, ξέρετε αυτό με το κουπί, αλλά άμα το πετύχεις στεγνό και αφύλακτο και του χώσεις ένα κουβά βενζινούλα ξέρετε τι όμορφα που γίνεται στάχτη; Γι΄αυτό είναι και συνώνυμο του ρήματος καιγομέω-καιγομώ, καίω. Το Γκρηχενλαντ σημαίνει βασικά Ελλάς και όλοι...εμείς οι γερμανομαθείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σχέση έχει με τους οίκους ανοχής)

Μα που τα βρίσκω όλα αυτά ο πούστης;

Οι Έλληνες φυσικά δεν απαξίωσαν ποτέ το Κοινοβούλιό τους. Να φανταστείτε, όταν κάποτε γίνανε οι εικόνες των αγίων -λόγω υποψίας τέλος του κόσμου- σόλντ άουτ, το 2000 αν δεν απατώμαι, οι νέες νοικοκυρές έλυσαν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο οικονοστάσι της κρεβατοκάμαράς τους με μιά φωτογραφία της Βουλής. Της ανάβανε το καντηλάκι, της αλλάζανε το λαδάκι, γι΄αυτό μας το ανταποδίδουν σήμερα οι εκλεγμένοι μας μικροί ήρωες, αλλάζοντάς μας συλλογικά τα λάδια.

Δυο επίπεδα παραπάνω και τουλάχιστον δύο κατηγορίες ψηλότερα από την Ελληνική Βουλή , οι Εξεταστικές Επιτροπές της Ελλ. Βουλής! Απρόσιτες κορυφές! Κάτι σαν την Μπαρτσελόνα των εξεταστικών επιτροπών. Σουπερνόβες κοινοβουλευτισμού και δικαιοσύνης. Η μάνες όλων των Επιτροπών! Παγκόσμιες ρεκορντγούμεν στη διελεύκανση σκανδάλων με το απίστευτο ποσοστό επιτυχίας των 125%!

Ναι κυρίες και κύριοι, ο Θεσμός της εν λόγω παρλαπίπας δεν ξέσκισε μόνο κάθε, Κάθε, ΚΑΘΕ σκάνδαλο, που τόλμησε να σκάσει μύτη στην από κάθε άποψη λαμπρή χώρα μας, αλλά έδωσε απαντήσεις και σε ξένα, εισαγόμενα σκάνδαλα. Όποια χώρα δεν τα καταφέρνει καλά με τα σκάνδαλα, τα εισάγει προς λύση στην Ελλάδα και μετά εμείς τους τα εξάγουμε λυμένα. Μιλάμε για πραγματική βιομηχανία εξαγωγών...

Ο Μπάμπης, το φιλαράκι μου στο καφενείο, δεν τα πιστεύει όμως αυτά. Μη τα καταπίνετε αμάσητα ρε αγαθοί, στημένα είναι όλα ρε, σας δουλεύουνε ψιλό γαζί οι πολιτικοί, είπε προχθές όταν ανοίξαμε κουβέντα για τα...κατορθώματα της φετινής Εξεταστικής. Δεν υπάρχουν σκάνδαλα στην Ελλάδα ρε πόμολα, έτσι τα λένε για να στήσουν Επιτροπή και να κονομήσουνε.

Δεν αποκλείεται. Σκάνδαλα στη χώρα μας, τς, τς, τς...

Οι λεβέντες της Χ.Α. κάτι μυρίστηκαν φαίνεται, γιατί αλλιώς δεν θα έκαναν τις προάλλες την πρόταση, να καταργηθούν οι Εξεταστικές και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, να βαφεί γαλανόλευκα η Βουλή και το Σύνταγμα. Τον Σταυρό σας! ακούστηκε να φωνάζει κάποιος από τα έδρανα του ΚΚΕ. Να'σαι καλά συναδερφε, το ξέχασα, ευχαρίστησε ο Χρυσαυγίτης που ήτανε στο βήμα, ο σταυρός στην Μητροπόλεως και Φιλελλήνων.

Υ.Γ. Πολύ λεβέντες τα παιδιά της Χ.Α.! Δεν προλαβαίνεις να πεις τρεις φορές χάιλ Χίτλερ και σου έχουν δώσει μισό λίτρο αίμα! (Μόνο για Έλληνες της περιοχής Μαλακάσας. Ή ήταν μόνο για...μαλάκες της περιοχής Ελληνικού; Τα μπερδεύω όσο περνούν τα χρόνια ρε γμτ...)

Όμορφος κόσμος και προχθές στην Εξεταστική, να μη προλαβαίνουν τ΄ αγγελούδια να...πλάθουν! Απίστευτες φάσεις! Ή απίστευτες αφασίες, το ίδιο είναι. Ένας απέραντος ανθισμένος ανοιξιάτικος κήπος. Παπαρούνες, μαργαρίτες, Βενιζέλος, Κασιδιάρης, δροσερό χορταράκι, ευωδία λεβάντας και πολύχρωμες παιχνιδιάρες πεταλούδες να κάνουν λούπινγκ από ανθό σε ανθό. Ξέχασα και τα τρία πουλάκια που καθόσαντε στον ήλιο και λιαζόσαντε...

Αβρότητες και σαβούρα βιβρ να τρώει η μάνα και στο παιδί να μη δίνει:

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ω καλώς τον κύριο Βενιζέλο. Τι μου κάνετε κύριε Βαγγέλη μου;

ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ: Ω, σας μερσώ οδικώς και ακτοπλοϊκώς μον αμί λε Κασιδιάρ! Τρε (κουρα) μπιέν. Υμείς, η κυρία;

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δόξα τις στάχτες του Φύρερ, μιά χαρά κύριε Βαγγέλη μου. Βλέπω ότι γίνατε στυλάκι φίλτατε πρόεδρε, το παντελόνι σας τουλάχιστον πέντε σβάστικ...εεεεε νούμερα μικρότερο! Θα κάνετε Ζούμπα πιστεύω.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Καλέ τι Ζούμπα; Που να βρεθεί χρόνος γιά Ζούμπα; Σοσιαλισμός αγαπητέ, έχει πέσει τόσο πολύς, που δεν προλαβαίνουμε ούτε να φάμε. Σαν τον Άγιο Φανούριο έγινα.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Μα τι λέτε κύριε Βαγγέλη μου; Ίδιος ο Άλφρεντ Σπέερ στα νειάτα του είσαστε. Να σας φτύσω, να μην αβασκαθείτε;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Καλωσύνη σας, αλλά κρατήστε το καλύτερα. Βλέπετε φάγαμε πολύ φτύσιμο τα τελευταία χρόνια και μας έχει φτάσει μέχρι τη μύτη. Να μη πνιγούμε κι΄όλας καλέ. Σας βλέπω πολύ δημοκρατιέν σήμερα κύριε Κασιδιάρη μου. Ίδιος ο Ροβεσπιέρος χωρίς περούκα θα έλεγα.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Με κολακεύετε πρόεδρε. Αν δεν με απατάει η μνήμη μου πρόκειται γιά τον στρατιωτικό διοικητή του Ντάχαου.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Όχι καλέ, ένας από τους αρχηγούς της επανάστασης ήταν ο Ροβεσπιέρος.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: (πετάγεται σαν μπουμπούκος) Λουλούδια ας διαλέξουμε και ρόδα και κρίνα....

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ: Σε αυτό το σημείο ας δώσουμε τα χέρια μας στους διπλανούς μας και ας ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Έτσι μπράβο, αυτή είναι Εξεταστική Επιτροπή! Όχι σαν τις άλλες που εκσφενδονίζουν οι βουλευτές ποτήρια με νερό και μικρόφωνα στους συναδέλφους τους.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άντε!

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αφού σε λέω εγώ ντε!

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!

Μουσική υπόκρουση δεν είχε, αλλά όλα τα άλλα ήταν...κομπλέ. Η κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής πάντως έκανε τα πάντα γιά να θριαμβεύσει η αλήθεια, τα παιδιά της αλήθειας, τ΄ αδέρφια, τα ξαδέρφια της και κάτι άλλοι συγγενείς μέχρι και 123ου βαθμού. Όλα γιά την αλήθεια, την δικαιοσύνη, την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και το κλείσιμο της τρύπας του όζοντος είπε ο Ρομπέν της Ουδετερότητας πρόεδρος της ΕΕ και μέλος της ΝΔ, Μαρκογιαννάκης.

Εντύπωση έκανε το τρυφερό τετ-α-τετ του αξιαγάπητου, υπερευγενή, μαιτρ του σαβουάρ βιβρ, εμπνευστή (σχεδόν) του πολιτεύματος της Δημοκρατίας πρόεδρου του πασόκ, Ευάγγελου Βενιζέλου με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κύριος Βενιζέλος εντυπωσίασε την συμπαθή Ζωή αλλά και τους παρευρισκόμενους με μία πανέμορφη εντυπωσιακή ανθοδέσμη από ολλανδικά τριαντάφυλλα μισής χρήσεως. Ακολούθησε χειροφίλημα ως αρμόζει σε τζέντελμαν πολιτικό, ειλικρινής εναγκαλισμός (άνευ δακρύων) και απαλό προσποιητό διπλό φιλί και στα τέσσερα μάγουλα των δύο πολιτικών.

Σε γενικές γραμμές ο αγαπητός κύριος Βενιζέλος έλαμψε λεκτικά, ηθικά, πολιτικά και όλα τα άλλα εις "κα" που ακολουθούν τις πιθανές αυξομειώσεις της χοληστερίνης. Ο κύριος Κασιδιάρης επέλεξε τον δρόμο της τεστοστερόνης. Δύσκολος, αν δεν υπάρχει στύση!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Δεν διαβάζετε πασοκικό και νεοδημοκρατικό τύπο;

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΥΠ΄ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!



Χωρίς αμφιβολία: Αυτή η χώρα πρέπει να καταστραφεί δέκα φορές, γιά να αξίζει να την ξαναφτιάξεις απ΄την αρχή...