30/10/10

Παπανδρέου: "Η Μέρκελ; Ποιά Μέρκελ;" Παραλίγο να την βαρέσει!

Παραλίγο νάρθουνε στα χέρια!

Άγριος καβγάς Παπανδρέου-Μέρκελ στις Βρυξέλλες!

Μπορεί να πέσανε και σφαλιάρες, δεν το γνωρίζουμε.


http://diplomaticourier.files.wordpress.com/2010/03/merkel-papandreou-reuters.jpg

Αυθεντική απόδειξη του παπανδρεϊκού μένους: Ο ημιπρωθυπουργός την στιγμή που λέει στην γερμανική ντιβανοκασέλλα "και μη μου κολλάς πολύ Μαρκέλα, γιατί θα σου αστράψω μία και θα δεις το Λιδωρίκι πασατέμπο!" Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία, η γερμανίδα καγκελάριος τα χρειάστηκε και έβαλε τις φωνές! Από τον πανικό της έπεσε μάλιστα και το δεξί στήθος!


Όπως έγραψε χτες ο βραχόκηπος (Ο καρχαρίας Μέρκελ ξαναδάγκωσε την Ευρώπη.) στην σύνοδο των 27 έγινε το "έλα στα γρήγορα να δεις γιατί χάνεις". Για το μπλογκ μας η υπόθεση είχε τελειώσει, αλλά αναγκαστήκαμε να επανέλθουμε μετά την σημερινή δημοσίευση των Νέων, που λίγο πολύ μας λέει ότι ο Γιωργάκης αφήνιασε και βάραγε δεξιά-αριστερά που του πειράξανε την γκόμενα, την Ελλάδα. Γράφουν μεταξύ αλλ΄αντ΄άλλων τα Νέα:

"Ωστόσο, η απαίτηση της Ανγκελας Μέρκελ να υπάρξει πρόβλεψη στη Συνθήκη για αφαίρεση ψήφου από τα κράτη που κατ΄ εξακολούθηση παραβαίνουν το Σύμφωνο Σταθερότητας απερρίφθη επί της ουσίας μετά την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου- ο οποίοςμάλιστα δεν έκρυψε και την πρόθεσή του ακόμη και να αποχωρήσει από τη Σύνοδο εάν το θέμα παρέμενε προς συζήτηση στο τραπέζι.

Η οξεία αντίδραση του έλληνα
πρωθυπουργού αιφνιδίασε τη γερμανίδα καγκελάριο, που επικαλέστηκε τη βοήθεια που έχει δώσει το Βερολίνο πρωτίστως, αλλά και άλλοι εταίροι, στην Ελλάδα τον περασμένο Μάιο, όταν η χώρα κινδύνευε με χρεοκοπία.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως αυτό δεν σημαίνει πως οποιαδήποτε χώρα θα πρέπει να χάνει τη φωνή της ως... αντάλλαγμα, κυρίως όταν πρόκειται για θέματα εθνικής ασφαλείας, αγροτικής πολιτικής, περιφερειακής πολιτικής κ.λπ. Κατόπιν αυτού, η πλειονότητα των ηγετών των κρατών- μελών συμφώνησε με τον έλληνα πρωθυπουργό και το θέμα απεσύρθη- προς μεγάλη δυσφορία της κ. Μέρκελ.

Ο διάλογος που «στρίμωξε» την καγκελάριο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εάν αυτό το θέμα της στέρησης ψήφου μπει στο κείμενο, μπλοκάρω τα πάντα αυτή τη στιγμή. Ούτε συζήτηση! Αρνούμαι να το δεχθώ!

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ: Εγώ επιμένω! Εμείς σας βοηθήσαμε, κ. Παπανδρέου. Μην το ξεχνάτε, σας στηρίξαμε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το εκτιμούμε. Ομως είναι κόκκινη γραμμή για μένα η ασφάλεια της χώρας μου και η εθνική της κυριαρχία. Δεν μπορούμε να υποσκάπτουμε τη δημοκρατία, ακόμη και την αξιοπρέπεια των λαών."


Προς στιγμήν τα χάσανε οι εταίροι με τον ξαφνικό ανδρισμό του γνωστού Έλληνα δανειοεπαίτη, γνωστόν και σαν "ο ζήτουλας των Βαλκανίων", ή "γινόμαστε χαλάκια, για τα δανειάκια", ορισμένοι μάλιστα ρωτάγανε τους πιγκουίνους που είναι η έξοδος κινδύνου. Τέτοιος πανικός!

Ο μοναδικός που έμεινε ατάραχος ήταν ο γερμανός υπουργός εξωτερικών Βέστερβέλλε, ο οποίος μάλιστα δεν μπόρεσε να κρύψει και μερικά συναισθήματα θαυμασμού: Αχ μα τι άνδρας, ο Georgios mein Gott, ακούστηκε να λέει!


Τελικά πέσανε κάτι πασοκολεχρίτες που συνοδεύανε τον αντάρτη της Σουρεαλιστικής Διεθνούς και εξηγήσανε στους πανικόβλητους ευρωπαίους τα περί εκρήξεως του αδίστακτου μαχητή Παπανδρέου.

Έτσι, με αυτόν τον απλό τρόπο μάθανε και οι εταίροι της Ελλάδας την σημασία της λέξης....

.....διακαναλική!



.