14/6/12

Μία, αλλά Κανέλλη!

http://a.media.gossip-tv.gr/items/cache/dfb591735cdb3689905e814e6eefda12_L.jpg


Η Λιάνα Κανέλλη είναι σίγουρα η μοναδική σοόυ γούμαν της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Η μοναδική πολιτικός που συνδυάζει πολιτική με Entertainment ή η μοναδική ηθοποιός με τόσο γλαφυρή πολιτική στόφα. Οι γνώμες γι΄αυτήν είναι διχασμένες: Οι υπέρ της, διθυρραμβικές, οι κατά της, δέκα καντάρια ανάθεμα. Και όχι μόνο! Δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ την "πάνε" γενικά, δηλώνουν ότι συχνά πυκνά τους την δίνει ελαφρώς στα νεύρα, ή δεδηλωμένοι εχθροί της που παραδέχονται ανοιχτά την ευθύτητα και τον τσαμπουκά της.

Πάντως ένα βρίσκει όλους σύμφωνους και δεν χωράει καμμία μα καμμία αμφιβολία: Γυναίκες με πέντε κιλά αρχίδια όπως η Λιάνα εμφανίζονται μία φορά στα εκατό χρόνια. Σφραγίδα, υπογραφή, βραχόκηπος!

Την πάτε-δεν την πάτε, συμφωνείτε-δεν συμφωνείτε με την ιδεολογία που πρεσβεύει, δεν έχει καμμία σημασία! Αυτό που μετράει είναι, ότι η Λιάνα Κανέλλη δεν είναι μόνο ένας ολόκληρος θίασος μόνη της, αλλά το ίδιο μόνη της και ένας ολόκληρος στρατός. Έξω καρδιά, σταράτη, ντόμπρα, ένας τύπος με γωνίες που ούτε περνάει απαρατήρητος, ούτε διεκδικεί γενική αποδοχή. Η Λιάνα φαντάζει πολλές φορές σαν υπερδόση του ελιξήριου της ζωής, δύσκολο να ακολουθήσεις ή να προλάβεις να συνειδητοποιήσεις που επικροτείς και που δεν συμφωνείς. Μοναδική!

Αν την πάω; Χωράει αμφιβολία; Όσο μου την δίνει στα νεύρα μερικές φορές με τις υπερβολές της, άλλο τόσο της βγάζω το καπέλο μου και δηλώνω ανοιχτά θαυμαστής της. Γιατί τα ξαφνικά αυτά...πετιμέζια, θα αναρωτηθούν σίγουρα πολλοί. Σίγουρα, το λιβάνισμα ενός προσώπου δεν είναι στα στάνταρ του βραχόκηπου, το αντίθετο μάλιστα: Εδώ ευδοκιμεί το λεκτικό λυντσάρισμα και όποιος είχει μέχρι τώρα την...τύχη να βρεθεί "απέναντι", δεν εξέφρασε και τόση μεγάλη...ευγνωμοσύνη για την περιποίηση που δέχτηκε. Γιατί λοιπόν αυτό το εξτρά εγκώμιο της Κανέλλης;

Απλά, γιατί σηκώθηκε και έκανε το αυτονόητο! Αυτό που δεν τολμάνε οι "κυρίες και κύριοι", αυτό το -όχι και τόσο πολίτικαλ κόρεκτ- σπάνιο και ρομαντικό: Κάτσε καλά μωρή λούγκρα Κασιδιάρη, μη σου χώσω τον Ριζοσπάστη στον απαυτό σου, που θα πετάξεις νερό στην γυναίκα, παλιοκουφάλα φασιστόμουτρο του κερατά!

Δημόσια! Στο γυαλί! Φυσικά δεν τα είπε επί λέξη όλα αυτά τα παραπάνω η γυναίκα, αλλά έχει αυτό σημασία; Σημασία έχει ότι η Λιάνα δεν αρκέστηκε στην φιλολογική καταδίκη του χλεμπονιάρη της Χ.Α "σαν δεν ντρεποσούσαστε φίλτατε συνάδελφε δια τας ποταπάς σας πράξεις, και απαξάπαντος ο Ελληνισμός καταδικάζει τοιαύτες μπουγελωματικές ενέργειες και ποτήριον έδωκες-ποτήριον θα λάβεις, όπως έλεγε και ο πολιούχος της πηγής Καρακάλα, άγιος Κουβάς, ο στάζων". Σημασία έχει, ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας φασιστικής επίθεσης δεν έκανε ως γίνεται συνήθως, τουμπεκί, αλλά σηκώθηκε, μπήκε ανάμεσα στον δράστη και στο θύμα και φώναξε στον γκεσταπίτη "Κασίδα, νο πασαράν".

Θα πούνε τώρα ορισμένοι καλλιτέχνες, ναι αλλά τις έφαγε τις μπάτσες της, που πήγε να βάλει το φίδι πάλι στην τρύπα του, αντί να κάνει αντίσταση στην...νοηματική γλώσσα, όπως ο μπουχέσας ο φιδέμπορας Παυλόπουλος, που έκανε δίπλα της τον εφευρέτη του...σκασμού.

Ας πούνε! Που να ξέρουνε αυτοί; Που να φανταστούν ότι οι μπουνιές που δέχεται κάποιος που αγωνίζεται κατά του ναζισμού είναι παράσημα και μετάλλια; Και που να φανταστούν, ότι η κάθε μπουνιά που δέχτηκε η Κανέλλη θα κοστίσει πανάκριβα στην Χ.Α στις εκλογές:

Περίπου 1% των ψήφων η κάθε μία! 

Με το ντου της στον Κασιδιάρη τελείωσε η Κανέλλη την μισή Χρυσή Αυγή!
Μία; Ναι! Μία αλλά Κανέλλη!