8/2/12

Βγήκε ο Φωτόπουλος παγανιά! Παραμύθι για ενήλικους

http://www.scienceblogs.de/erklaerfix/210px-Eunuch.svg.png


Πιστεύετε στον Άη Βασίλη; Αν ναι, τότε να σας διηγηθώ ένα παραμύθι, που ίσως να συνέβη σήμερα.

Μιά φορά κι΄έναν καιρό ήταν μιά μοβόρα συνδικαλιστική μορφή γεμάτη ταξικό μίσος, τίγκα διαλεκτικό υλισμό και προλεταριακό διεθνισμό, ή κάτι που μασιέται το ίδιο εύκολα τέλος πάντων. Το όνομα αυτού Φωτόπουλος, εργατοπατέρας του πράσινου κυβερνητικού συνδικαλισμού και ατρόμητος "κατεβαζωδιακόπτης" της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ.

Βουτάει μιά ωραία πρωία καμμιά σαρανταριά ηλεκτροφόρα παληκάρια ο Φωτόπουλος και τραβάει κατά την Αθήνα. Στον δρόμο που πηγαίνανε ένα γέροντα. Που πάτε ωρέ σαράντα παληκάρια της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ, που πάτε ωρέ παιδιά; ρωτάει ο αειθαλής (αλλά μπορεί και χούφταλο) παππούς. Πάμε για να πατήσουμε το υπουργείο Περιβάλοντος, παππούλη, απαντάνε οι εν λόγω αγωνιστές. Γιατί ωρέ Φωτόπουλε; Γιαταντί πούχει ένα σωρό τρύπες, παππού, απαντάει ο ζόρικος αρχηγός.

Να μη το παρατριπολιτσάσουμε το παραμύθι, φτάνουν οι άνθρωποι στο υπουργείο και αρχίζουν να ψάχνουν τον ευνούχο της τρόϊκας, τον χλεχλέ, τον ξεσκισμένο, τον μπούλη, τον Παπακωνσταντινοτίποτα. Αδίστακτος, αλλά όχι και μαλάκας για να τους αντιμετωπίσει στα ίσια ο ακούδουνος υπουργός της τρόϊκας. Έτσι λοιπόν, ανεβαίνει σε ένα πατάρι, ρίχνει κάτι κουρέλια πάνω του, να δείχνει σαν σφουγγαρόπανο, και βγάζει εντέχνως τον σκασμό.

Το μαθαίνει η μπατσαρία και μέσα σε κάτι λεπτά φλομώνει ο τόπος ΜΑΤ. Ε, να μη βγάλουμε μεταξύ μας τα μάτια μας ρε παιδιά, στάζει...φαρμάκι ο Φωτόπουλος. Εμείς αι συνδικαλησταί ήρθαμε εδώ μόνο για να κόψουμε τα αποτέτοια του Παπακωνσταντίνου, παρακαλώ μην ανακατευόσαστε στας κοπτικάς μας ενασχολήσεις.

Προσέξτε ψυχοφθόρα πλοκή η παραμύθα!

Τα απαυτά του υπουργού ήρθατε να κόψετε; ρωτάει έκπληκτος ο αρχηματάκιας των ΜΑΤ. Ναι, γιατί; τσατίζεται δήθεν ο Φωτόπουλος. Γιατί άμα είχαν οι ευνούχοι αρχίδια, δεν θά τραγουδούσανε τριανταπεντάρηδες άντρες στην Παιδική Χωρωδία Τυπάλδου ρε σεις γενοπάδες/δεητζήδες, η ευφυής όσο και ηλεκτρική απάντηση των συνδικαλιστών της πασκέ.

Το παραμύθι ξέφυγε ολίγον τι λεκτικά, ο δε υπουργός ξέφυγε από το γκαράζ. O Φωτόπουλος έκανε μετά συνταρακτικές δηλώσεις: Τι να του κόψεις ρε συ όταν δεν έχει; Άμα το ξέραμε θα πηγαίναμε στον Χρυσοχοΐδη που σχετίζεται με το αντικείμενο.

Και που ξέρεις ρε συ Φωτόπουλε ότι έχει απαυτά ο Χρυσοχοΐδης; ρωτάει ένας ρεπόρτερ.

Πως έχει, λέει ο Φωτό με περισή σιγουριά! Ξέρετε τι μας απάντησε, όταν του είπαμε "σα δε ντρέπεσαι ρε συ κοτζάμου υπουργός, να μην έχεις διαβάσει το Μνημόνιοα; Τι θα πει ο κόσμος που σε ψήφισε";

Μας γράφει όλους στ΄αρχίδια του, λέει. Άρα έχει.

Και πάθαμε εμείς ηλεκτροπληξία και αυτοί γίνανε κάρβουνο. (Πολύ ξενερέ το "ζήσαμε εμείς καλά κι΄αυτοί καλύτερα". Γιατί πάντα αυτοί καλύτερα;)