30/11/10

Global thinger ο Παπανδρέου! Και μάλιστα 79ος!

Στους 100 «global thinkers» ο Γιώργος
Καλά, στην Ελλάδα έχει τα πουλημένα κανάλια και τις πράσινες εφημερίδες πίσω του. 
Στον κόσμο πια αβάντα έχει άραγε;

Πιαστήτε γερά, καθήστε, βγάλτε φακούς επαφής, γυαλιά και μασέλες όσοι έχετε, και πάμε γερά για ένα γεγονός που περιέχει γέλιο...

Πολύ γέλιο!

Γράφει το Έθνος σήμερα (και σχολιάζει ενδιάμεσα ο βραχόκηπος:

Στους 100 «global thinkers» ο Γιώργος

 

Στη λίστα αυτών που συνεισέφεραν περισσότερο στην πρoώθηση της παγκόσμιας σκέψης κατέταξε για το 2010 τον Γ.Παπανδρέου το περιοδικό Foreign Policy 
 Στη λίστα με τους 100 ανθρώπους που συνεισέφεραν περισσότερο στην πρoώθηση της παγκόσμιας σκέψης (global thinkers) κατέταξε για το 2010 τον Γιώργο Παπανδρέου το περιοδικό Foreign Policy. 
Άξιοι! Όχι στους 100 πρώτους της Ελλάδας, ούτε τον Βαλκανίων ή της Ευρώπης! Του κόσμου και πάσης οικουμένης! Καθήστε καλά μάγκες! Τι νομίζατε, παίζαμε;


Άξιοι! Το περιοδικό κεντάει! Να σας το βάλω ρε αφού δεν πιστεύετε! Να, εδώ!


Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλαμβάνει την 79η θέση στη σχετική λίστα, στην κορυφή της οποίας βρίσκονται οι Bill Gates και Warren Buffett για το φιλανθρωπικό έργο που εκτελούν. Το αιτιολογικό του περιοδικού για τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρει: 


«Πριν ακόμη ξεσπάσει η χρηματοοικονομική κρίση του 2008, η ελληνική οικονομία έπνεε τα λοίσθια, διαβιώντας σε ένα ξεφτισμένο σύστημα το οποίο ήταν λογικό κι αναμενόμενο να καταρρεύσει υπό το βάρος της κρίσης.



Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας του, τον Οκτώβριο του 2009, ανακάλυψε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν ήταν 6%, όπως υποστήριζε ο προκάτοχός του, αλλά 12,7%, δηλαδή τέσσερις φορές υψηλότερο αυτού που επέτρεπαν οι κανόνες της ευρωζώνης.



Ο Παπανδρέου δεν έπαψε ολόκληρο το 2010 να λέει στους Έλληνες σκληρές αλήθειες για τη μη βιώσιμη φύση του κοινωνικού κράτους που είχαν οικοδομήσει -αλλά και να εκπέμπει διεθνώς το σήμα κινδύνου ότι η Ελλάδα ήταν το καναρίνι του ευρωπαϊκού ανθρακωρυχείου

(σημείωση Eθνοςonline: μια όχι και τόσο παλιά τακτική για να ανιχνευθεί η επάρκεια οξυγόνου στα ορυχεία, έστελνε πρώτα εκεί για να «οδηγεί» τους ανθρακωρύχους, ένα δύσμοιρο καναρίνι, το οποίο και θα υφίστατο πρώτο τις συνέπειες της ενδεχόμενης ασφυξίας).


Τσίου, τσίου, τσίου, τσίου........


 Γεννημένος στη Μινεσότα και γιος ενός σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού, ο Παπανδρέου έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο λιτότητας που αύξησε τους φόρους και έθεσε χαλινό στον υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, ένα πακέτο αρκετά ικανό ώστε να πείσει την Ευρώπη να μην αφήσει την Ελλάδα να πνιγεί παρά τις ταραχές που εκείνο προκάλεσε στους δρόμους της Αθήνας.

Ο Παπανδρέου υποστήριξε ότι η καταστροφή αυτή μπορούσε να λειτουργήσει αφυπνιστικά σχετικά με την απειλή που συνιστά το δημόσιο χρέος πέραν και μακράν των ευρωπαϊκών ορίων. «Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λύσει κάθε κράτος λειτουργώντας μόνο του», είπε. «Χρειαζόμαστε μία πιο συντονισμένη στρατηγική όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο».



 Σκεφτόμενος λοιπόν ο Γιωργάκης μας, και μάλιστα στην 79η θέση στον κόσμο! Ρε λέτε να είμαστε εμείς οι άλλοι που τον χλευάζουμε οι πραγματικοί στόκοι και να είναι ο Παπατζής στην πραγματικότητα παγκόσμιο αστέρι σκέψης; Ή λέτε να έχει κάνα λάκο η φάβα του Έθνους, που τα κονομάει ως γνωστόν από την πασόκα; Λέτε;

Δεν ρίχνουμε μια ματιά στο περίφημο αυτό περιοδικό, να δούμε τέλος πάντων και τους άλλους αστέρες; Πάμε!





Follow us on Twitter | Visit us on Facebook | Follow us on RSS | Subscribe to Foreign Policy



Ουφφφφφφ, ηρέμησα!
Και είπα, μα είναι δυνατόν ρε γμτ;
Τώρα ξέρουμε!

Όλα τα καλά παιδιά εδώ μαζεμένα, κανένας μέγας αστέρας της παγκόσμιας σκέψης δεν λείπει! Σιγά να μην την δημοσίευε την λίστα το Έθνος! Σου λέει, βάλτον να φωτίζει τον πρωθυπουργό στην 79 θέση, πίσω από Γκέιτς και Μπάφετ, και τσιμουδιά για τα τομάρια που επίσης λάμπουν παγκόσμια σκεπτόμενα σε αυτήν την λίστα του πνεύματος και του παγκοσμίου φωτός!

Χαίρετε!




Σχόλια για κάθε...αστέρα θα βρήτε στην διεύθυνση του τεράστιου περιοδικού ή κάνωντας κλικ στο όνομα:

http://www.foreignpolicy.com/2010globalthinkers