7/5/12

Πασόκ: Φάγαμε ξύλο, αλλά μας ρίξανε κι όλας!....

http://failfitting.files.wordpress.com/2011/08/david-goliath-480858.jpg




Η γυναίκα δεν είχε το Θεό της: Ή πας στον κουρέα, που έχεις γίνει σαν γιεγιές, ή σε κουρεύω εγώ μόνη μου, λέει στον θεώρατο άντρα, που μόλις είχε βγει από το μπάνιο και χτένιζε τα μαλλιά που φτάνανε μέχρι τους ώμους του. Αν τα πήγαινε αυτά τα φεμινιστικά ο τύπος; Τς! Καθόλου! Ρε α πάαινε, μωρή παλιο ≈¥√∫∑««∑ª∂©⁄ç  που θα μου πεις εμένανε να πάω στον κουρέα, μη σου χώσω κανιά σφαλιάρα και σε μαζεύει ο συλλέκτης γραμματοσήμων με το τσιμπιδάκι από το μωσαϊκό, ≈¥√∫∑««∑ª∂©⁄ç, ε ≈¥√∫∑««∑ª∂©⁄ç!

Το έκανε γαργάρες και τον άφησε να χτενίζεται, αλλά το κακό σχέδιο το είχε ήδη στο κεφάλι της: Δεν θα έρθεις κύριε άντρα το βράδυ στο κρεβάτι περί ικανοποιήσεως των κατώτερων ενστίχτων σου; Θάρθεις! Τι είχε στο μυαλό της η πονηρά γυνή; Ας αφήσουμε τον ξερόλα τον βραχόκηπο να μας πει.

Γυρίζει τα απόγευμα ο γίγαντας της ιστορίας μας από την δουλειά (εχτελούνται μεταφοραί αιωνόβιων πλατάνων, μεταφοραί τάνκερ και άλλων βαρύτατων αντικειμένων αυτοπροσώπως. Πόλεμοι μόνος μου κατά πάντων με καταπληκτικές ευκολίες πληρωμής), κάθεται και κατεβάζει δεκαπέντε μακαρονάδες καρμπονάρα με μιά δωδεκάδα μπορντώ "Baron Philipp de Rotschild" του 2010, και γαμώ τα κρασά, και την πέφτει μετά στην κυρά. Κάτσε μωρή να σου κάνω ένα πατόκορφο μασάζ, να μαλακώσει ο δέρμας σου, της λέει με αχαλίνωτο πάθος το τριόροφο αρσενικό. 

Η γυναίκα ήταν έτοιμη για όλα: Κατ΄άλλους τσίτσιδη, κατ΄άλλους ντυμένη! Ντάξει γίγαντά μου, ντάξει ανθρωπόμορφο θηρίο του σπιτιού μου, όπως διατάξεις, του λέει η κυρά του πέφτοντας ταυτόχρονα για να τονίσει τις εθελοντικές της πεποιθήσεις, στα τέσσερα. Αλλά πριν μου κάνεις μασάζ κύκλωπά μου εσύ, χτύπα πρώτα το τσαγάκι που σου έφτιαξα από ήμερα βότανα των ημιάγριων βουνών που μάζεψα σήμερα τα άγρια χαράματα με τα χεράκια της δούλας μας. Τι να κάνει ο γίγαντας, το βουτάει και το πίνει μονορούφι. Αφήνει το ποτήρι πάνω στο βαρέλι (δεν είχαν ακόμα εφευρεθεί τα κομοδίνα), ρίχνει μιά λαίμαργη ματιά στις καμπύλες της κυράς (χοντρούλα, ίσαμε ένα μέτριο βόδι που λένε, ότι πρέπει), παίρνει μιά βαθειά ανάσα και πέφτει...ξερός για ύπνο!*

*Σύντομο δίδαγμα (προσωρινό): Μη πίνεις τσάϊ στο κρεβάτι. Χάνεις πολλές φορές το μετά!

Είδατε μηχανή η ξεκ....η πεντάρφανη σύζυγος; (Ναι, δεν είχε πλέον γονείς. Μάλλον είχαν πέσει θύματα αυτοκινητιστικού, μπορεί και όχι). Του είχε ρίξει τρία λίτρα υπνωτικό στο τσάϊ η ξεκ...η παξιμαδικλέφτρα (όχι από κακία, χόμπυ τόχε η γυναίκα) και αυτός ταξίδευε ήδη αύτανδρος στον κόσμο του Γκιούλιβερ. Μόλις άρχισε ο πελώριος άντρας να ροχαλίζει, βουτάει η κυρία ένα αναμένο κάρβουνο από το μαγκάλι και του το χώνει κάτω από τη μασχάλη του, να δει αν κοιμάται. Ε, κοιμόταν. Μετά ανοίγει την ντουλάπα, και όποιοι νομίσουν τώρα, ότι βγαίνει από την ντουλάπα ο εραστής της, έχουν νοσηρή φαντασία και φτου τους, δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Ανοίγει είπαμε την ντουλάπα, βγάζει ένα κλαδευτήρι Γερμανίας "di Koften von Psaliden", φοβερό εργαλείο, και αρχίζει τσαφ τσαφ και τον κάνει γουλί! 

Την άλλη μέρα ξυπνάει κάποτε ο γίγαντας και πάει ν΄ανοίξει τα ρολά, πούτανε θεοσκότεινο το κωλοδωμάτιο. Που να τα σηκώσει! Με τίποτα! Ρε έτσι, ρε αλλιώς, ούτε πόντο πάνω! Να βάλω το βρακί μου και να πάω να πάρω κάνα δαδί, να φωτίσω να δω, σκέφτεται, αλλά που να σηκώσει το βρακί! Ασήκωτο! Άρχισε να φωνάζει: Μωρή Δαλιδά, για έλα μωρή να δεις, που δεν μπορώ εγώ κοτζάμου Γολιάθ να σηκώσω ούτε την σκελέα μου μωρή!

Μπαίνει η Δαλιδά χαμογελαστή, δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου κύρη μου; ρωτάει με νόημα. Όχι ρε συ γυναίκα, ντιπ, μα την Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ σου λέω. Είσαι σίγουρος καμάρι του σπιτιού μου, ρωτάει η Δαλιδά. Να μη προφτάσει να πει "ξεκοινοβουλεύτηκα" η Διαμαντοπούλου ρε συ γυναίκα. Ε τον βλέπει να σέρνεται τον γίγαντα το θυληκό, βουτάει ένα βούκινο και αρχίζει να σφυράει (εξού και γίναμε βούκινο). Δεν προλαβαίνει να σφυρίξει ούτε τρεις φορές (πολύ κόλλημα με τα τρία σφυρίγματα η ελληνική λογοτεχνία) και μπουκάρει ένας καχεκτικός νάνος στο δωμάτιο, αλλά τι νάνος; Ένας νάνος γυμνός με μιά ≤≈’†¶°“ να! Καλώς τον Δαυΐδ, τα μάτια μας τα δυό, τον χαιρέτησε χαμογελαστή η Δαλιδά, χωρίς να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είπε όντως "τα μάτια μας τα δυό" και όχι τίποτα άλλα δύο.

Τον κανόνησες μιά χαρά τον πούστη βλέπω, της λέει βλέποντας την καράφλα που είχε πάρει την θέση της πλούσιας κόμης του Γολιάθ. Ο ανήμπορος να αμυνθεί γίγας απόρησε: Τι έγινε ρε συ νάνε, ρωτάει τον πινέζα που είχε ζαλωθεί μια σκάλα στην καμπούρα του και πλησίαζε προς το μέρος του. Τι να γίνει ρε συ Γολιάθ, γύρισε ο τροχός, του απαντάει με νόημα ο κοντός. Και μη μου πεις ότι τα φέρνεις...κούτσα κούτσα βόλτα, ρωτάει με τρόμο ο άλλος. Τι κούτσα κούτσα ρε συ Γολιάθ; Θεόφτωχος είμαι ρε συ ψηλέ, απαντάει ο κοντός, πανί με πανί, φουλ άπορος τζάκετ που λέει και ο Stanley Kubrick!  

Ωχ αμάν!

Μετά πλησιάζει με αργές κινήσεις τον ανήμπορο γίγαντα, στερεώνει την σκάλα, ανεβαίνει τριανταπέντε σκαλιά και μόλις φτάνει στο κατάλληλο ύψος του χώνει του γίγαντα μιά τρομερή κουτουλιά στα τσαούλια. Ξέχασε την προπαίδεια ο Γολιάθ, τέτοιος πόνος! Και πριν προλάβει να την ξαναθυμηθεί, πάρε και τούτην, πάρε και την άλλη, να και μιά μπουνιά στη μύτη, να και μιά στο μάτι, να και μια βαρβάτη κλωτσιά στα αχαμνά (πότε πρόλαβε ο πούστης ο νάνος να κατέβει τόσα σκαλιά;), τον έκανε ο μισής μερίδας λαμπόγυαλο τον κουρεμένο!

Για αντιβιακούς λόγους δεν θα μπούμε σε άλλες ξυλοφορτωτικές λεπτομέρειες. Το μόνο που θα πούμε είναι, ότι μετά το ξύλο της αρκούδας τόνε βάζει ο νάνος τον γίγαντα χάμου και του...πετάει τα μάτια έξω! (Μου ήρθε να γράψω ότι τον πήδηξε, αλλά τελικά κρατήθηκα)

Φύλλο και φτερό από τον Δαυΐδ ο Γολιάθ, ούτε 14% δεν έμειναν! Και όλα αυτά επειδή  έκοψε η ρουφιάνα η γυναίκα τα μαλλιά του σύριζα! Και όλα αυτά επειδή γύρισε κάποιος τροχός. Και όλα αυτά επειδή είχε σηκωμάρες ο φτωχός. Και να δείτε, που θα μας την πέσουν τώρα οι θεοτικοί και θα μας βρίσουν που κάναμε αχούρι την Παλαιά Διαθήκη και την ανακατέψαμε με την πολιτική. 

ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: (Τελικό)

Όταν ακούς να λένε "θα γυρίσει ο τροχός, θα γαμήσει κι΄ο φτωχός" μη πας σώνει και καλά για μαλλί. Κίνδυνος να έρθεις κουρεμένος.






Εκλογές 2012: Τσουνάμι ισοπέδωσε τον δικομματισμό!

http://us.123rf.com/400wm/400/400/dk1vision/dk1vision0908/dk1vision090800018/5313745-zerstort-gebaude-konnen-als-abbruch-erdbeben-bombe-terroranschlag-oder-naturkatastrophe-konzept-verw.jpg



 Ο λαός μίλησε!

Ναι, ο λαός, αυτός που έχουμε. Εγώ, εσύ, αυτός, αυτή, γνωστοί και άγνωστοι, αγαπημένοι και μισητοί, αγωνιστές και πουλημένοι, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, δεξιοί, αριστεροί, κομμουνιστές, αδιάφοροι, βολεμένοι και αβόλευτοι. Και μιλήσαμε όπως δεν είχαμε μιλήσει ποτέ! Ας κάνουμε με σειρά προτεραιότητας μιά πρώτη πρόχειρη αξιολόγηση των χθεσινών αποτελεσμάτων των εκλογών.

1. Η σημαντικότερη είδηση της χθεσινής ιστορικής εκλογικής αναμέτρησης είναι χωρίς άλλο αρνητική: Η είσοδος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Βουλή των Ελλήνων. Θλίψη και ντροπή για όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες, φτύσιμο στις μνήμες και στα μνήματα των αγωνιστών του Αλβανικού Μετώπου και της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης.

2. Το δεύτερο σημαντικότερο μύνημα που έδωσε ο λαός με την χθεσινή του ετυμηγορία, και αυτό αρνητικό: Το ρεκόρ της αποχής. 35% των ψηφοφόρων έγραψαν τα πάντα στα παλιά τους τα παπούτσια και δήλωσαν απλά "απών". Οι "ιδιώτες" δεν αποτελούν ομοιογενή ομάδα, γι΄αυτό περισσότερα σε άλλο ποστ.

3. Στα αρνητικά και το τρίτο μήνυμα των εκλογών: Ο φασίζων εκλογικός νόμος που νοθεύει με τον "νόμο Παυλόπουλου" -το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα- την λαϊκή βούληση, όπως και το κατάπτυστο αντιδημοκρατικό ανάχωμα των 3% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στην Βουλή, το οποίο "φίμωσε" κυριολεκτικά σχεδόν 20% των ψηφοφόρων!

4. Επιτέλους κάτι θετικό: Η υποστολή της σημαίας του δικομματισμού! Καθίζηση, απόλυτη καταστροφή, διασυρμός! Κάζο άνευ προηγουμένου για την παρακμιακή Νέα Δημοκρατία του γελοίου ηγεμονίσκου Αντώνη Σαμαρά, που ονειρευότανε αυτοδυναμία και έλαβε αντ΄αυτού τον Πούλο! Βιβλική καταστροφή για τα παλιοτόμαρα του Πασόκ, τα οποία εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά από προσώπου γης! Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στον οίκο ανοχής (της μίζας και διαπλοκής) της Ιπποκράτους! Οι σοσιαλιστές του κώλου στάλθηκαν από τον Μαλάκα (που είπε επιτέλους να σταματήσει αυτό το ηλίθιο χόμπυ) στον γέρο τον διάολο, σταμάτησαν πρακτικά από χθες να υφίστανται σαν μαζικό μεγάλο λαϊκό κόμμα. Περίπατο η διαρκής εναλλαγή στην εξουσία των δύο κομμάτων που κατάστρεψαν την χώρα, το οριστικό τέλος των πολιτικών μηχανισμών της διαφθοράς παραπάνω από ορατό! Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία τα διλήμματα του δικομματισμού δεν ακούμπησαν κανέναν. Η μούργα του δικομματισμού ψόφησε.

5. Στα αρνητικά σίγουρα το...σημειωτόν του ΚΚΕ. Δεν μπορεί στην εποχή της μεγαλύτερης, βιαιότερης και βαναυσότερης επίθεσης της ακρίδας του κεφάλαιου κατά της κοινωνίας να χαρακτηρισθεί ως επιτυχία, ότι κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις του και να μην έχει απώλειες. Επικοινωνιακή ανεπάρκεια, ατυχείς σχολιασμοί και τακτικές-στρατηγικές τοποθετήσεις για τις οποίες θα γίνει προσεχώς εκτενέστερα λόγος, έκοψαν προφανώς τον ομφάλιο λώρο που σύνδεε το κόμμα με το εκλογικό σώμα. Η επιλογή της ελαχιστοποίησης κάθε ρίσκου, τα "στεγανά"που προτιμήθηκαν γιά την αποφυγή (πιθανών) ιδεολογικών κραδασμών και η επίμονη άρνηση συμμετοχής σε συμμαχίες ή κυβερνήσεις κράτησαν σχεδόν το σύνολο των πολιτών -που θα χρησιμοποιούσαν την ψήφο στο ΚΚΕ για να τιμωρήσουν το καθεστώς- μακριά από το κόμμα και στην αγκαλιά του Σύριζα, ο οποίος...

6....έκανε την υπέρβαση, κατάφερε να σπάσει την παράδοση της εναλλαγής των πασόκ και νέας δημοκρατίας στις δυο πρώτες θέσεις και είναι ο μεγάλος νικητής αυτών των βουλευτικών εκλογών. Τι λέμε εδώ σαν φίλος, πιστός οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ; Εγώ λέω, μπράβο σας και συγχαρητήρια ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ του Σύριζα, και σε όποιον αρέσει! Γιατί, αφού τσάκισε ο ψηφοφόρος την πανούκλα του πασόκ και την λίγδα της νέας δημοκρατίας και δεν προτίμησε (για οποιονδήποτε λόγο) το κόμμα της καρδιάς και της ζωής μας, το ΚΚΕ, ε τι άλλο να ψήφιζε; Κουβέλη ή Καμμένο; Ή να καθότανε σπιτάκι του και να τήραγε όλη τη μέρα την Τρέμη να τρέμει από δικομματική απόγνωση στην τιβί; 
 Ιδεολογικός αντίπαλος ο Σύριζα, μεγάλες και σημαντικές οι ιδεολογικές μας διαφορές, αλλά καμμία σχέση με "σοσιαλδημοκρατία", που ακούμε τελευταία όλο και συχνότερα, και πάντα, ας μη το ξεχνάμε, ο πιό κοντινός μας πολιτικός σχηματισμός.

7. Έξω η Ντόρα! Ένα τζάκι σβήνει! Μένει ακόμα ο αδερφούλης της, ο Κυριάκος, ο οποίος είναι όμως πολύ σοφτ, για να παίξει κάποτε σημαντικό ρόλο στην ελληνική πολιτική. Στα θετικά!

8. Ο Φώτης Κουβέλης δεν κατάφερε τελικά να πάρει το...ασημένιο, όπως προσπαθούσαν επί εβδομάδες να μας πείσουν τα κανάλια του πασόκ. Επιτυχία γιά την πολιτική του παράταξη το τελικό αποτέλεσμα, και να δούμε πως θα αντιδράσει στο δυναμικό κόρτε που θα του κάνει ο δικομματισμός. Η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να ελπίζει...

9. Βούλιαξαν τα Καρατζαferries! Πάει το λά.ος, στα τσακίδια!


Ο λαός μίλησε!

Μίλησε όπως μπορούσε να μιλήσει, όπως αισθανόταν και όπως του έκοβε. Το μήνυμα που έστειλε στην κοινωνία, στον ίδιο τον εαυτό του, στα λαμόγια και στην Ευρώπη είναι πεντακάθαρο: Πίσω χαμούρες! Δεν πάει άλλο!

Σίγουρα θα θέλαμε πιό ισχυρό το ΚΚΕ, αλλά παρόλα αυτά οφείλουμε να χαμογελάσουμε: Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών είναι συνολικά κάτι παραπάνω από θετικό. Ο μεγαλύτερος εχθρός, ο τοποτηρητής του Κεφάλαιου και της Εργοδοσίας, η δικομματική μούχλα, πνέει τα λοίσθια!

Καλή μας μέρα!