1/5/12

Μία δημοσκόπηση που φέρνει τα πάνω κάτω.



Δημοσκόπηση φίλοι αναγνώστες, επιτρέπεται-ξεεπιτρέπεται, την κάναμε και ας μας οδηγήσουν δέσμιους στον Κορυδαλλό. Τι σου κάνει ο μπλόγκερ, που έχει εχτίμηση στο κοινό του, ε;

Υπεύθυνος για την επιστημονική πλευρά της δημοσκόπησης ο φίλος μου ο Μπάμπης, ο περιπτεράς, τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η αφεντιά μου. Μία βδομάδα κράτησε το ρώτα-ρώτα και τώρα έφτασε επιτέλους η πολυπόθητη ώρα της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων. 

Πριν ανακοινώσουμε τσι αριθμοί, ολίγα γιά τον τρόπο που διεξήχθει η επιστημονική αυτή εργασία. Οι ερωτήσεις ήταν τυχαίες και στα 100% των περιπτώσεων ανακατεμένες. Ο Μπάμπης ακολούθησε την μέθοδο του κοσκινίσματος των ερωτήσεων και απαντήσεων. Δηλαδή: Οι τελικές απαντήσεις βγήκαν μετά από μιά επιστημονική διαδικασία αφαίρεσης/εξαίρεσης ερωτήσεων και απαντήσεων, και επειδή μου φαίνεται ότι είσαστε όλοι σας ανίδεοι και δεν σκαμπάζετε γρι από όλα αυτά, ένα μικρό παραδειγματάκι. 

Από τον διάλογο...

"Γειά σου ρε Μίμη.
-Γειά ρε Μπάμπαρε!
Πότε ήρθες ρε από το χωριό;
-Χθες το βράδυ.
Όλα καλά;
-Ντάξει, αν δεν ψόφαγε και μιά προβατίνα, θάτανε τέλεια.
Ψόφησε η προβατίνα; έλα ρε!
-E αφού σου λέω! Πιάσε ένα Καρέλια και ένα Φίλαθλο γιατί βιάζομαι.
Ντάξει. Να, βούτα τα. Και πούσαι ρε. Καταστάλαξες τι θα ψηφίσεις στις εκλογές;
-Ναι, την Κατσέλη, λόγω που είναι η μοναδική που δεν πάει με τίποτα το μνημόνιο και δίνει αγώνα ζωής και θανάτου κατά της τρόϊκας, μοναδική περίπτωση Μπουμπουλίνας αγωνίστριας."

...αφαιρείς όλον τον διάλογο, εχτός το όνομα της Κατσέλης στην τελευταία πρόταση του Μίμη. Δηλαδή αν δεν μπερδευτείς με την Μπουμπουλίνα βγάζεις τρομερά συμπεράσματα.

Αλλά ας περάσουμε στα ανεκτίμητα αποτελέσματα τώρα.

Ρωτήθηκαν: 1750 άτομα (πολύ κεντρικό περίπτερο λέμε), ένας μάλιστα δύο φορές (την πρώτη ήθελε να ψηφίσει νδ, αλλά μετά κατάλαβε ότι τον κάλυπτε καλύτερα η χρυσή αυγή και άλλαξε γνώμη)

Έγκυρα: Όλα
Άκυρα: Κανένα
Λευκά: Ναι, κάτασπρα!

Έλαβον: 


ΠΑ.ΣΟ.Κ... 155
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ--- 189
ΣΥΡΙΖΑ--- 238
ΠΑ.Ε.Κ.Ε (Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη)--- 1
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ --- 1
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α--- 2
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ--- 12
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ--- 75
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ--- 96
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ--- 23
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ--- 65
ΛΑ.Ο.Σ--- 60
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ--- 87
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ--- 289
Κ.Κ.Ε--- 239
K.K.E (μλ) Μ-Λ Κ.Κ.Ε--- 2
ΠΕΙΡΑΤΕΣ--- 3
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ--- 12
Δεν γνωρίζω--- 99

Σύνολον: 1.648 (Συμπέρασμα: Δεν μέτρησε σωστά ο Μπάμπης)

Άρα...

ΝΔ, 17,5%
ΠΑΣΟΚ, 9,4%
Κ.Κ.Ε, 14,50%
ΣΥΡΙΖΑ, 14,44%
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ, 11,6%
ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ, 5,8%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, 5,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, 4,5%
ΛΑ.Ο.Σ, 3,6%
ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ, 3,9%

Άρα...

Τον πούλο με την αυτοδυναμία ο Σαμαράς, αλλά ως πρώτο κώμα εντολή σχηματισμού Μαύρου Μετώπου. Ο Βενιζέλος δέχεται μετά από σθεναρή άμυνα 3,5 δευτερολέπτων, άρα 17,5+9,4 = 26,9, άρα δε φτάνει με τίποτα.

Φωνάζουν τον Καρατζαφέρη και βρίσκονται στα 30,5%. Θέλει κι΄άλλο πράμα. 

Προσέρχεται ολοταχώς η Ντόρα: Φτάνουν στα 34,4%. 

Ο Κουβέλης αρνείται (ευγενικά)

Η Χρυσή Αυγή δεν συμμετέχει λόγω Καρατζαφέρη (δεν τον πάνε ούτε με αγκυλωτό σταυρό!)

Την πέφτουν στους οικολόγους, τους τάζουν πρασινάδες με οικολογικά πετραχείλια και τελικά τους πείθουν: 39,6%!

Ο Καμμένος δεν αποφασίζει να αυτοκτονήσει για να πάρει μέρος ("μόνο νεκρός συμμαχία με τον Σαμαρά")...

Δεν φτάνει με τίποτα!

Πριν προλάβει καν ο Παπούλιας να αναθέσει στο ΚΚΕ εντολή, την επιστρέφει η Παπαρήγα σβουριχτή! Σειρά ο Τσίπρας ως τρίτο κόμμα. Βουτάει ο Αλέξης τα ποσοστά και ξεκινάει:

14,4% εμείς....
συν 14, 5% οι "άλλοι", 28,9%....
βάλε και του Φωτάκη τα 5,8%, 34,75....


Τρέχει στο προεδρικό μέγαρο ο Τσίπρας, το και το Παπούλια: Κάνουμε αριστερή κυβέρνηση! Τι λε ρε, λέει ο Παπούλιας, αφού μαζέψατε μόνο 34,75%, δεν φτάνουν! Πως δεν φτάνουν, και τα 11,6% του Καμμένου που θα μας στηρίξει στη Βουλή που τα βάζεις, κοντράρει από τα πλάγια ο Τσίπρας.

Σωστή και ματσακονισμένη κουβέντα ο Τσίπρας, 34,75% + 11,6% κάνουν 46,35% και άμα προσθέσεις και τους πράσινους, που έχουν το ταλέντο να σχηματίζουν κυβερνήσεις με όλους, ακόμα και με την κουτσή Μαρία (δες Γερμανία πχ), περνάει η νέα κυβέρνηση και αυτά τα 50%!

Ξυπνάει την άλλη μέρα η Αλέκα και παθαίνει την πλάκα της! Το σπίτι πνιγμένο στις ανθοδέσμες! Το λουλούδι της πολικής άρκτου και μιά βιβλιοθήκη ολόκληρη με συγχαρητήριες επιστολές: Να μας ζήσεις συντρόφισσα-πρωθυπουργίνα. Καλορίζικη κυρία πρωθυπουργέ. Bravo compagnera, Fidel, και ένα σωρό άλλα.

Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά, απορεί η γυναίκα. Φωνάξτε τον Μαΐλη γρήγορα! Που να τον βρουν όμως τον Μαΐλη, που είχε ξεμοναχιάσει έναν πράκτορα του κινήματος της πατάτας και του έδινε να καταλάβει τι εστί ανάλυση της 18ης Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη;

Την Κανέλλη τότε βρε παιδιά, που είναι η Κανέλλη, φωνάζει η έρμη η Αλέκα. Α κυρία συντρόφισσα Γενική Γραμματέψ και Πρωθυπουργέ, της λέει ένας σύντροφος, σήμερα είναι των Αγίων Καλλινίκης και Ακυλίνας, του οσιομάρτυρα Νικολάου του εν Βουνένοις και των Αγίων Επιμαχίου και Γορδιανού, που να την βρεις την Κανέλλη; Δεν μπορεί να χάσει τέτοια λειτουργία...

Άρχισε τις χριστοπανα.....εεεε τις μαρξενγκελενινίες η Αλέκα! Ρε κοίτα να δεις -----* του -----*, όταν τους έχεις ανάγκη τους -----* και τις -----*, μη τους ----* το ----* της ----* τους!

(*...Δυναμικές λέξεις από τον τρίτο τόμο του Κεφάλαιου.)

Άσε που άρχισε να χτυπάει σαν τρελλό το κωλοτηλέφωνο, Μέρκελ, Ομπάμα, Σαρκοζύ, Ερντογάν, ξέρετε, αχ επιτέλους και φτάκατε αξιαγάπητη κα. Παπαρήγα στη θέση που σας ανήκει και πολύ θα χαιρόμασταν αν είμαθα κομμουνισταί, αλλά αφού δεν είμαστε, κάνουμε ότι χαιρόμαστε.

Επάνω που είπε να το σπάσει το ρημάδι, να ησυχάσει, κάνει ένα παράξενο ντριιιιν, λες και την έπαιρνε τηλέφωνο ο Τσίπρας! Θα ρωτήσετε τώρα, και που ξέρεις ρε συ παράξενε βραχόκηπε πως κάνει το σταθερό του πρόεδρου του Σύριζα; Καλά, είπα εγώ ότι ξέρω;

Τέλος πάντων το σηκώνει, και ποιός νομίζετε ότι ήταν; Ο Τσίπρας; Μα όχι με την πρώτη ρε σεις, είπαμε να το τραινάρουμε λιγάκι για περισσότερο σασπένς ρε...

Ο Τσίπρας λοιπόν! Άκου Αλέκα, της λέει, πριν αρχίσεις τα "όσοι γίνουν πρωθυπουργοί, όλοι τους θα πεθάνουν, κι΄ας μη τους κυνηγάει ο λαός, γιατί λαϊκές εξουσίες κάνουν" άκου τι θα σου πω. Αφενός αποκύρηξα επίσημα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τίποτα πιά δεν μας χωρίζει, και αφεδύο τα μαζεύουμε και ερχόμαστε στον Περισσό και θα με υποχρέωνες άμα μου έδινες ένα γραφείο από την πίσω πλευρά, μη μου σπάει τα νεύρα το τακατάκ-τακατάκ του ηλεχτρικού.

Κόκκαλο η Αλέκα! Και πριν προλάβει να συνέλθει, ανοίγει η πόρτα και μπουκάρουν οι Παπαδημούλης-Λαφαζάνης με τα σέα τους σε κάτι νάϋλον σακούλες του Λιντλ και πίσω τους οι Κριτσωτάκης-Mουλόπουλος να κουβαλούν πάνω σε μιά καρέκλα την Ηρώ Διώτη, που στην προσπάθειά της να εγκαταλείψει όσο πιό γρήγορα γινότανε τα γραφεία του πρώην κόμματός της, είχε σκοντάψει πάνω στα άπαντα του Λένιν, που βρισκόντουσαν πεταμένα στο παρκέ και είχε στραμπουλήξει το ποδάρι της.

Τι κάνουμε τώρα; Άρχισε να τους κάνει ερωτήσεις για να δει αν έλεγαν πραγματικά την αλήθεια. Δύσκολες, ιδεολογικές ερωτήσεις: Πόσα είναι το κόμμα; Ένα, δύο, τρία, πόσα; Ή πρωτοπορία της εργατικής τάξης με τρία γράμματα, ή πως λέγεται το ένα και μοναδικό ταξικό συνδικάτο, Άντε, Ελάτε, Ήρθαμε, Λιγοακομακαιφτάσαμε ή Πάμε κ.α. Δεν χρειάζεται να σας πω, ότι ήταν τίγκα στην γνώση οι άνθρωποι!

Τι κάνουμε τώρα; Να φανταστείτε ότι απαντήσανε σωστά και στην πιό δύσκολη ερώτηση της Αλέκας: Τι είναι πιό κυριλέ, να είσαι κομμουνιστής ή να είσαι αριστερός; Πλήρης μεταμέλεια που λένε! Και πριν προλάβει η γενική γραμματέπς να συνέλθει από το αναπάντεχο σοκ, ανοίγει ξαφνικά η πόρτα και απαξάπαντες....κόκκαλο: Ο Φωτάκης ο Κουβέλης με δάκρυα στα μάτια στα γόνατα και να κοπανιέται με μανία με ένα καμουτσίκι!

Αμάρτησα σύντροφοι! Χρατς-χρατς. Πρόδωσα την Μεγάλη ιδέα, χτυπ-χτυπ. Ήμαρτον σύντροφοι, τσαφ-τσαφ. Αλλά κατάλαβα το λάθος μου και επιστρέφω αληθινά μετανοιωμένος, βαρ-βαρ, λυγμ-λυγμ, κλαψ-κλαψ, οδύρμ-οδύρμ....

Τι κάνουμε τώρα; Ε, είπανε να αγκαλιαστούν και να φιληθούνε, αλλά δεν πρόλαβαν! Έξω καραδοκούσε η μοίρα! Μία απίστευτη βουή τους έκανε να τρέξουν στα παράθυρα να δουν. Το θέαμα ήταν συγκλονιστικό: Χιλιάδες κόσμου πολιορκούσαν κυριολεκτικά τα γραφεία του ΚΚΕ προσπαθώντας να μπούνε με κάθε τρόπο μέσα! Ανοίξτε μας σύντροφοι, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε όλοι στην βάση μας και εσύ μπροστινέ σκύψε το κεφάλι, γιατί είσαι ψηλός και δεν βλέπω τίποτα, ούτε την αντίσταση ούτε την πάλη! 

Αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, τροτσκιστές, μαοϊκοί, ΚΚΕ (Μ-Λ), Μ.Λ. ΚΚΕ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Ο.Κ.Δ.Ε., ΟΑΚΚΕ, ΚΟΕ, ότι μπορεί να φανταστεί η αρρωστημένη φαντασία ενός μπλόγκερ εκεί, να μαδιέται, να μπει μέσα για να γίνουν όλοι ένα! 

Τι κάνουμε τώρα; 

Δύσκολα τα πράγματα φίλοι μου. Απ΄ότι φαίνεται, την Λαϊκή Εξουσία δεν την αποφεύγουμε με τίποτα....:-)