24/1/11

Στην κοσμάρα του ο Παπανδρέου ο γου

 http://2.bp.blogspot.com/_ITzJ0-BM-5w/S9FlLLDKIFI/AAAAAAAAHDY/LOfbVo6FVg4/s1600/2skitsothumblarge.jpg.jpg


 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:


....Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι να είμαστε σαν μια γροθιά για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Με έναν νέο πατριωτισμό. Και ο λαός, ενωμένος και επιδεικνύοντας πρωτοφανή ωριμότητα και αποφασιστικότητα, δίνει την μάχη του καθημερινά: Οι πολίτες έχουν καταλάβει τι έφταιξε, γνωρίζουν πως έχουν μια κυβέρνηση που κάνει το καθήκον της: Ό,τι μπορεί.....
Ο πατριωτισμός τον μάρανε τώρα!
Δεν αντέχεται με τίποτα!

Άντε ξεσηκωθείτε ωρέ πατριώτες, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους γείτωνες:

Εκεί, εκεί, στην Σαουδική! Μαζί με τον Μπερίσα, και τον Μπεν Αλί! 

Απίστευτη επιστολή Παμπούκη προς SIEMENS!

 http://i.klak.gr/pictures/pimps/k/karvouno-127.jpg


 Xωρίς σχόλιο!Αξιότιμε κ. Ξυνή,

Επανέρχομαι εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προς εσάς για να σας γνωστοποιήσω τις θέσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του προκειμένου.

Καταρχήν η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσπάθεια εξυγίανσης που έκανε η νέα διοίκηση της εταιρίας Siemens.

http://2.bp.blogspot.com/_pPXaXLKtkss/TGvOcY1_raI/AAAAAAAABGg/NXobQAfp8AQ/s400/%CE%9F%CE%A7%CE%99+%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%9F+%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%9F.jpg

Αυτό διαφαίνεται από την αναγνώριση της ζημίας και την καταβολή του τιμήματος στις διάφορες χώρες εμπλοκής.

Το γύρισμα της σελίδας περιλαμβάνει την πλήρη εκκαθάριση και έρευνα των υποθέσεων αυτών. Έτσι θα επέλθει η πλήρης ομαλοποίηση των σχέσεων της εταιρίας σας με την Ελληνική Πολιτεία, η οποία θα πράξει ό,τι επιβάλλεται από το νόμο ως προς τις μελλοντικές σχέσεις και φυσικά ως προς τα θέματα που δεν άπτονται της περιόδου της προηγούμενης διοίκησης.

 http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs456.snc4/50512_279637256112_5522840_n.jpgΓια τις ήδη επίδικες ερευνώμενες υποθέσεις δωροδοκίας που έχουν ομολογηθεί και προκύπτουν από έγγραφα και μαρτυρίες θα συνεχισθεί η προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας από τα διατεταγμένα πολιτειακά όργανα εντός της Βουλής ή και από τη Δικαιοσύνη.

http://www.gavalas-aggelatos.gr/main_DSC04702.jpg


Θα θέλαμε να μπει ένα τέλος στη δυσάρεστη και εξοργιστική αυτή υπόθεση. Και αυτό το τέλος δεν θα μπορέσει να υπάρξει χωρίς την εξάντληση κάθε περιθωρίου απόδοσης συγκεκριμένων και τεκμηριωμένων ευθυνών σε πρόσωπα που αναμείχθηκαν αποδεδειγμένα στην συγκεκριμένη υπόθεση. Στο πεδίο αυτό αναμένουμε μία ενεργητική στήριξη της προσπάθειας αυτής.

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs233.ash2/50456_150577118299003_8005_n.jpg

Η Ελληνική Δημοκρατία θα εξαντλήσει κάθε τέτοια προσπάθεια.

http://4.bp.blogspot.com/_akaMva48gVE/R8riBU72uTI/AAAAAAAAADM/2LVVEPU8_nw/s320/karvouno.jpg

Η αποτελεσματική συμβολή σας επί αυτού θα επισπεύσει ασφαλώς την έρευνα και την ολοκλήρωση της και θα εκτιμηθεί δεόντως τόσο από την ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα όσο και από τον ελληνικό λαό.

http://www.thinkgeek.com/images/products/zoom/vilcus_plug.jpg


Παράλληλα η Ελληνική Δημοκρατία θα αναζητήσει με κάθε πρόσφορο μέσο την ανόρθωση της δικής της άμεσης ζημίας από τις φαύλες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν από την εταιρία σας.

 http://www.kausoksila.gr/images/product2.jpg


Το ίδιο προφανώς αναμένεται να πράξουν και οι διοικήσεις των ζημιωθέντων εταιριών όπως επιβάλλει ο νόμος.

http://www.ucy-energy.com/Dateien/Bilder%20Kohle/Kohle-2.jpg

Και ασφαλώς η εκκαθάριση της υπόθεσης προϋποθέτει τη διερεύνηση, εάν συντρέχουν περιστάσεις επιβολής προστίμων ιδίως για παράβαση του καθήκοντος διαφάνειας και τηρήσεως του υγιούς ανταγωνισμού, όπως εξάλλου συνέβη και σε άλλες χώρες «εμπλοκής», κατά τη δίκαιη και αμερόληπτη κρίση αποκλειστικά των αρμόδιων πολιτειακών οργάνων.

http://www.die-energieschmiede.de/Kohle.jpg

Φυσικά θα ήμουν ευτυχής αν θα μπορούσατε, επαναλαμβάνω, να βοηθήσετε εποικοδομητικά και στην αποκάλυψη της αλήθειας κάτι που θα μας παράσχει τη δυνατότητα επιβολής δίκαιης τιμωρίας.
 http://3.bp.blogspot.com/_V2fN0YdJQdc/TPEbMsmhjhI/AAAAAAAAAC8/qXct_kkcg5k/S1600-R/Logo%2BTemplate%2B-%2BRE_Logo_43.pngΗ ελληνική νομοθεσία παρέχει πλέον τα εχέγγυα να γίνει αυτό κατά τον καλύτερο τρόπο.


http://freddos.yooblog.gr/files/2009/06/funnycatsdogs.jpg

Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει μόνο η νέα Siemens, όπως αναγνώρισα στην αρχή της επιστολής μου.

Δημιουργούμε με κόπο και μία νέα Ελλάδα που θέλει να αποκαθάρει τις παράνομες αυτές πρακτικές και να δημιουργήσει ένα καθαρό φιλοεπενδυτικό περιβάλλον σεβόμενο το νόμο και τους κανόνες της διαφάνειας και του ανταγωνισμού.

http://www.shop1.gr/uploadedimages/963036.JPGΗ Ελληνική Δημοκρατία οφείλει στους Έλληνες πολίτες την αποκάλυψη της αλήθειας.

http://lh3.ggpht.com/greekalert/SHyYAyT_PkI/AAAAAAAAA3g/ZdwfAkRszuo/NO-MORE-COAL_thumb%5B3%5D.jpgΕμείς θα πράξουμε το καθήκον μας.

 http://2.bp.blogspot.com/_i0Ws_Pf9JN8/TMsPpzJsXcI/AAAAAAAAAuY/P44A2ZE-EaI/s400/karbouno5.jpg

Αναμένουμε εντούτοις την ενεργητική συμβολή σας για τη έναρξη της νέας φάσης των σχέσεων της εταιρίας σας με τη χώρα μας και προσβλέπω με εμπιστοσύνη προς τη νέα διακεκριμένη διοίκηση της εταιρίας σας ότι θα το πράξει. Προσθέτω τέλος ότι θα ήμουν διατεθειμένος επί της αρχής να ανταλλάξω απόψεις και δια ζώσης όποτε και εφόσον κριθεί χρήσιμο.

Χάρης Παμπούκης
Καθηγητής Νομικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών

 http://2.bp.blogspot.com/_wS37j3i6EPM/S7Wx5mvc2OI/AAAAAAAACXI/tQtGuaVv9HA/s1600/tzouliakalamata.jpg

SIEMENS: Και εγέννετο σκότος!

http://marques.silvaclan.net/wp-content/uploads/2010/06/Georges-de-La-Tour-Saint-Joseph-charpentier.jpg

Μια μέρα για όλον τον Λούβρο; Αδύνατον! Είναι σαν να θέλεις να πιείς σε ένα ποτήρι νερό την αιωνιότητα! Αναγκάζεσαι, όπως ο κάθε πρωτάρης, να καταστρώσεις ένα σχέδιο ανάγκης: Άντε να δούμε πρώτα τα "δικά μας", τις Αφροδύτες της Μήλου, τον Ελ Γκρέκο, άντε να περάσουμε στα γρήγορα στους μεγάλους της Αναγέννησης, άντε μετά για τους μεγάλους σύγχρονους και τα υπόλοιπα στις επόμενες επισκέψεις.

Από την δεύτερη επίσκεψη και μετά μπορείς και ξεχωρίζεις τους "πρωτάρηδες" μέσα στο πλήθος που πλημμυρίζει καθημερινά το μεγάλο μουσείο. Είναι οι βιαστικοί, οι αγχωμένοι που σκουντουφλάνε δεξιά και αριστερά με ορθάνοιχτα άπληστα μάτια και ένα κεφάλι που θαρρείς έχει ανεξαρτοποιηθεί από τον λαιμό και γυρίζει αδιάκοπα σαν σβούρα!

Να δούμε, να προλάβουμε, φως, κι΄ άλλο φως! Κάπως έτσι φυσικά και στον γράφοντα την πρώτη φορά στον Λούβρο. Τρεχάλα και άγχος λοιπόν, άντε να προλάβουμε και την Τζοκόντα, να εκεί, η αίθουσα στο βάθος του διαδρόμου δεξιά!

Κόσμος μελίσσι! Που να πλησιάσεις; Ξαναβγαίνεις στον διάδρομο να συμμαζέψεις τις σκέψεις σου, άντε να δούμε τίποτα άλλο εδώ κοντά μέχρι να "αδειάσει" λίγο η Μοναλίζα. Και εκεί που λες να ξεκινήσεις, πέφτει τυχαία η ματιά σου σε ένα κάδρο στον διάδρομο ακριβώς απέναντι από την αίθουσα που βρίσκεται η Τζιοκόντα! Αυτό ήταν! Ίσως να ήμουν από τους λίγους που δεν είδαν την Μοναλίζα στην πρώτη τους επίσκεψη στον Λούβρο!

Μαγνήτης αυτό το παιδικό χεράκι που κρατάει το κερί, μαγικό παιχνίδι η ερωτοτροπία του σκοταδιού με το φως! Χίλια μυστήρια ξεπετιούνται και ζητάνε κουβεντούλα με την ψυχή σου, η πιο μικρή λεπτομέρεια ορθώνεται να γίνει το κέντρο του κόσμου και μέγας πρωταγωνιστής!

Georges de la Tour, ο δημιουργός, πρωτάκουστο όνομα, άγνωστος μέχρι τότε. Ένα κερί φωτίζει τον κόσμο, μια αλήθεια διαλύει το σκοτάδι! Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό που βλέπεις παθητικά, σημασία έχει αυτό που ανακαλύπτεις ενεργά. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, ο πίνακας του γάλλου ζωγράφου έμεινε βαθειά χαραγμένος στον νου.

Φως και σκοτάδι παντού. Είναι που η γη γυρίζει γύρω απ΄τον ήλιο, είναι που δεν γνωρίζουμε τα πάντα και έχουμε ακόμα ανάγκη το κερί. Επιτέλους, ένα αναμμένο κερί και για τούτη εδώ, την βυθισμένη στο σκοτάδι χώρα που κάποτε κρατούσε την δάδα της πανανθρώπινης λαμπαδηδρομίας της γνώσης και του φωτός ψηλά.

Πυκνό, αδιαπέραστο σκοτάδι, νύχτα μέρα, ας μη μας ξεγελάει ο άπλετος μεσογειακός ήλιος τις καλοκαιριές και τα πολύχρωμα φώτα την νύχτα. Εδώ και τριαντατόσα χρόνια σφυρηλατεί η πολιτική εξουσία, εναλλάξ ως κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση, ένα καθεστώς συμπαγούς, αδιαπέραστου σκοταδιού. Πολιτική διαφάνεια και δικαιοσύνη έπαψαν να υφίστανται, χάθηκαν όπως όλες οι σκιές στο μαύρο σκοτάδι. Το γνωμικό "ουδέν κρυφόν υπό τον ήλιον" κατάντησε χλευασμός ή ανέκδοτο, αφού ο εν λόγω ήλιος δεν είναι μόνο μισός και πράσινος, αλλά και μεθυσμένος.

Σκοτεινά Τάρταρα η ελληνική πολιτική, κατασκότεινα. Ούτε φωτιές, ούτε το πυρ το εξώτερον, ούτε κεράκι, ούτε κωλοφωτιές! Εκεί μέσα σκουντουφλάνε στα τυφλά οι δυο πρωταγωνιστές ο ένας πάνω στον άλλον, χέρι με χέρι ή αγκωνιά στην αγκωνιά. Χωρίς πυξίδα, χωρίς χάρτες, χωρίς φάρους, χωρίς φεγγάρια και αστέρια, μόνο το ένστικτο της αυτοβόλευσης δουλεύει με φουλ τις μηχανές. Ένα ένστικτο που βασίζεται στην ιδιοτροπία μιας μεταλλαγμένης όσφρησης, να ακολουθεί μαγεμένη την μπόχα της σαπίλας.

Σκάνδαλο στο σκάνδαλο, μίζα στην μίζα, παραγραφή στην παραγραφή, σέρνει μια παντοδύναμη πολιτική μαφία την κοινωνία απ΄τα μαλλιά μέσα σε έναν απέραντο βρωμερό βούρκο διαφθοράς. Εκ του ασφαλούς φυσικά, αφού μέσω ασυλίας και άλλων νομικών τεχνασμάτων επιστημονικής φαντασίας κρατούν για την ασφάλειά τους την δικαιοσύνη όμηρο.

Ζήμενς, τέσσερα χρόνια σκοτάδι στο σκοτάδι ενός ακόμα σκάνδαλου που δεν συνέβει ποτέ! Που να ξεχωρίσεις μαύρο χρήμα στο σκοτάδι; Είναι σχεδόν αόρατο το μαύρο σε μαύρο φόντο, με λίγη μαυρίλα στην ψυχή εξαφανίζεται εντελώς. Η δικαιοσύνη της μοναδικής χώρας του κόσμου που ο ένας Καρζάϊ διαδέχεται τον άλλον, έσπασε κατά την διάρκεια των "ερευνών" όλα τα κοντέρ! Οπλισμένη με ένα σωρό...καλές διαθέσεις όπως, όποιος βιάζεται σκοντάφτει, το αργόν και χάρην έχει, κάλλιο ποτέ παρά αργά, κάλλιο γαϊδουρόλυνε παρά γαϊδουρόδενε, όποιος δεν θέλει να κοσκινίσει κόβει το ζύμωμα, μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τριανταμίαχιλιάδεςπεντακόσιεςδώδεκα του κλέφτη, έπεσε με την...όπισθεν στην δουλειά, να κλαίει η Θέμις με μαύρο δάκρυ!

Για τις δικαστικές αρχές το σκοτάδι της Ζήμενς δεν ήταν και τόσο...σκοτεινό. Κάτι σαν...καλοκαιρινό απογευματάκι, πριν ακόμα να ροδίσει ο ουρανός στον ορίζοντα, ήτανε. Αν ήταν καμμιά βαρβάτη υπόθεση με δυό-τρία διαπλεκόμενα...περίπτερα και κάνα φουκαρά περιπτερογδύτη, μίασμα της κοινωνίας δηλαδή, εκεί να βλέπατε την αποφασιστικότητα, την ταχύτητα και το γενικά το άφθαστο μεγαλείο της ελληνικής δικαιοσύνης!

Για το Ζημενσάκι τώρα, με κάτι ψωροεκατομμυριάκια μιζούλες και κάτι ψευτοδίς για προμήθειες του Δημοσίου και κάτι χείρες βοηθείας ίσαμε πέντε ζεμπίλια τίγκα ευρά σε αναξιοπαθούντα κομματικά ταμειάκια, ε δεν άξιζε τον κόπο να βάζανε πέντε διμοιρίες πεπειραμένων εισαγγελέων και ανακριτών να χάνουν την ώρα τους. Πιάνουνε που λέτε έναν, ναι έναν, ΕΝΑΝ, εισαγγελέα πρωτοδικών, τον φουκαρά τον Π. Αθανασίου, του ζαλώνουνε την υπόθεση της πλάκας με το όνομα "φάκελλoς SIEMENS" και του λένε, Παναή καθάρισε μόνος σου! 

Τραβιέται ο άνθρωπος σαν λάστιχο δυο χρόνια, ψάχνει, τρέχει, ρωτάει, κόβει, ράβει, τι άλλο να σου κάνει μόνος του, μαζεύει κάποτε ότι βρήκε και πάει και τα βροντάει στο γραφείο του προϊστάμενού του. Να, αυτά μπόρεσα να μαζέψω και άμα είχα και ένα τάγμα "βοηθούς" ίσως να μην είχα μαζέψει ούτε τα μισά, είπε μπαϊλντισμένος και έφυγε μάλλον με εξάμηνη αναρρωτική.

Πέφτουνε οι...προϊστάμενοι στο διάβασμα, πλακώνουν να "συνδράμουν" και κάτι ξεπαγωμένα παιδιά από τους Άρειους Πάγους, βλέπουν μετά από προσεκτική ανάγνωση αυτά που βλέπει ο κάθε συνταξιούχος με κλειστά τα μάτια καθώς πίνει τον καφέ του στο καφενείο, κουνάνε με νόημα το κεφάλι, μπα, λένε, δεν φτάνουν για να τα στείλουμε στην Βουλή. Να χάσουμε ακόμα δυο χρονάκια να δέσει καλύτερα το νερατζάκι, ρε παιδιά και μετά βουτάμε το κομπρεσέρ να ανοίξουμε μια οπούλα εις το μπαγάσικο το ύδωρ, αφού είναι τόσο νερουλό.

Το 2008 λένε να φωνάξουνε κάνα Χριστοφοράκο και κάνα άλλο παιδί, να συπληρώσουν ίσως το καρέ για μπουρλότο, τα φωνάζουνε, ρωτάνε, λένε, σούξου μούξου, γνωρίζετε, μπα, καλώς, ε πάτε τότε σπίτια σας, αλλά μη φύγετε από την χώρα, διατί είσθε κατηγορημενάκια από τα καλά. Το σκέφτονται οι κατηγορούμενοι οριζόντια, το σκέφτονται κάθετα, ρε παιδιά, ρωτάει ένας, δεν πάμε λέω εγώ πουθενά αλλού που έχει νόμους, αφού μας το επιτρέπει το εδώ σύστημα που δεν έχει κανέναν;

Σοφή κουβέντα. Κάνουν λοιπόν σαν κύριοι ένα μπραφ, και μην είδατε τον Χριστοφοράκο! Έτσι "την κάνει" ένας ένας ο κάθε κατηγορούμενος, γιατί ο εμπλεκόμενος κομματικός μηχανισμός δεν είναι μαλάκας να τους κρατήσει με το ζόρι στην χώρα για να τον χαντακώσουνε. Μόνο όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα αρκούν για να πέσουν δέκα κυβερνήσεις, στην Ελλάδα δεν φτάνουν όμως ούτε για να πέσει ασφάλεια!

Τέλος πάντων, κάτι βλέπουν να μυρίζει οι της δικαιοσύνης, το σκέφτονται λοιπόν καλύτερα, να το δώσουμε σε κάνα καλό εφέτη-ανακριτή ως αρμόζει σε σπουδαίες υποθέσεις, λένε, ή να το αναθέσουμε στον πιο άπειρο πρωτοδίκη που έχουμε, να μαζέψει πείρα το παιδί;
Προτίμησαν να...βοηθήσουν! Πιάνουνε την πρωτάρα τον πρωτοδίκη Ν. Ζαγοριανό λοιπόν, να συνάδελφε ευκαιρία να σε φτύνει όλος ο πολιτικός κόσμος αν κάνεις καλή δουλειά, ή ευκαιρία να σε γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα, αν την κάνεις σκατά. Πέφτει απάνω τους ο Ζαγοριανός και τους φιλάει με ευγνωμοσύνη με δάκρυα στα μάτια. Τόσο αηδόνι ο κύριος πρωτοδίκης!

Στην συνέχεια της σεμνής δικαστικής έρευνας ο κύριος Ζαγοριανός έκανε κάτι...λαθάκια. Όχι τίποτα το δραματικό, απλά δεν έφησε τίποτα όρθιο! Ο αξιότιμος πρωτοδίκης πέρασε σαν μπουλντόζα πάνω από την υπόθεση Ζήμενς κονιορτοποιώντας τελικά την δικαιοσύνη. Μιλάμε για τσουνάμι! Δεν έφησε τίποτα όρθιο: όργια εξωφρενικών "λαθών" ή "παραλείψεων", τσαπατσουλιές, μισές δουλειές, γκάφες, ένα δικαστικό...κλητήρα να βάζανε θα τα κατάφερνε με την βοήθεια ενός τριτοετούς της Νομικής σαφώς καλύτερα! Στο τέλος αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν την δικογραφία και να τον πάνε σηκωτό, πειθαρχικά και ποινικά, για κατάχρηση εξουσίας! Αφού έλαμψε για τα καλά λοιπόν η ελληνική δικαιοσύνη, της δώσανε και μια ακόμα λάμψη, να λάμπει καλύτερα: Ο εισαγγελλέας εισηγείται την απαλλαγή του! όχι παίζουμε!

Μηδέν εις το πηλίκιο, που λέει και ο επίορκος, ταξίδι αναψυχής οι έρευνες της δικαιοσύνης, κανένας στο μπουντρούμι, πάλι κανένας, και ο λαός να τραβάει  τώρα άγριο κουπί στη γαλέρα. Ε τι να έκανε τότε η σεβαστή 150+1 ομάδα της Βουλής; Τα πήρε στο κρανίο! Λίγο πριν ξεχαστεί εντελώς η υπόθεση προθυμοποιούνται τα παιδιά τα καλά να το ρίξουν στο έλεος της εξεταστικής επιτροπής. Σου λένε, δεν έβγαλε ποτέ κάποια εξεταστική αποτελέσματα, δεν κάνουμε άλλη μία μήπως και μας φέξει τώρα; (Και κουνηθείτε ρε όλοι από την θέση σας, γρουσούζηδες που κακομελετάτε ότι μπορεί να μας φέξει!).

Πέσανε τα παιδιά του σκοτωμού στην εξέταση, ένα χρόνο του κερατά. Να καταλάβετε περνούσε κάτι σαν αστραπή και ρωτάγανε τα αθώα μικρά παιδιά: Μπαμπά, ο Μίχαελ Σουμάχερ ήτανε αυτό; Όχι παιδί μου, απαντούσαν οι πατεράδες, η εξεταστική επιτροπή της Ζήμενς ήταν...

Φως, άπλετο φως!

Να κάτι παραγραφές, να μη πάει άδικα κανένας υπουργός στην φυλακή και σπάσει η παράδοση που θέλει να είναι αήττητος ο δικομματισμός σε ματς εντός έδρας. Να κάτι παζαράκια, τύφλα νάχει η λαϊκή του Τελ Αβίβ. Να κάτι έχταχτοι συμψηφισμοί, να μην προλαβαίνουν οι πρασινογαλάζιοι τις προσθοαφαιρέσεις!

Φως, όλη η ΔΕΗ να εργάζεται για αυτό, τόσο φως!

Δεν λέω, κάνανε μεγάλη προσπάθεια τα κόμματα εξουσίας αυτή τη φορά να συγκαλύψουν το κατά δύναμην. Κάτω από την (νοηματική) πίεση της κοινωνίας που υποφέρει τα πάνδεινα οι πράσινοι και γαλάζιοι αυτοεξεταστές έδωσαν ρεσιτάλ αυτοεξαίρεσης, αυτοαπαλλαγής, αυτισμού και αυτορεζιλέματος στο πνεύμα της αυτοϊκανοποιητικής αυτοκάθαρσης.

Διαφάνεια αλά πασόκ και νδ, με την Ελλάδα να μην προλαβαίνει να φτύνει! Η αναγούλα αυτή τη φορά ήταν τόσο μεγάλη, που αρχίσανε να ξερνάνε και οι ίδιοι! Απίστευτη γελοιοποίηση θεσμών στο παρασκήνιο, με το πασόκ να "βάζει πόδια" με την νδ για να σχηματίσουνε...ομάδα.

Σας βάζουμε!

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις, θα την σηκώσουμε αυτή τη φορά την κάθαρση, σίγουρα ναι, ή έρευνα χωρίς έλεος και ότι προκύψει, αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά άσφαιρα δοξαπατρί ελεεινών "διεργασιών", ξεδιάντροπες προσπάθειες αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού του πολίτη. Με άλλα λόγια η φάρσα που στήθηκε στο όνομα της δικαιοσύνης δεν ήταν τίποτα άλλο από την προσπάθεια των κλεφτών να κλέψουνε τους άλλους κλέφτες στο ζύγι.

Η...μάχη του δικομματισμού για την τιμωρία πολιτικών και οικονομικών εγκλημάτων του ...δικομματισμού έληξε όπως όλες οι προηγούμενες: Ασταμάτητες ομοβροντίες και ανηλεής βομβαρδισμός χωρίς...να ανοίξει μύτη! Οι φήμες για "απίστευτες αποκαλύψεις" με πρωτοκλασσάτα ονόματα-εκπλήξεις, οι "βόμβες μεγατόνων" με παραπομπές κομματικών ημιθέων, κούφια λόγια ανθρώπων που συγχέουν την σήψη με την τύψη!

Οι...αυτοκαθαριζόμενοι εταίροι γνώριζαν ότι αυτή η εξεταστική δεν ήταν όπως οι άλλες. Με νωπό το...συγχωροχάρτι για το Βατοπέδι και με δεδομένη την οργή του κόσμου για το φαύλο παρελθόν και παρόν η εξεταστική επιτροπή για την Ζήμενς έπρεπε να δώσει πάση θυσία ονόματα ενόχων! Και εδώ έγινε πραγματική μάχη παζαριού! 
Υπουργοί ή το λιγότερο υφυπουργοί έπρεπε να είναι τα εξιλαστήρια θύματα, προς Θεού φυσικά όχι νυν! Και σε καμμία περίπτωση με τον ένα ή άλλο τρόπο ακόμα πολιτικά ενεργοί! Και να μην σχετίζονται καθόλου με την τωρινή ηγεσία των δυο κομμάτων! Και να είναι εξασφαλισμένο ότι δεν θα μπορούν σε περίπτωση παραπομπής τους να πάρουν κάποιους άλλους "μαζί τους". Και οι λίστες των κομματικών ενόχων να είναι το ίδιο μεγάλες. Και να μην θίγονται ταυτόχρονα καίρια κομματικά συμφέροντα. Και να μην θίγονται συμφέροντα τρίτων. Και να μη κινδυνεύει ο εσωκομματικός συσχετισμός δυνάμεων.


Ενδεικτικό του "ζωοπάζαρου" το ακόλουθο απόσπασμα από άρθρο της Ελευθεροτυπίας.


Κι ενώ την Τετάρτη το βράδυ με παρέμβαση του Θ. Παπαγεωργίου αποφασίστηκε, αν παραπεμφθούν οι υπουργοί Οικονομικών, να πάνε μόνο για πολιτικές ευθύνες, την επομένη το πρωί, σε νέα σύσκεψη, που οδήγησε σε τετράωρη καθυστέρηση έναρξης των συζητήσεων στην Εξεταστική, προβλήθηκαν νέες ενστάσεις, με αίτημα της Μ. Σκαρφνάκη να παραπεμφθούν για ποινικές. 

Τελικά, επικράτησε η θέση για πολιτικές ευθύνες σε όλους και «διερεύνηση για άλλες», αλλά στην τελική ψηφοφορία διατυπώθηκαν ενστάσεις να μην αποδοθούν ευθύνες. Από τον Π. Οικονόμου, στους Χρ. Βερελή, Γ. Παπαθανασίου, Β. Πολύδωρα, Γ. Παπαντωνίου. Από τον Α. Μακρυπίδη, για λόγους εντοπιότητας, στον Χρ. Βερελή. Προβληματισμός υπήρξε στο ΠΑΣΟΚ και για την παραπομπή των Ν. Δένδια και Ντόρας Μπακογιάννη. 

Το έντονο παρασκήνιο στην Ν.Δ. είχε άλλα χαρακτηριστικά, καθώς ο εμφύλιος είχε πολλές παραφυάδες και, ενώ το βασικό μέλημα ήταν να μην συμβάλουν και εκείνοι στον χρωματισμό του σκανδάλου ως γαλαζοπράσινου, την τελευταία στιγμή, με το «ναι» και «όχι» στην παραπομπή του νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Παπουτσή, αποδείχθηκε ότι αντιμετώπιζαν και άλλα προβλήματα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. έμαθαν από τους δημοσιογράφους ότι η πρότασή τους για παραπομπή του Χρ. Παπουτσή αποσύρθηκε από τον εκπρόσωπο του κόμματος Γ. Μιχελάκη. Αν κρίνουμε δε απ' όσα έλεγαν έμπιστα στον Αντ. Σαμαρά στελέχη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. φέρεται να ήθελε την παραπομπή ορισμένων της παλιάς φρουράς (Μ. Λιάπη, Β. Πολύδωρα, Π. Παυλόπουλου) και κυρίως του Χρ. Μαρκογιαννάκη που υπέγραψε την παραλαβή τμήματος του C4Ι και εκταμίευσε χρήματα. 

Η κινητοποίηση όμως της Ντόρας Μπακογιάννη (τηλεφώνησε και σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) και η παρέμβαση του Κ. Καραμανλή οδήγησαν σε οπισθοχώρηση και στην εμμονή για αποκλειστικά «πράσινο» σκάνδαλο, και την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και υπουργών του ΠΑΣΟΚ, παρά τις ενστάσεις και των Π. Καμμένου, Τ. Νεράτζη, Μ. Κόλια. Ενδεικτικό του κλίματος είναι εξάλλου και το γεγονός ότι, ενώ ο Κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι το κόμμα του δέχεται τον έλεγχο των στελεχών της Ν.Δ. που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, «κύκλοι» με... ονοματεπώνυμο έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι η Ν.Δ. λέει «ναι» στην έρευνα των δικών της, υπό την προϋπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποδεχθεί την δική της πρόταση. Τελικά, υπό τη γενική κατακραυγή, χθες οι ίδιοι «κύκλοι» τάχθηκαν με τη θέση Τζαβάρα. 


Που να μπορέσουν οι άνθρωποι να βγάλουν άκρη;  Γόρδιος Δεσμός αλληλεξάρτησης, εσωτερικά αλληλομαχαιρώματα, φόβος και τρόμος μη βγει τίποτα στον τύπο, εκβιασμοί, προτάσεις, αντιπροτάσεις, νέες προτάσεις, νέοι εκβιασμοί, γράψε-σβήσε, χάος! Το τελικό "πόρισμα" δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα πορίσματα: Ένα μεγάλο, ολοστρόγγυλο μηδενικό! Ξαφνικά γίνεται η νδ λευκή περιστερά και το σκάνδαλο είναι πράσινο, το δε πασόκ αυτοκαθαρίζεται με την πιο οικεία και σοσιαλιστική μέθοδο κάθαρσης: Για όλα φταίει ο Καραμανλής...

Η διαφθορά του συστήματος είναι πια τόσο προχωρημένη, που οι διεφθαρμένοι δεν είναι πια σε θέση να στήσουνε ούτε ένα σικέ παιχνίδι κάθαρσης! Η διαφθορά και η αναλγησία στο τελευταίο τους στάδιο! 

Οι εγκληματίες που "διέφυγαν" άλλη μια φορά από τις δαγκάνες της δικαιοσύνης (με την συνδρομή και της δικαιοσύνης) χώθηκαν στις κομματικές τους τρύπες και περιμένουν να σβήσει ο χρόνος την φωτιά και να διαλύσει τον καπνό ο αέρας.
Η κοινωνία γνωρίζει ποιοί είναι και που βρίσκονται κρυμμένοι. Γι΄αυτό φρόντισαν τα ίδια τα μεγάλα κόμματα μόνα τους: Οι ένοχοι είναι οι άλλοι! Να μια φορά που δεν μας λένε ψέμματα!

Και οι δύο!