5/1/11

Πλήρωνε ταξιδιώτη!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Kusatsu-Onsen_Bus_Station.jpg

Μετά από απόφαση του υπουργείου...Υποδομών του πασόκ αυξήθηκαν από χτες οι τιμές των εισιτηρίων των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ κατά 10%.

Σύμφωνα με την σοσιαλιστική λογική "δεν έχεις, αλλά θα πληρώνεις περισσότερα" η αύξηση των εισιτηρίων θα έχει θετικές επιπτώσεις στο ρημαγμένο πορτοφόλι του λαού και η διαδικασία "σωτηρίας της χώρας" θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Πλήρωνε λοιπόν αγαπητέ ταξιδιώτη πού ήθελες Παπανδρέου, πλήρωνε κι΄εσύ που δεν τον ήθελες αλλά τον υπομένεις χωρίς να κουνάς δαχτυλάκι!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την χαβούζα της κυβέρνησης, όλες οι αυξήσεις είναι προσωρινές: Όταν ο κοσμάκης δεν έχει πια ούτε μία, η κυβέρνηση θα τις σταματήσει.

Αφού ήταν οι πόρτες του νεοφιλελεύθερου παράδεισου ανοικτές, μπήκαμε μέσα!

Υπογράφηκε η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση



Στη γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ υπεγράφη η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, βάσει του πρόσφατου νόμου. Προβλέπει μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% από την 1η Ιανουαρίου και για την επόμενη διετία. Η σύμβαση υπογράφτηκε ανάμεσα στην επιχείρηση και τους 120 εργαζόμενους της στις 29 Δεκεμβρίου και ήδη βρίσκεται στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για γνωμοδότηση.
Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι στο επόμενο διάστημα τέτοιες συμβάσεις θα υπογράψουν δεκάδες άλλες εταιρείες στη βόρεια Ελλάδα, ιδίως σε περιοχές με υψηλή ανεργία, όπως η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και το Κιλκίς.

Στη συνοδευτική αιτιολογική έκθεση υποστηρίζεται ότι «η μείωση των αποδοχών κατά 9% κρίθηκε ότι είναι εύλογη για να αποφευχθεί η αύξηση τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η περαιτέρω μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας στις νέες συνθήκες της αγοράς» (αύξηση ΦΠΑ, σκληρός ανταγωνισμός, μείωση τζίρου).

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΟΓΑΛ Χριστόφορος Σεβαστίδης ανέφερε πως η υπογραφή της σύμβασης, με την οποία «οι περίπου 120 εργαζόμενοι συμφώνησαν σχεδόν ομόφωνα», δεν υπαγορεύτηκε από κάποια οικονομική ανάγκη της επιχείρησης, η οποία μάλιστα προβλέπεται να κλείσει τη χρήση 2010 με κερδοφορία.

«Η συμφωνία υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο. Πρέπει να αποφευχθεί η αύξηση της τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση τής λειτουργίας της στις νέες, δύσκολες, συνθήκες τής αγοράς.

Με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας, το μέσο κόστος ανά εργαζόμενο στη ΝΕΟΓΑΛ ήταν ούτως ή άλλως αρκετά υψηλό, πλησιάζοντας τα 30.000 ευρώ, οπότε ακόμη και μετά τη μείωση, οι μισθοί δεν είναι χαμηλοί», υποστήριξε ο κ. Σεβαστίδης.

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης


«Η υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης από τη ΝΕΟΓΑΛ, που μειώνει κατά 9% όλες τις αποδοχές, επικαλούμενη λόγους ανταγωνιστικότητας και η συνεργία των εργοδοτικών συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταρρίπτει όλη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και αποδείχνει ότι η δραστική μείωση των μισθών απειλεί όλους τους εργαζόμενους», σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόσφατο αντεργατικό της νόμο άναψε το πράσινο φως στις επιχειρήσεις - είτε απειλώντας τους εργαζόμενους με απολύσεις είτε με τη συμφωνία εργοδοτικών ή κυβερνητικών συνδικαλιστών - να προχωρούν σε μειώσεις μισθών και να μετατρέπουν σε κόλαση τους εργασιακούς χώρους. 

Πολλές επιχειρήσεις μάλιστα θεωρώντας ότι «τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε - έξι», παρότι είναι κερδοφόρες, προχωρούν αυθαίρετα σε μειώσεις μισθών κάτω και από τον κατώτερο εγγυημένο μισθό και χωρίς καν συμφωνία του αρμόδιου συνδικάτου» αναφέρει από την πλευρά του, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ. 

από το tvxs



http://www.sonntag-sachsen.de/files/2010/10/titel_diakonie.jpg

Καλώς τα δεχτήκαμε!

Βρισκόμαστε ήδη στον σοσιαλιστικό παράδεισο του πασόκ με το μελωδικό όνομα "πρώτα ο πολίτης". Διασκεδάστε το!

9% μείωση των μισθών λοιπόν, και μάλιστα "σχεδόν ομόφωνα", να μια καλή αρχή! Η λογική της...κοσμοθεωρίας του νεοφιλελευθερισμού στην...γαλακτοκομική της έκφραση. Για καλό και για κακό παιδιά λέμε να σας κόψουμε ένα, ας πούμε 9% του μισθού σας για τα επόμενα δυο χρόνια και μετά βλέπουμε. Η ανακοίνωση των αφεντικών της ΝΕΟΓΑΛ διακόπτεται εδώ από τις επευφημίες των εργατών, που στην συνέχεια παροτρυνόμενοι από πασκε και δακε το ρίχνουν στην La Ola!

Πρέπει να αποφευχθεί η μείωση της ανταγωνιστικότητας της ΝΕΟΓΑΛ, μας λέει φυσικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας, το γνωστό ηλίθιο επιχείρημα των ηλίθιων νεοφιλελεύθερων οικονομικών Ταλιμπάν. Η λέξη "ηλίθιος" είναι με σύνεση διαλλεγμένη, γιατί εκφράζει απόλυτα και τον ψυχισμό και τα πιστεύω και τις πρακτικές των απίθανων αυτών ελεεινών αποβρασμάτων του φομενταλισμού της ελεύθερης αγοράς.

Οι νταβατζήδες της ΝΕΟΓΑΛ, τα παράσιτα που καρπώνονται τον ιδρώτα και το αίμα του εργάτη που εκμεταλλεύονται στα εργοστάσιά τους, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ότι η τακτική της "ιδιωτικοποίησης των κερδών και της κρατικοποίησης της χασούρας" οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ίδια τους την καταστροφή. Δεν βγαίνει η "ιδεολογία" ρε άτιμοι Νεογαλατάδες: Όταν αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα μιας εταιρείας, μειώνεται η ανταγωνιστικότητα κάποιας άλλης. Ανεβαίνεις τώρα εσύ, σβήνεις κάποιον άλλον. Βίδα είναι και βιδώνει, δεν σταματάει, δεν μπορεί να σταματήσει, σήμερα ο άλλος, αύριο εσύ!

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα οργανωμένο οικονομικοπολιτικό έγκλημα κατά των λαών. Οι ΝΕΟΓΑΛ και τα πασόκ είναι μέλη μιας παγκόσμιας συμμορίας που έχει γράψει στην σημαία της "πρώτα οι αγορές"! Χεστήκανε οι βιομήχανοι και οι πασόκοι για το "πρώτα ο πολίτης"...

Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η κάθε υποχώρησή του στις απαιτήσεις αυτών των καθηκιών δίνει έναυσμα για νέες απαιτήσεις και νέες υποχωρήσεις. Αυτό είναι και η πρωτουσία της ιδεολογίας τους: Αγορές χωρίς σύνορα, κέρδη χωρίς σύνορα.

Φυσικά δεν πρόκειται να βγει ο υπεύθυνος της ΝΕΟΓΑΛ ή ο υπεύθυνος της κυβέρνησης (όποιος και νάναι αυτός) και να μας πει την αλήθεια. Τι να μας πει δηλαδή; Κάτσε κάτω μαλάκα και κάνε ότι λέμε, γιατί εμείς καθόμαστε στον διακόπτη και άμα δεν γονατίσεις σου σβήνουμε την ζωή σου; Όχι φυσικά. Θα σου πούνε ακριβώς αυτά που σου είπαν, αυτά που λένε παντού: Κάνε ράι να σε σώσουμε! Σκύψε, να σώσεις την δουλειά σου! Ή όπως λέμε, ή καθάρισες!

Η σωτηρία που τάζουν τα Τάγματα Νεοφιλελεύθερης Ασφάλειας των πασόκ και των εταιρειών που μας βγάζουν το...γάλα είναι γνωστή: Όλα για την πλουτοκρατία, και αν γονατίσεις σωστά, σου ρίχνουμε και ένα κόκκαλο να γλύψεις και μια μπομπότα να κάνεις παπάρα, παπάρα λαέ. Έτσι βλέπουμε, πχ στην Γερμανία, να εκτινάσσονται τα κέρδη των παρασίτων στα ύψη και οι μισθοί να συρρικνώνονται διαρκώς. Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές οι εργατικοί μισθοί του 2006 είχαν μειωθεί στο επίπεδο των μισθών του 1991!!!!

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός που για να σιγουρέψει ή να μεγαλώσει το κέρδος του εξαναγκάζει τον εργαζόμενο σε μείωση του μισθού του και με την πρώτη ανάποδη τον ξαποστέλνει άνεργο στο σπίτι του, είναι φασίστας! Όταν βγαίνει όπως πριν μερικά χρόνια ένας Josef Ackermann και λέει στους μετόχους της Deutsche Bank που διευθύνει "παιδιά σκίσαμε, ποτέ στην ιστορία μας δεν κάναμε τόσο μεγάλα κέρδη! Για να τα σιγουρέψουμε, απολύουμε από αύριο 10.000 υπαλλήλους", τότε πρόκειται για μέγιστο εχθρό της κοινωνίας, τότε πρόκειται για φασίστα!

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος της πλουτοκρατίας να εξαθλιώνει κατά βούληση την κοινωνία, τέρμα! Η μόνη διέξοδος, η μόνη απάντηση στα τομάρια της ολιγαρχίας είναι η μαζική, συνειδητή αντίσταση της κοινωνίας. Ο πόλεμος στον πόλεμο που μας έχουν κυρήξει!