12/2/12

Μαυρίκος: Όχι, δεν υπήρξε αθλητής του στίβου


















Ο Γιώργος Μαυρίκος σε δράση.
http://www.spox.com/de/sport/mehrsport/leichtathletik/1108/Bilder/andreas-thorkildsen-514.jpg

Συγκρίνουμε με τον πρωταθλητή στην κάτω φωτογραφία: Άψογο
στυλ του Έλληνα βουλευτή, το αριστερό χέρι σε ευθεία γραμμή
προς τον στόχο, κλίση του σώματος προς τα πλάγια, παράλληλοι
ώμοι, φοράαπό την μέση, το βλέμα καρφωμένο στον Βενιζέ....εεε
στον στόχο, το ρεκόρ είναι θέμα ημερήσιας φόρμας.
Να ληφθεί υπ΄όψιν, ότι το μνημόνιο των 630 σελίδων είναι σαφώς
βαρύτερο του ακοντίου. Στα αρνητικά του μνημονίου βήτα ότι δεν
καρφώνεται πουθενά, να βαρεθείς να ρίχνεις! Για να φέρει δηλαδή
...αποτέλεσμα στον πολιτικό αντίπαλο πρέπει να τον βρει στο δοξαπατρί.

Όσον αφορά το μήκος της βολής του Γιώργου Μαυρίκου, σίγουρα
πρόκειται για νέο ρεκόρ Βουλής! 


Αύριο: Ο σύντροφος Μαυρίκος ίσως δοκιμάσει ρίψη με την
Εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη, τόμο 1 Α-Αντ.

Ανάβουν επιτέλους τα αίματα στην Βουλή!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkCgYg1_wbtPla0Yg0Hi_a8QQwJt2ABxqEZXZE4_FkdHJE7M9jQ_gcvTTC7MPO4nM2VVtcXqlnV-txJE8pn487CpDWUh5-YBJ29nl1ldEEVIok7ZnxKauHSMIBu1U-Y4Se6tejduE42ggl/s320/fight.jpg


Έχετε δει "κοινοβουλευτισμό" στην Νότια Κορέα; Μιλάμε για γαμάτο κοινοβούλιο, για την Μπάρτσα των κοινοβουλίων! Τι λέει; Έχεις αντίθετη γνώμη με μένα κύριε αντίπαλε βουλευτή; Κάτσε μιά στιγμή  μωρή λούγκρα να ξεκολλήσω το μικρόφωνο από το έδρανο και να δεις μετά ποιανού τα επιχειρήματα είναι πιό...στερεοφωνικά!

Ματσούκι γερό με μικρόφωνα, ιπτάμενες καρέκλες και μπουνίδι ξεγυρισμένο, να πως γίνεται αξιοπρεπές πολιτικό νταλαβέρι όταν οι πολιτικοί σέβονται τον εαυτό τους και τους...θεσμούς.

Η ελληνική Βουλή μέχρι σήμερα διεκδικούσε τα σκήπτρα του όχι και τόσο...βάρβαρου τίτλου του "Κοινοβουλίου-Κολλεγίου Κορασίδων", ένα έπαθλο με ροζ δαντέλλα πνιγμένη σε άρωμα γαρδένιας sweet girl.

Αλλά σήμερα κάτι φάνηκε να αλλάζει! Να κάτι γιούχα, να κάτι κατάρες, να κάτι φωνές και άναρθρες κραυγές, να κάτι ιπτάμενα μνημόνια που αν τον πιάνανε τον λεχρίτη τον Οικονομικών θα έσκαγε και θα γέμιζε η αίθουσα σκατά! Καιρός ήταν! Γιατί παραήταν ξενερέ αυτή η εκνευριστική ευγένεια της Αριστεράς, ιδίως του ΚΚΕ (πολύ καλά παιδιά, και γαμώ τις ανατροφές! Οι συριζαίοι ήταν μέχρι σήμερα σαφώς πιό...βάρβαροι, γι΄αυτό τους έφυγε το μεγάλο κεφάλαιο της Αριστεράς, η επιτομή του προλεταριακού διεθνισμού, ο ευγενικός τζέντελμαν του Κοινοβουλίου, ο Φωτάκης ο Κουβέλης και έχασε η Βενετιά βελόνι) απέναντι στα παλιοτόμαρα της πασόκας και την νουδούς.

Ευτυχώς που υπήρχε η ζόρικια η Λιάνα Κανέλλη και τους ξηγιώτανε συχνά-πυκνά ακτηξαβερίσια-λιμανίσια και ακούγαμε κάνα μαγικό, αλλιώς πολίτικαλ κορέκτνες και με το Κομμουνιστικό Μανιφέστο στο χέρι ρε γαμώτο! Σήμερα πάντως γίνανε τα πρώτα δειλά βήματα σιχτιρίσματος και παραλίγο να πάθαινε εγκεφαλικό η παραλίγο πρωθυπουργού, λαμόγιο Πετσάλνικος.

Άντε ρε παιδιά να δούμε σύντομα να γίνεται φατούρος στον κρυφοφασίστα τον Βενιζέλο, να κεράσω πάστα φλώρα στου Νώντα που τις έχει και φτηνές...

Πωπω τρίποντο ο Πρίντεζης!


















Η Αθήνα καίγεται, ο πολίτης καίγεται, η χώρα καίγεται και τα μουνιά οι βουλευτές και υπουργοί των δοσίλογων του πασόκ και της νδ χτενίζονται! Φωτογραφία από την σημερινή συζήτηση περί της νέας μνημονιακής αθλιότητας στην Βουλή, που έρχεται να δέσει ασορτί με το ματσάκι τένις που βρήκε να παίξει την όμορφη αυτή μέρα ο πτυελοσυλλέκτης του υπουργείου Περιβάλοντος, Παπακωνσταντίνου.

Ματσάκι είχε και στο ΟΑΚΑ , Παναθηναϊκός-Ξάνθη, και ματσάκι στο ΣΕΦ από τα λίγα, Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, τι να καθόμαστε στην αίθουσα συνεδριάσεων και να ακούμε το κοντό και το μακρύ του κάθε παρλαπίπα;

Καφεδάκι, τσιγαράκι και ματσάκια στην τιβούλα από τα ακριβοπληρωμένα καθήκια των μεγάλων κομμάτων λοιπόν, τι να κάθονται και να ψυχοπλακώνονται με το νέο στήσιμο του Μεγάλου Μαλάκα στα τέσσερα στα σκληρά έδρανα της Βουλής;

Αναισθησία και σταρχιδισμός υπέρτατης μορφής, να ποιοί είναι αυτοί που "σώζουν" την έρμη αυτή χώρα. Πότε θα τους πάμε καροτσάκι, ρωτήσατε; Κι΄εγώ αυτό ρωτάω!




Ψόφα πασόκ! Ψόφα νδ!

http://www.nina-at-web.de/fotos/mexico/baja_kadaver.jpg


Πασόκ και νέα δημοκρατία; Τέζα, τετέλεσται, νεκρά, πεθαμένα, ψόφια και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης. Το αναμενόμενο σημερινό "ναι" στην θύελλα του νέου μνημονίου τους δίνει μόνο μιά ολιγόμηνη αναβολή ταφής.

Η μούργα της κοινωνίας που επανδρώνει τις δύο πολιτικές συμμορίες προσπαθεί με σπασμωδικές ενέργειες πανικού να σώσει το τομάρι της, οι μέρες της είναι όμως μετρημένες.

Ο επίσημος και από ότι φαίνεται βίαιος θάνατος του δικομματισμού, που έχει προ πολλού δρομολογηθεί, βρίσκεται προ των τειχών, εντός αποπνικτική  δυσωδία πτωμαΐνης.

Ανίκανοι, ανήθικοι, καραγκιόζηδες, απατεώνες, λωποδύτες, τυχάρπαστοι, αδίστακτοι βουλευτές και υπουργοί των κομμάτων που στηρίζουν την κατοχική κυβέρνηση, παρακμιακά απόβλητα ενός διεφθαρμένου σάπιου πολιτικού κατεστημένου προκαλούν αηδία, ναυτία και απύθμενο μίσος.

Πάνω από τις πόλεις και τα χωριά της καταδικασμένης Ελλάδας φτερουγίζει ο Θάνατος. Τα κουφάρια των ζωντανών νεκρών, τα ζόμπι των Βενιζέλων και Σαμαράδων, των Παπανδρέου και Καρατζαφέρηδων και όλων των άλλων που δεν αξίζουν ούτε να αναφέρεις το όνομά τους, περιμένουν μόνο το παλούκι που θα διαπεράσει την καρδιά τους για να εξαφανιστούν μιά για πάντα σε μιά βρωμερή χαβούζα της λήθης.

Πασόκ και νέα δημοκρατία ψόφησαν, να πάνε στον διάολο, να τελειώνουμε. Ας τους παραχώσουμε λοιπόν, να φτερουγίσουν πάλι ελεύθερα στον ουρανό τα όνειρά μας και τα όνειρα των παιδιών μας.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ ΤΟΥ "Παιδιά σηκωθείτε" ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ




Η πρόσφατη αλλαγή στον στίχο είναι εμπνευσμένη από την ευγενική χειρονομία του σύντροφου βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Μαυρίκου:



Παιδιά σηκωθείτε, να βγούμε στους δρόμους
γυναίκες και άντρες με τηλεφωνικούς κατάλογους, μνημόνια και τόμους

Γιώργος Μαυρίκος: Καλός ως κομμουνιστής, αλλά στο σημάδι αρχάριος

http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=161198&format=.jpg


Κανένας δεν αμφισβητεί το αγωνιστικό φρόνημα και τον ακέραιο χαρακτήρα του βουλευτή του ΚΚΕ από την Σκύρο, Γιώργου Μαυρίκου. Είναι γνωστό ότι δεν μασάει ο σύντροφος: Σύμφωνα με καλλιτεχνικές πληροφορίες της ιστοσελίδας, όσο ήταν στα γραφεία της ΓΣΕΕ ο Μαυρίκος, ο Παναγόπουλος δεν τολμούσε να βγει από το γραφείο του ούτε προς νερού του και χρησιμοποιούσε προς ανάγκη του μιά πράσινη πάπια! Μα τη φαγούρα στην γάμπα όταν έχεις σπάσει το πόδι σου και φοράς γύψο, αν δεν πιστεύετε ρε!

Έτσι και σήμερα στην Βουλή τα πήρε ο άνθρωπος από τις βενιζελιές του Αντικαθάρματος της κυβέρνησης (μπουυυυ το φάντασμα της χρεωκοπίας, μπουυυυυ) και βουτάει που λέτε ένα μνημόνιο βήτα που είχε πρόχειρο στην τσάντα του για ώρα ανάγκης (στους καμπινέδες της Βουλής το χαρτί υγείας είναι σπάνιο φαινόμενο! Βάζουν κάθε μέρα καμμιά κατοστή νέα κομμάτια, αλλά τι να σου κάνουν εκατό ρολά σκατόχαρτου όταν έχεις κάτι παγκαλοβενίζελα που ξοδεύουν πενήντα κορμούς δέντρων στην...καθησιά τους;). Ίσως να "λείπανε" ήδη και κάτι σελίδες.

Βουτάει ο Μαυρίκος το μνημόνιο λοιπόν και τα υπόλοιπα θα τα γράψει με μελανά γράμματα η παγκόσμια αθλητική ιστορία και τα αθλήματα τοξοβολίας και σκοποβολής. Τι έγινε; Έλεγε μαλακίες ο βαζελίνος, τα παίρνει ο σύντροφος, τώρα θα δεις τι έχεις να πάθεις κουφάλα χοντρέ, σκέφτεται (αλλά ίσως και όχι) ο βουλευτής του ΚΚΕ και του το σβουράει το μνημόνιο βου του Βενιζέλου, μήπως και βουλώσει ο στόμας του και κάνει επιτέλους ενός ρεζίλη σιγή ο υπουργός.

Πριν μιλήσουμε για το αποτέλεσμα, να πούμε δυό λόγια περί θεωρίας ένοπλου αγώνα και ο Άρης παίρνει τ΄άρματα με αντάρτες παληκάρια. Δεν βάζουμε το χέρι μας στο Κεφάλαιο του Μαρξ, ότι υπήρχε εντολή της Κεντρικής Επιτροπής ή ήταν η πράξη του σύντροφου Μαυρίκου μία αυθόρμητη εκδήλωση εθνικοαπελευθερωτικού φρονήματος και προλετάριοι όλων των χωρών εκσφενδονίζετε μνημόνια. Αν το δούμε όπως το περιέγραψε ο Φρίντριχ Ένγκελς στο έργο του "Η καταγωγή της σκοποβολής, της ατομικής μνημονιοβολίας και του κράτους ασυστόλων κώλων", θα δούμε ότι από εκσφενδονιστικής άποψης δεν παρουσιάζει  τίποτα ιδιαίτερα μεμπτό. Το μόνο μεμπτό είναι αν δεν υπάρξει σκορ, αν δηλαδή δεν βρει ο αθλητής στόχο. Γράφει ο Ένγκελς "Αν σηκώσεις τόμο και τον πετάξεις, είσαι αναγκασμένος να πετύχεις τον στόχο σου!", ο στόχος αγιάζει τα μέσα δηλαδή. Εδώ ο σύντροφος απέτυχε οικτρά!

Δεν υπάρχει άλλη λύση, η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να διαγράψει τον σύντροφο Μαυρίκο μέχρι να μάθει σημάδι! Δεν μπορεί να ρεζιλεύει το λαϊκό κίνημα και να μη πετυχαίνει ελέφαντα στα δέκα μέτρα! Και δεν υπάρχει δικαιολογία ότι το μνημόνιο έχει 650 σελίδες και ζυγίζει κοντά στα δέκα κιλά. Άμα δεν είναι ένας βουλευτής του ΚΚΕ σε θέση να ...βολιδοσκοπήσει υπουργό με το μνημόνιο 2, τι θα κάνει αύριο όταν κληθεί κατά την διάρκεια του ένοπλου αγώνα να πετύχει φασίστα στα τριάντα μέτρα με τον τηλεφωνικό κατάλογο Αττικής;

ΥΓ: Ακούσαμε ότι η κυβέρνηση πρότεινε στα κόμματα της Αριστεράς μία συμβιβαστική λύση του προβλήματος. Συγκεκριμένα δεσμεύεται η κυβέρνηση της τρόϊκας να σεβαστεί τα εργατικά δικαιώματα, τις συντάξεις και τους μισθούς του λαού υπό την προϋπόθεση να παραδώσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡ ότι μνημόνιο, τόμο, μπλοκ, μπλοκάκι, βιβλίο και εγκυκλοπαίδεια έχουν στην διάθεσή τους. Δεν πιστεύω να κάνουν πάλι καμμιά μαλακία;

Να τελειώσουμε την πανούκλα των πασόκ/νδ/λάος!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkPqrIafD0VmX_4g8DaxYEdCwpAYQa5F41WxUBd6GH0WKqk3R0nVP7znCMixBLIHN1F4npsoazCCX8nb9R6IhnQLLVfIvCJvaCcUAT7HotSZ6pBzvzPmnDncZYN1k07wwUjwPug6bMW9Yh/s1600/fataoulas-3e.jpg

Τα λέγαμε χθες με έναν ξένο γνώστη της ελληνικής περιπέτειας και ταυτόχρονα ένθερμο φίλο και συχνό επισκέπτη της χώρας. Του λέω κάποτε, ρε συ τέτοιε, μα είναι δυνατόν να συγκεντρωθεί ΤΟΣΗ πολιτική μούργα σε ΕΝΑΝ τόπο; Και μου απαντάει ο αθεόφοβος: Γιατί όχι; Είναι μόνο ζήτημα χρόνου: Ακόμα και ο πιό μεγάλος βόθρος ξεχειλίζει κάποτε!


Μπίνγκο!

Και να μην το έχει πάρει τόσος κόσμος χαμπάρι! Αλλά δεν λέει ο λαός, όποιος είναι μέχρι το λαιμό μέσα στα σκατά, αυτά δεν του μυρίζουν;

Σοφές οι παροιμίες!

Μεγάλη μπόχα, δυσωδία της αρκούδας, με πρωταγωνιστές βρωμερά τομάρια όπως ο αηδιαστικός πρασινοφρουρός, η κουραδομηχανή ο Βενιζελοχαφιές, που έχει επιδοθεί από προχθές σε μιά απίστευτη τρομοκρατία του λαού, αλλά και του ναινέκου της ΚΟ της πασόκας, αμάν και αν χρεωκοπήσουμε θα μαζεύει το κάρο της Δημαρχίας τους πεθαμένους από πείνα από τους δρόμους, αμάν και δεν θάχουμε βενζίνη και φάρμακα, αμάν και θα βάλουνε και δελτία για τα τρόφιμα, αμάν και θα έχουμε εμφύλιο!

Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η προσωποποίηση της παρακμής έχει το θράσος -εκ του ασφαλούς φυσικά- να απειλεί από το βήμα της Βουλής το ΚΚΕ, που του τάχωσε πριν από λίγο κανονικά και του πέταξε και το Μνημόνιο 2 στην μάπα, ή σχεδόν στην μάπα, και δεν ξέρουμε αν τον πετύχανε, και αν όχι ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ μέχρι να μάθουν σημάδι!

Αυτή η πράσινη μούργα, αυτά τα γαλάζια και καφετί πολιτικά απόβλητα πρέπει να σταλούν άμεσα εκεί που είναι η θέση τους: Στην χαβούζα των αζήτητων της ιστορίας. Και δεν είναι αυτό απλά ανάθεμα και ευχή, αλλά ύψιστη πράξη νόμιμης ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ και θέμα ΖΩΗΣ ή ΘΑΝΑΤΟΥ!

Καμμιά ανοχή πλέον! Άμεση ανατροπή της παράγκας λοιπόν, να γίνουμε αφεντάδες της ζωής μας, να δώσουμε το μέλλον πίσω στα παιδιά μας.

Κάποτε βγάζανε διαγγέλματα τα τανκς. Σήμερα βγάζουν τα...γκισέ!

http://www.asxetos.gr/portals/0/images/articles/intro/xounta.jpg

Κάποτε βγάζανε διαγγέλματα τα τανκς. Σήμερα βγάζουν τα...γκισέ!


Ο Λ.Παπαδήμος απήυθυνε χθες διάγγελμα προς τον λαό! Ποιός; Ναι, ο Λ.Παπαδήμος! Πρωθυπουργός λέει, έχει το δικαίωμα να μιλάει στον λαό. Και επειδή το έχει και ο Λ.Παπαδήμος, φώναξε τα κανάλια και έγινε το "έλα να δεις, μιλάει η Βρυξέλλα".

Δεν θα ασχοληθώ με το περιεχόμενο της σακούλας των σκουπιδιών (ούτε με ένα βρωμερό ψαροκέφαλο, ούτε με ένα χεσμένο πάμπερς από αυτά που είχε μέσα) που άδειασε στην μάπα του λαού ο Λ.Παπαδήμος. Άλλο ζόρι ζμπρώχνω τώρα, αφού βαρέθηκα πιά να το τραβάω πίσω μου: Ποιός είσαι ρε συ κύριε Παπαδήμο;

Μιά στιγμή ρε κύριε Παπαδήμο! Ξεραινόμαστε εμείς οι δύο; Παίξαμε σφαλιάρες στον στρατό, μούδωσες ποτέ δανεικά, είμαστε γειτονάκια, συγγενείς, φίλοι ή σε έβαλα εγώ ποτέ νομικό μου εκπρόσωπο και σου έκανα εξουσιοδότηση να χειριστείς εν λευκώ την ζωή μου; Ρε άει στον διάολο τότε, κόπανε!

Άσε τα "μη βρίζεις" και απάντα μου: Τι δουλειά έχεις εσύ στη ζωή μου; Μήπως είσαι κόμμα και σε ψήφισαν; Γιατί έτσι μόνο βγαίνουν οι πρωθυπουργοί, λένε. Βγαίνει ένας αρχιμαλάκας και τάζει ξέρω γω ανθεκτικότερα προφυλακτικά στον λαό: Ψήφα με λαέ της Ροδίτσας, λαέ του Παγκρατίου Λαμίας και θα σου δώσω καπότα πολλαπλών χρήσεων, να μη σκάει ούτε με γαϊδουρινή...υπομονή, ας πούμε. Και τι να την κάνουμε την καπότα πολλαπλών χρήσεων ρε συ θείο; Ε να μην μπαίνετε σε έξοδα με τις καπότες "μιά κι΄έξω", όταν σας πηδάμε ρε παιδιά!

Ε τους πείθει, δίλημμα το λένε αυτό, ή πήδημα ή πήδημα, κάπως έτσι, τον ψηφάνε οι μαλάκες και βγαίνει νόμιμα ο πηδήχτουλας και πράττει ο άνθρωπος κατά το καυλούν. Αλλά εσύ ρε συ Παπαδήμο; Σε ξέραμε; Μας ήξερες; Είχαμε κάνα νταλαβέρι οι δυό μας; Πως την βλέπεις την φάση εσύ; Βγαίνει ο κάθε Παπανδρέας και τάζει σοσιαλισμό μέχρι τα φινιστρίνια και ότι θα τρέχει το χρήμα από τα μπατζάκια του κάθε ένα μας, και λαμβάνει η Καραμάνλα τον πούλο (άλλο που δεν ήθελε δηλαδή), και θριαμβεύει η πασόκα, και παραμένουν στα πόστα τους όλα τα λαμόγια (δικά μας παιδιά) και ξαφνικά εκεί που πααίναμε για μαλλί να βγαίνουμε ...παπαδημημένοι;

Από, που κι΄ως που πρωθυπουργάντζα ρε Παπαδήμο; Σύμφωνα με ποιά ιδεολογία, με ποιό πολιτικό σύστημα; Τι δουλειά έχεις εσύ, τραπεζίτης του Θεού, στην θέση του πρωθυπουργού; Που το είδες εσύ αυτό γραμμένο, να βγάζει ο λαός την πασόκα του Παπανδρέου και να προκύπτει ΠΑσοκ.ΝΟΥδου. (Κ)ΛΑος με τραπεζίτη στην θέση του πλέει (στο κουπί ο Άδωνις) μέϊκερ; Άει σιχτίρ ρε Λουκά εσύ και ο γρύλλος σου!

Ή βγάζουμε διαγγέλματα όταν αποφασίζουμε και διατάζουμε, Λουκά; Και πως το λένε στα τραπεζιτικά το "άμε στον γέρο τον διάολο" Λουκά; Και από που κι΄ως που "ανέλαβα την ευθύνη και τον κίνδυνο να κάνω ό,τι μου αναλογεί " ρε συ Λουκά; Τι σου αναλογεί εσένανε ρε παλιορουφιάνε Παπαδήμο που δεν αναλογεί στον Μπάμπη που πουλάει ντομάτες στην λαϊκή του Λαυρίου; Και ποιός σου είπε εσένα να αναλάβεις άλλες ευθύνες εκτός από το να σπας τους κουμπαράδες των πιτσιρίκων και να κρατάς την "νόμιμη προμήθεια";

Ποιός είσαι εσύ ρε Παπαδήμο;  Ποιός σου έδωσε εσένανε το δικαίωμα να απευθύνεις διαγγέλματα προς τον λαό ρε δασοκομάντο ; Ποιός σου ζήτησε εσένα να κοιτάς  "...τον ελληνικό λαό στα μάτια..."; Ε άντε πηδήξου και φέρε μας και τις εισπράξεις, Παπαδήμο!

Κυρίες και κύριοι βουλευτές του πασόκ/νδ/λαος: ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΧΕΙ!

http://www.fruitbook.gr/images/pear2.jpg




Κυρία Ταγκανίκα ο γιόκας σας είναι μιά χαρά, καλύτερα αποτελέσματα γενικών εξετάσεων δεν μπορεί να υπάρξουν.

-Λέτε γιατρέ μου;

Εμ τι κάνω, μπρίζες εισαγωγής ξεβιδώνω;

-Και τι λέτε να κάνω τώρα γιατρέ;

Να του κόψετε το φαΐ γενικά. Όσο λιγότερο κρέας μπορείτε, λιγότερο ψάρι, αλλά προπάντων λιγότερο σαλάτες, λαχανικά και φρούτα.

-Και μέχρι πότε όλα αυτά γιατρέ μου;

Μέχρι να ρέψει! Όταν τον δείτε να καταρρέει από την πείνα, τότε είστε πολύ κοντά στην σωτηρία του. 


Ο παραπάνω διάλογος μεταξύ ενός γιατρού και μιάς (πληθωρικής) ελληνίδας μαμάς που φροντίζει τον κοπρίτη τον κανακάρη της, δεν ξαφνιάζει φυσικά κανέναν. Είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής της λιτότητας οι συμβουλές των "εμπειρογνωμώνων" προς τις κυρίες Μπανγκλαντέσα, Μπιάφρα, Σομαλία-Ερυθραία-Πεινάλα και όπως αλλιώς μπορεί να λέγονται οι ελληνίδες μανάδες του παρόντος.

Θες να σώσεις τον γιόκα σου, την κορούλα σου, τον άντρα ή την γυναίκα σου, τέλος πάντων αυτούς που σκέφτεσαι και αγαπάς; Κόψτους την καλοπέραση! Κόψτους την σύνταξη, τον μισθό, τα επιδόματα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την παιδεία, τα ψώνια, το φαγητό, την εργασία, το σινεμά, τις διακοπές, σβήσε από το λεξιλόγιό τους την λέξη "ελπίδα" και όταν τους δεις να ακούνε την πρόταση "βάλε μου δυο πίτες μπιφτέκι με μπόλικο σατζίκι και δύο καλαμάκια πίτα με απόλα αλλά χωρίς κρεμμύδι και ντομάτα, χαλάνε την γεύση του κρέας και δυό μερίδες πατάτες, αλλά γλήγορα ρε Μάκη, σε ένα τέταρτο αρχίζει το ματς" και να παθαίνουν στύση, ε είσαι κοντά στην Τρίτη Παραδείσου, όπως λέμε τρίτη Αλίμου, στην επόμενη κατεβαίνεις.

Αυτή η μόδα με το κόψιμο έχει σαρώσει όλες τις ευρωπαϊκές μπουτίκ! Από Ελλάδα σε Πορτογαλία και από Ισπανία σε Ρουμανία. Τρομερή επιτυχία οι μόδιστροι, όπως και να τους λένε, Μέρκελ και Σαρκοζύ, Θαπατέρο και Παπαπαπάρας, Μπερλουσκόνης και Παπατράπεζας. Μιά επιτυχία που βασίζεται πάνω σε ένα γερό θεμέλιο: Στην προπαγάνδα τρόμου που ακούει στο όνομα "Μη βάλεις πολύ κιμά στον μουσακά σου, να σώσεις τον...μουσακά σου". Τα διλήμματα χαρακτηρίζονται από άπειρα γαστρονομικά περαδώθε που με την σειρά τους προκαλούν...μοδάτους αυτοματισμούς:

Λιγότερο κιμά ή δεν έχει μουσακά!

-Μάστα...

Χωρίς μελιτζάνες, αλλιώς πάει ο μουσακάς!

-Μα μουσακά χωρίς μελιτζάνες ρε φίλε; Τι μουσακάς είναι αυτός;

Ε κάνε τότε παστίτσιο!

-Μάστα...

Αλλά καθόλου κιμά, ή ξεχάστε το παστίτσιο!

-Οκ, να κάνω μιά μακαρονάδα σκέτη τότε, να φάμε κάτι. Να τρίψω λίγο τυράκι;

Καλά, είσαι με τα καλά σου; Να δούνε ευμάρεια οι δανειστές και να μας λένε ότι τρώμε κάθε μέρα σουφλέ; Χωρίς τυρί, ακούς;


-Μάστα...


Και πούσαι!


-Έλα...


Και το μακαρόνι, κομμένο.

-Κοφτό δηλαδή;

Τι κοφτό ρε; Κομμένο! Εντελώς κομμένο. Ντιπ δηλαδή! Αλλιώς δεν θα σου φτάσουν να πληρώσεις την ΔΕΗ και πως θα βράσεις νεράκι μετά χωρίς ηλεκρικό;


-Και γιατί να το βράσω ρε μπάρμπα;


Ξέρω γω, για να βράσεις τίποτα πέτρες, τι άλλο να φας; Ξέρεις τι βιταμίνα κυκλοφορεί μέσα στο μάρμαρο;

Κάπως έτσι λειτουργεί το διαρκές δίλημμα του αντίπαλου δέους, ή Μάλτα γιόκ, ή δεν έχει Μεσόγειο δηλαδή. Και όσο υπάρχει ακόμα πατατούλα Χαλκίδος και βρούβες στα χωράφια δουλεύει μιά χαρά η μηχανή. Μεγαλείο για τους Μεγάλους Ζήτουλες η φάση, αλλά χωλαίνει σε ένα σπουδαίο σημείο: Στο βράσιμο της πέτρας! Όταν φτάσει το ανεκδοτάκι σε εκείνο το σημείο ανατρέπονται τα πάντα: Που να βρεις πέτρες να βράσεις, όταν τις έχουνε μαζέψει όλες για να τις ρίξουνε στα κεφάλια της νουδοπασόκας, του λα.ο.ς και της τρόϊκας;

Η συνταγή που λανσάρουν μέχρι τώρα με τόση επιτυχία τα ΚΑΘΗΚΙΑ (γιατί μόνο καθήκι είναι αυτός που σπρώχνει στην εξαθλίωση αυτούς που του εμπιστεύτηκαν την ζωή τους) πουλάει όσο υπάρχει σάλιο για να αγοράσεις κάτι. Όταν πάψει να υπάρχει πλέον σάλιο, το αργότερο τότε γυρίζει η κουφάλα ο τροχός και να δείτε χαρούλες ο φτωχός!

Σήμερα θα υπερψηφίσουν τα καθήκια των πασόκ/νουδού/στόκ.ο.ς την αυτού εξοχότητα το Μνημόνιο το βου. Πάμε δηλαδή σε λίγο να βράσουμε...πέτρες! Φτάσαμε αισίως στο πιό χαμηλό σημείο της κατηφόρας, στο σημείο που ξεγυμνώνει κάτι τέτοιες νεοφιλελεύθερες συνταγές, ούτως ώστε να μπορεί πιά και ο τελευταίος μαλάκας να δει, ότι δεν πρόκειται για συνταγή σωτηρίας αλλά για παραμύθι.

Οι ξεφτύλες που θα υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο σήμερα στην Βουλή πρέπει να γνωρίζουν, ότι με την ψήφο τους υπογράφουν την θανατική καταδίκη του πολιτικού συστήματος που υπηρετούν, αλλά και την δική τους προσωπική πολιτική θανατική καταδίκη.


Που την έχει την ουρά η αχλάδα, είπαμε; Η απάντηση στον τίτλο αυτού του post....