1/5/13

Δεν βρέθηκε ακόμα ο αντίπαλος του Κασιδιάρη: Ισοπαλία οι Σηφουνάκης-Γαληνός.


Καυγάς Σιφουνάκη-Γαληνού von allthewebnews

Αυτούς τους καλλιτέχνες έστειλε ο περήφανος ελληνικός λαός στην Βουλή για να τον αντιπροσωπεύσουν!

Και νάτανε μόνοι αυτοί οι δύο! Έχει ένα σωρό...νομπελίστες ακόμα ο μπαξές! Μεγάλες φυσιογνωμίες οι κύριοι (κααλά), ανάλογες με τις μεγάλες φυσιογνωμίες αυτού του απίστευτου συφερτού που τους χάρισε την ψήφο του. Όμοιος ομοίω έλεγαν οι αρχαίοι, κάτι ήξεραν.

Κρίμα που δεν έπεσε και καμμιά σφαλιάρα, να δούνε οι Νοτιοκορεάτες βουλευτές (εκεί πλακώνονται και με τα μικρόφωνα που βρίσκονται στη Βουλή!) ότι δεν υπάρχει μόνο στα μέρη τους...πολιτισμός.

Φτώχεια είπατε;
Ανεργία είπατε;
Εξαθλίωση είπατε;
Πείνα είπατε;

Πείτε! Εγώ λέω, καλά να πάθετε! Ναι εσείς, η μεγάλη "σιωπηρή" πλειοψηφία που ευθύνεται άμεσα για την κατάντια μας, αλλά προτιμά -όπως καληώρα σήμερα- να κάθεται σπιτάκι της, αντί να βγει να τιμήσει την Πρωτομαγιά.

Πείνα είπατε;

Ψόφος!




...δεν σε γνωρίζω ούτε από την όψη, ούτε από την κόψη (χωρίς λόγια)



















































Όλες οι φωτογραφίες από τον ευρωπαϊκό Τύπο.

ΥΓ: ...και σαν πρώτα τι; Ανδρειωμένη; ........

Ένα ακόμα Πάσχα χωρίς Ανάσταση...













Πάμε Πάσχα.

Και τι έγινε; Ακόμα και η Τρόικα το συνήθισε και δεν της καίγεται... κεράκι.

Πάσχα των εξαθλιωμένων, Πάσχα, Πάσχα της μιζέριας, Πάσχα, θα τραγουδούσε σίγουρα ο Γιώργος Νταλάρας, αν είχαν ακόμα λιγάκι παραπονεμένα λόγια τα τραγούδια του.

Ευτυχώς δεν έχουν.

Τρίτο Πάσχα εν καιρώ νεοφιλελεύθερης κτηνωδίας, τρίτος χρόνος των Παθών του Λαού και από Ανάσταση ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Φυσιολογικό είναι: Πρέπει να κουνηθείς για να έρθει η Ανάσταση, δεν έρχεται από μόνη της. Να, πάρτε παράδειγμα την ορίτζιναλ, την εκκλησιαστική. Παπάδες, ψάλτες, πιστοί, επιτάφιοι, τιμητικά αγήματα, βιοτεχνίες λαμπάδων και κεριών, κροτίδες, πυροτεχνήματα, χασάπηδες, ένα σωρό κόσμος στην πάλη για το Χριστός Ανέστη. Δεν σώζεται τόσο εύκολα η Ανθρωπότητα.

Και αν η Ανάσταση του Σωτήρα (να και ένας σωτήρας που δεν συμμετέχει στο σωστικό συνεργείο Τρόϊκας εσωτερικού και εξωτερικού) είναι βαρβάτη και σύνθετη υπόθεση, τι να πούμε τότε για την Ανάσταση της κοινωνίας; Σαφώς πιο δύσκολη υπόθεση η έγερση του αγανακτισμένου (ή μη) ραγιά, που δεν λέει ούτε μετά από τρεις συνεχόμενους επιτάφιους, συγνώμη, Μνημόνια, να φιλοτιμηθεί.

Σίγουρα, δεν είναι παίξε-γέλασε αυτά που περνάει η κοινωνία. Άλλο να σταυρώνεται ο Υιός του Θεού -που εδώ που τα λέμε έχει κάπου πάνω από τα σύννεφα τον Πατέρα του τον Παντοκράτωρα με το μαχαίρι και το πεπόνι στα χέρια, άρα τεράστια ποσότητα μέσου, ενώ εμείς οι μικροί και ασήμαντοι έχουμε μόνο κάτι "εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά, χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά",  δηλαδή με άλλα λόγια ΟΛΑ τα μαχαίρια και ΟΛΑ τα πεπόνια, την μάνα όλων των μέσων δηλαδή, αλλά αφού δεν λέμε να το κατανοήσουμε, καλά να πάθουμε- και άλλο να σταυρώνεται ο απλός λαουτζίκος.

Εδώ δε σε σταυρώνουν μια φορά κάθε αιωνιότητα, εδώ σε καρφώνουν τουλάχιστον είκοσι χρονάκια στον σταυρό φίλε μου. Και αν σε σταύρωναν για να σώσεις τον κόσμο, θάλεγα χαλάλι, αλλά που τέτοια τύχη. Θα σου γράφανε πεντακόσια Ευαγγέλια και θα έμενες στην Ιστορία μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. Εδώ αγαπητοί πιστοί και άπιστοι η σταύρωσή σου είναι για να ΣΕ σώσουν εσένα τον ίδιο, τρομάρα να τους 'ρθει. Βγαίνουν ένα κάρο Γραμματείς και Φαρισαίοι κάθε μέρα στο γυαλί και τύφλα νάχουν οι Γκαίμπελς:

...Ή Σταύρωση ή χρεωκοπία!
...Τρόϊκα αντί Αγίας Τριάδας!
...Γιά να μην πεθάνεις αύριο, ψόφα σήμερα!
...Κάλλιο Ευρωζώνη και στο χέρι, παρά Δραχμούλα και καρτέρει!
...Σωτήριο γεγονός η Σταύρωση!
...Μετά την Σταύρωση δεν έχει άλλα...μέτρα!

Τι να κάνεις; Τα πιστεύεις. Τα χαύφτεις και βγαίνουν μετά τα σαπάκια οι Παγκαλαίοι και σε φτύνουν στην πλάτη: "Μαζί τα...μαζί ΣΑΣ σταυρώνουμε". Γιατί σε φτύνουν στην πλάτη; Που να σε φτύσουν; Άμα είχες μούτρα, θα σε φτύνανε εκεί.

Από τι να σε σώσουν, ρωτάς; Από τις αμαρτίες και τις μαλακίες σου βασικά.

Ποιές είναι οι αμαρτίες σου; Ότι συμβιβάστηκες με το κωλοχανείο που έστησαν με την δική σου συμβολή και ανοχή, που πούλησες την ψυχή σου στον Διάολο και έγινες σαν τα μούτρα τους.

Και οι μαλακίες σου; Που τους ψήφισες, τους ξαναψήφισες και τους ματαξαναψήφισες. Ποιούς; Τι ποιούς; Για κοίτα δεξιά κι αριστερά σου. Βλέπεις κανένα ληστή ή φονιά καρφωμένο στο σταυρό δίπλα σου; Ξύπνα μάγκα, ληστές και φονιάδες σε "σώζουν" σε τούτη τη Σταύρωση, άνοιξε επιτέλους τα στραβά σου.

Ξέρω, το έριξα λίγο παραπάνω από ότι επιτρέπεται στο θεοτικό, αλλά τι να κάνω, χρονιάρες μέρες είναι, παρασούρθηκα βρε παιδιά. Πάντως δεν πιστεύω να το χάψατε εκείνο με την σωτηρία, που σας είπα παραπάνω; Σιγά μην ενδιαφέρονται για τις αμαρτίες και τις μαλακίες σας οι Σαβουροσαμαροβενιζέλοι. Μια δεν δίνουν για τα χαϊβάνια που τους κουβαλάνε 40 χρόνια στην καμπούρα τους. Αυτό που ενδιαφέρει την δικομματική με κουβελοτσόντα, αλλιώς τρικομματική, είναι το σώσιμο του τομαριού τους και η διαιώνιση της Μεγάλης Μάσας, τίποτα άλλο.

Δύσκολα τα πράγματα με τις κοινωνικές Αναστάσεις φίλοι μου. Δεν είναι βλέπετε όπως με τον Κύριο, που του έχουμε πάρει τον αέρα και τον ανασταίνουμε εργολαβία χρόνος μπαίνει χρόνος βγαίνει. Θα μπορούσε φυσικά και μόνος του -εδώ τα κατάφερε ο Βαρώνος Μυνχάουζεν, που είναι προϊόν της φαντασίας και να μη τα κατάφερνε ο Κύριος που είναι προϊόν....τέλος πάντων- αλλά μας κάνει -λόγω του έθιμου και προπάντων λόγω του οβελία- τη χάρη. Άσε που δείχνει να του αρέσει το πανηγύρι της Ανάστασής του. Και εδώ που τα λέμε, γιατί να μη του αρέσει του Κυρίου η Ανάσταση;  Άσχημα περνάει; Και δεύτε λάβετε φως έχει, και Χριστός Ανέστη έχει, και κόκκινα αυγά έχει, και μαγειρίτσα έχει (που αν έχει ο Κύριος τα δικά μου γούστα, δεν Τον βλέπω να τρελαίνεται για δαύτηνα και Τον βλέπω να την πέφτει στα άλλα) και αρνάκι στη σούβλα έχει. Κι εγώ τα ίδια θα έκανα, άμα μου καθότανε καμμία καλή και γινόμουν Κύριος.

Το μόνο μελανό σημείο του Πάσχα της Ορθοδοξίας (από αμνοεριφιακής απόψεως) είναι ότι σε αντίθεση με τα Πάθη του Λαού (που λόγω λιτότητας κυλούν σε όλο και πιό βετζετάριαν ρυθμούς) την αναστάσιμη νυφούλα την πληρώνουν τα αρνάκια και τα κατσικάκια. Και μην ακούσω κανένα να λέει, ότι το ίδιο γίνεται και στα Πάθη του Λαού, γιατί ζώα και τα δύο. Ίδια είναι τα αρνιά και ίδια τα πρόβατα;

Τι λέγαμε; Α, ότι ο Κύριος περνάει έκτακτα την Ανάστασή του. Δώστε προσοχή, να δείτε τι εστί Κύριος και τι εστί ζαγάρι πολίτης. Ο Κύριος είπαμε, δωσ' του Ανάσταση και πάρε του το φωτοστέφανο. Ο Λαός εκεί, καρφωμένος στον σταυρό.

Ρε πέθανε επιτέλους να σε παραχώσουμε στα γρήγορα και να αναστηθείς σαν κύριος την τρίτη μέρα κατά τας γραφάς, του φωνάζουν οι τσίφτηδες από κάτω.

Όχι.

Ρε ψόφα που σου λέμε, μη σου πάρει ο διάολος τον πατέρα και επανιδρύεις το σωματείο σε τρεις μέρες.

Τς.

Ρε αμάν.

Όχι.

Οχιά...

Έτσι είναι, δεν γουστάρει να αναστηθεί ο σύγχρονος Έλληνας. Καλά, τα τομάρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ -να μη τα πω χρονιάρες μέρες καθήκια, δεν κάνει- δεν έχουν ανάγκη Ανάστασης, καλά περνάνε, αλλά οι άλλοι;  Ποιοί άλλοι;  Κατ αρχήν οι οργανωμένοι. Η αξιωματική αντιπολίτευση πχ, οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Θέλουν;

Θέλουν!

Μόνο που το πόσο το θέλουν, πως το θέλουν, πότε το θέλουν και με ποιόν δυσκολεύουν την έναρξη της Ανάστασης. Και πως να μη τη δυσκολεύουν αφού φλόμωσαν το κόμμα με συνιστώσες.

Δε λέω, φιλότιμα παιδιά οι συνιστώσες, αλλά δεν γίνεται να είναι ο παπάς στον Άγιο Νικόλαο, οι πιστοί στους Αγίους Ταξιάρχες και να έχει οριστεί σαν η εκκλησία της αναστάσιμης ακολουθίας ο Άγιος Λουκάς. Και δεν πάει τη μια φορά  να προηγείται ο Επιτάφιος της Κυριακής των Βαΐων και την άλλη να πέφτει η Μεγάλη Τρίτη, Τετάρτη. Όχι, ελάτε και στη θέση του νεκρού, που βλέπει τρεις ΣΥΡΙΖΑίους να είναι έξω από
τον τάφο του και να του φωνάζουν "πολίτη δεύρο όξω". Εσείς θα βγαίνατε με τη μία; Έτσι στα τυφλά και άνευ γκαραντί; Εγώ όχι. Θα τους έλεγα, παιδιά, να σας κάνω μια ερώτηση, να δω τι αναστάσιμες διαθέσεις έχετε και μετά τα ο Τάδε Ανέστη, Αληθώς Ανέστη.

Πόσα έβγαλε ο Ιούδας για τον κόπο του; Ε;

Σκεφτείτε τώρα να σας έλεγε ο ένας, τριάκοντα αργύρια, ο δεύτερος τριάκοντα ευρώ και ο τρίτος τριάντα δραχμές. Εγώ δεν ανασταινόμουν, να έπαιζε τη Μαρία Μαγδαληνή, η Διώτη!

Πάμε τώρα στο ΚΚΕ, που έχει και παράδοση στις Αναστάσεις. Ή ήταν Αντιστάσεις;

Το ΚΚΕ κατ αρχήν δεν σε ανασταίνει λόγω ιδεολογίας. Μπορεί να σε ανακυκλώνει, να σε μεταβολίζει, να σε αναλύει βάσει της θεωρίας της εξέλιξης ή ακόμα καλύτερα να σε κάνει φύλλο και φτερό με τη...βοήθεια του διαλεκτικού υλισμού, αλλά τη Θρησκεία δεν την ακουμπάει το ΚΚΕ ούτε για τα όμορφα μάτια της...Λαϊκής Συμμαχίας φίλοι μου. Το είπε πολλές φορές πεντακάθαρα η πρώην ΓΓ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε καμμία αστική Ανάσταση! Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στην διαχείρηση της Σταύρωσης. Ανάσταση στα πλαίσια του "ευρωμονόδρομου" και εκτός σχεδίου Λαϊκής Εξουσίας είναι κοροϊδία του λαού και σε όποιον δεν αρέσουν όλα αυτά, να πάει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι παίζουμε!

Σωστή στρατηγική; Μάπα στρατηγική; Θα το δείξει η Ιστορία. Προς το παρόν λειτουργεί σαν τροχοπέδη. Αφού δεν μου προσφέρει το ΚΚΕ άμεση Ανάσταση, που την έχω τόσο πολύ ανάγκη, πάω και ρίχνω το κουκί μου στον Τσιπράκο, τον γουστάρω δεν τον γουστάρω, είπαν κάτι δεκάδες χιλιάδες μελών, οπαδών, φίλων και ψηφοφόρων που βγήκαν μόνο λιγάκι γιά να ψηφίσουν και ακόμα να φανούν....

Τι άλλο έμεινε; Τα αποκαΐδια των ΑΝΕΛ:

Ξεχάστε το!

Ή τα τσουβάλια με κάρβουνο της περιοχής του Ρουρ, η Χρυσή Αυγή;

Μη το ξεχνάτε! Η θηριωδία του ναζισμού και του φασισμού δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ!

Και;

Μέχρι τις επόμενες εκλογές ίδια γεύση αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Κοινοβούλιο. Με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων θα βαρεθούμε να συμμετέχουμε παθητικά στην Σταύρωσή μας. Ένας ολόκληρος Γολγοθάς όλη η χώρα και η κατασκευή του τούνελ στην άλλη άκρη του οποίου θα εμφανιζόταν κάποτε το φωτάκι της ελπίδας, δεν έχει ξεκινήσει καν.

Πορείες;
Μονοήμερες γενικές απεργίες;
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας;
Κομματική δουλειά στον τόπο εργασίας και μόρφωσης;
Συνδικαλισμός;
Δεν πληρώνω;
Σπίθες;
Αγανακτισμένοι;
Κίνημα της πατάτας;

Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ένα αποτέλεσμα που είναι σε όλους μας γνωστό: Πανωλεθρία του εργατικού κινήματος, πανωλεθρία της κοινωνίας. Ούτε μισή νίκη, ούτε η υποψία μιας μισής νίκης! Ένα πραγματικό λαϊκό Βατερλώ, μιά κατρακύλα άνευ προηγουμένου. Καθολική ήττα, παράδοση άνευ όρων, ήττα με κατεβασμένα χέρια.

Ας μη μιλάμε γιά λαϊκή Ανάσταση λοιπόν, ας βάψουμε κόκκινα τα αυγουλάκια μας (αφού δεν είμαστε σε θέση, να βάψουμε κάτι άλλο κόκκινο) και ας περιμένουμε την -βολική και εύκολη- Ανάσταση του Κυρίου.

Καλό (που λέει ο λόγος) Πάσχα φίλοι μου...



ΥΓ: Αν δεν ξεκινήσεις ΕΣΥ, όποιος και νάσαι, ότι και να πιστεύεις, να θέλεις να αλλάξεις τον εαυτό σου, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Και αν δεν ξεκινήσεις ΑΜΕΣΩΣ να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες και συνεχίσεις να περιμένεις να κάνει την αρχή κάποιος άλλος, τότε σε λίγο δεν θα υπάρχει λόγος να αναλάβεις κάποια πρωτοβουλία.