7/11/11

Η κυβέρνηση της Πάνλευκου Περιστεράς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAsgnPhTMWw5glww4_ZdsrgbxJN2D-9X6w3o_QLza-0CMZBcW5DFM-rTtIJIdPByvEkwq3GRJ-Qy6MdUzEpjEd_vkn_30F0X6YZADDN6RhTmDkTJMipMADVftCPwMX3k9Aqpz-dyCU3LE/s1600/peristeria.jpg


Επειδή οι πολιτικές παρατάξεις που στηρίζουν την νέα κυβέρνηση είναι απολύτως λευκές ως προς την περιστερική πλευρά της αθωότητάς τους, και επειδή δεν είθισται να κυβερνάνε μιά χώρα εντελώς αναμάρτητα, άρα άπειρα και άβγαλτα κόμματα, εξετάζεται η περίπτωση συμμετοχής δυό πορτοφολάδων στην νέα κυβέρνηση!

Απονήρευτοι, μη πω αγαθοί, οι βουλευτές του πασόκ και της νέας δημοκρατίας, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Siemens και των άλλων δυνάμεων που κρύβονται πίσω από τα παρ΄ολίγον σκάνδαλα Βατοπεδίου, Ομολόγων, Χρηματιστηρίου κτλ., κινδυνεύουν να πέσουν λόγω του άσπιλου λευκού χρώματος θύμα ατυχήματος. Ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε χιονισμένο τοπίο.

Για το εθνικό συμφέρον καλούνται οι υπεύθυνοι των δύο κομμάτων να εξασφαλίσουν κάνα δυό λέρες για την νέα κυβέρνηση, όσο και να φαντάζει κάτι τέτοιο αδύνατο. Δεν έχει εδώ "και που να τις βρούμε τώρα εμείς τις λέρες στην Ελλάδα;", να κόψετε κύριοι το κεφάλι σας!

Κομπλέ η ομάδα της "βιωσιμότητας του χρέους"!


Gemeinsam sind wir Stark!!


Το είχε πει ξεκάθαρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ανήκουμε εις την Δύσην! Ήταν η αρχή ενός δράματος το οποίο βιώνουμε μέχρι σήμερα. Ένα δράμα που αφού κατάφερε να προσπεράσει την στενωπό του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" μετάλλαξε με την παρέμβαση του μεγαλύτερου καραγκιόζη που έδωσε ποτέ παράσταση στο θέατρο σκιών της ελληνικής πολιτικής, του Γεώργιου Παπανδρέου, σε μιά θλιβερή φαρσοκωμωδία υπό τον τίτλο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ-ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!

Φυσικά για τον ρόλο του ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών, το πασόκ, ούτε λόγος. Όσο και να προσπαθούν ορισμένοι λίγοι μέσα στο πασόκ, μιά μικρή πλέον ομάδα ρομαντικών "νοσταλγών του...σοσιαλιστικού παρελθόντος", να σώσουν λεκτικά -γιατί στην πράξη είναι αδύνατο πιά- την παρτίδα, η λαίλαπα που σαρώνει εδώ και δύο χρόνια την κοινωνία μας, η μεγαλύτερη και τρομερότερη που γνώρισε ποτέ ο τόπος, είναι ντυμένη στα πράσινα.

Ο δεύτερος πρωταγωνιστής, η νέα δημοκρατία, που ήταν μέχρι χθες ικανοποιημένη και βολεμένη με τον ρόλο του "καλού" κομπάρσου, του μικρού γαλάζιου Ζορό που πάλευε κατά του πράσινου "κακού", αναγκάστηκε να πετάξει μετά από ασφυκτικές πιέσεις και απειλές της...φίλης και...συμμάχου Ενωμένης Ευρώπης την μάσκα της, και να δείξει το πραγματικό πρόσωπό της. Ναι, σύμφωνη και η νδ με το σενάριο του δράματος, γυρίζουμε σελίδα.

Σύμπραξη των κομμάτων της καταστροφής της χώρας στην καταστροφή του λαού λοιπόν, αλλά και σύμπραξη των δεκανικιών της νεοσυσταθείσας ελληνικής Δεξιάς, πασόκ και νδ, ο...ποδαράτος στρατός, το ανώνυμο πλήθος των βοηθών κομπάρσων, Ντόρα, λά.ος και ο ανεκδιήγητος ο Φωτάκης ο Κουβέλης!

Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι της πολιτικής που προάγει τα συμφέροντα του Κεφάλαιου ενωμένοι, συστρατευμένοι σε έναν κοινό αγώνα κατά της κοινωνίας λοιπόν. Τα προσωπεία έπεσαν, το δήθεν θολό τοπίο καθάρισε, το μέτωπο τον υπέρμαχων της ύψιστης ιδεολογίας της "βιωσιμότητας του χρέους" δια μέσου της καθολικής συρρίκνωσης του βιοτικού επιπέδου του λαού παρατεταγμένο στην πρώτη γραμμή.

Αυτοί ενωμένοι, εμείς;