23/9/10

Σοσιαλιστικό Έσχες. Μη ζητάτε και πόθεν τώρα....





Δεν γνωρίζω το όνομα αυτού του οικισμού, αλλά θα μπορούσε να ονομάζεται Δαμιανάκια Κρήτης. Ίσως ο αριθμός των σπιτιών στην φωτογραφία να μην είναι ο ίδιος με τον αριθμό των ακινήτων του βουλευτή του πασόκ, κύριου Δαμιανάκη, 72 παρακαλώ, εξαίρετος κύριος, δεν τον γνωρίζω, αλλά πρέπει να λάβουμε υπ΄όψη, ότι το χωριό συνεχίζεται και απ΄την άλλη μεριά του λόφου. Ο σοσιαλισμός συνεχίζεται στα δεξιά και αριστερά, όπως βλέπετε στην φωτογραφία.







Όχι, σε παράγκα δεν μένει κανένας σοσιαλιστής βουλευτής ή μέλος της κυβέρνησης του πασόκ!

Στην ελεύθερη αγορά βουλευτικής και κυβερνητικής εργασίας αμοίβεται ο καθένας ανάλογα με.....









Αλήθεια, ανάλογα με τι;












Ανάλογα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες μήπως;

Δεν πιστεύω, γιατί αν μας έκανε ο υδραυλικός τέτοια δουλειά στο σπίτι μας, θα γινόταν το "τι λε ρε μπιπ, που θα μου πεις εμένα μπιπ! Άντε και μπιπ ρε, που μας μπιπ και θέλεις και να μας μπιπ απο πάνω"...

Δεν λέω, προσπάθησαν τα παιδιά να τα καταστρέψουν όλα, το κατά δύναμη, αλλά όλο και κάτι κάνανε: Φτιάξανε την υγεία και την παιδεία, προστατέψανε το περιβάλλον, σώσανε κάτι καρέτες καρέτες, κατατροπώσανε τον τουρκικό εναέριο τσαμπουκά, βάλανε την μισή Ελλάδα στο δημόσιο, σηκώσανε το γαμημένο στην Πορτογαλία γιατί ο κόσμος δεν μπορούσε να περιμένει, ζεύξανε τον κακό τους τον φλάρο στο Ρίο-Αντίριο, να τα κονομάνε οι γάλλοι που έχουνε τόσες ανάγκες, ε κάτι κάνανε ντε! Καλώς κακώς φτάσαμε κάποτε ως εδώ.






Μας κάνανε τα παιδιά τόσο καλή δουλειά, όσο ένας κλειδαράς που για να σου αλλάξει κλειδαριά, σου γκρεμίζει όλο το σπίτι!

Και μετά φωνάξαμε τα άλλα καλά παιδιά να διορθώσουν, και μας φάγανε και τα θεμέλια μαζί με τον φράχτη!






Το μόνο που μας άφησαν τα "μαστόρια" είναι ο βόθρος!



Αλλά ας γυρίσουμε πάλι πίσω στον σοσιαλισμό, να δούμε με ποιά κριτήρια, για ποιές υπηρεσίες τα κονομήσανε οι κύριοι και κυρίες σοσιαλιστές-μνημονιολόγοι.

Ξεκινάμε με δυο μούτζες σοσιαλιστών: Δέκα γνωστοί και μη εξαιρεταίοι φίλοι του πράσινου ήλιου και του πράσινου κάτω από τις πυλωτές των πολυκατοικιών.


Γεννηματά

Δαμιανάκης

Δριβελέγκας

Κακλαμάνης

Κατσέλη

Κουρουμπλής

Νταλάρα

Ξυνίδης

Πάγκαλος

Παπουτσής


Γιατί σας παρουσιάζω αυτήν την ομάδα και μάλιστα χωρίς τερματοφύλακα, θα ρωτήσουν με το δίκιο τους ορισμένοι.

Γιατί πρέπει αυτοί οι δέκα αγωνιστές να έχουν προσφέρει σε πατρίδα και κοινωνία ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, να έχουν κάνει ΑΦΤΑΣΤΗ και ΑΨΟΓΗ δουλειά, για να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ευχάριστη θέση....





....αν θέλουν, να ιδρύσουν με την ακίνητή τους περιουσία ένα γραφικότατο επιμήκες χωριό χτισμένο αριστερά και δεξιά ενός δρόμου μήκους είκοσι χιλιομέτρων. Ίσως και παραπάνω, αφού στον συνολικό αριθμό των 350 ακινήτων υπάρχουν πολλά οικόπεδα και αγροτεμμάχια.

Σκεφτήτε τώρα, λέμε, να έχει κάνει ο Πάγκαλος καμμιά λαδιά, λέμε τώρα ντε, και να τον ψάχνει η αστυνομία για να τον χώσει μέσα, αμάν και πότε Θεέ μου! Με το που θα δώσει την εντολή ο εισαγγελέας, πιάστε τον, στο σπίτι του είναι, χρειάζεται να κάνει επιστράτευση η ΕΛ.ΑΣ για να ανταπεξέλθει!

Ας πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το πόθεν.
Ας πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει καν το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
Ας πούμε, δεν βαριέσαι ρε φίλε, άστους νάχουνε. Μια ντυσιά θα πάρει ο καθένας μας μαζί του!
Ας πούμε ότι λέμε!

Γιατί όμως πάνε ρε γαμώτο αυτοί οι βολεμένοι και ξεσκίζουν το επιδοματάκι του φτωχομπινέ;
Γιατί δεν πιάνει ΕΝΑΝ το φιλότιμο, όπως τον μαλάκα που έδινε ένα μισθό για τη σωτηρία της χώρας, να πει: Έχω 50 σπίτια, πάρε δύο ρε φλώρε Παπακωνσταντίνου, να πληρώσεις τόκους στην Deutsche Bank που χρωστάς!

Τι είπατε; Ότι είμαι αγαθός;
Δίκιο έχετε....


Οι υδραυλικοί, και οι κλειδαράδες, και οι μαραγκοί, και οι χτίστες και όλοι οι άλλοι πράσινοι και γαλάζιοι επαγγελματίες που στείλαμε να φτιάξουν κάτι και τα κάνανε μαντάρα είναι ακόμα εδώ.
Αχούρι ο τόπος, γης μαδιάμ, κρανίου τόπος, ολική κατεδάφιση, ούτε σάλιο, επιτήρηση, Βιετνάμ!

Αυτοί που τα ρημάξανε όλα είναι εδώ! Τώρα ρημάζουνε την κοινωνία για να την ... σώσουν!
Οι μόνοι που δεν σώζονται είναι οι ίδιοι!
Αυτοί είναι ήδη σωσμένοι!

Την νύφη της πληρώνουμε εμείς!


Και θα την πληρώνουμε όσο καθόμαστε και τους καμαρώνουμε, τους αλήτες!

1 σχόλιο:

  1. Καλά νά....πάθουμε, αφού μυαλό δέν έχουμε καί τρέχουμε πίσω απ' τά πράσινα, μπλέ, κόκκινα καί ρόζ σημαιάκια καί αλληλοτρωγόμαστε μετά..μανίας,χωρίς νά σκεφτόμαστε πώς απλά μάς χρησιμοποιούν οι "εθνοπατέρες" πρός ίδιον...όφελος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή