11/10/10

Λούκα Κατσέλη: Η "πυροβολημένη" της τροϊκικής κυβέρνησης




Λούκα Κατσέλη, μια ακόμα κρεασιόν του πολιτικού συστήματος που λανσάρουν με απόλυτη επιτυχία τα δεξιά "κόμματα εξουσίας" νδ και πasόκ.

Ένα πολιτικό σύστημα που βασίζεται στην....ανθρώπινη σχέση σαν κύριος μηχανισμός παραγωγής, ανάδειξης και...κατανάλωσης ηγετικών στελεχών, βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών.

Υπάρχουν τρία είδη...αυτοπαραγωγής πολιτικής....αξιοκρατίας στην χώρα μας:

Η κληρονομική-συγγενική πολιτική εξ αίματος, όπως πχ πατέρας-γιός, μπαμπάς-κόρη, θείος-ανηψιός, ξάδερφος-ξαδέρφη, αδερφός-αδερφή....

....η έξ αγχιστείας πολιτική αναπαραγωγή, όπως οι σχέσεις μεταξύ πεθερικών, συμπεθέρων, γαμπρών, εσώγαμβρων, οικόσιτων, οικότροφων, σύγαμπρων, μπατζανάκηδων, συνυφάδων κουνιάδων κ.α....

...και η εκ γάμου.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκει και η σύζυγος του παλαίμαχου πασόκου υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, κυρία Λούκα Κατσέλη, υπουργός Εργασίας κτλ. την οποία καλείται ο ηλίθιος έλληνας ψηφοφόρος και μη, να την φάει δια τούτου εις την μάπαν για μια τετραετία.

Η ευτραφής κυρία Κατσέλη έλειπε λοιπόν από το πasόκ για να συμπληρωθεί το αχτύπητο Τρίγωνο Κυβερνητικών Μισοχορτάτων Αποστόλων (εν συντομία ΤΡΙΚΥΜΙΑ) Κατσέλη-Βενιζέλος-Πάγκαλος.

Τι σου κάνει ένας γάμος! Αν δεν την είχε παντρευτεί ο Μέμος την κυρά, θα είχε ήδη πάρει σύνταξη και θα έκανε τώρα την γιαγιά. Αλλά να που είχαμε την ατυχία να ερωτευθεί επώνυμο πασόκο, οπότε μας "σώζει" σήμερα κανονικά και με το νόμο, που να της σωθεί η μπαταρία του κινητού της!

Δηλαδή δεν μας έφτανε ο Αρσένης, έπρεπε να γευτούμε και το "τροϊκικό" νερατζάκι κουταλιού της κυράς του! Να την βράσω ρε σεις την "μεταφερόμενη" δημοκρατίας σας!

Στο σημερινό Βήμα η κυρία Κατσέλη επιδίδεται με επιτυχία σε δύο ασχολίες: Στην πρώτη διαβάζει στο φλυτζάνι του καφέ το μέλλον της ελληνικής οικονομίας:


«Η ΑΛΛΑΓΗ του κλίματος για την Ελλάδα διεθνώς και οι επιδόσεις της οικονομίας μας αποτελούν κατά τη γνώμη μου τον προάγγελο μιας μεγάλης ανατροπής. Είναι σαν να έχω όλο το σκηνικό μπροστά μου: τα spreads θα συνεχίσουν να πέφτουν, οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και οι αγορές θα ακολουθήσουν γιατί θα “μυριστούν” την προοπτική του κέρδους».


Ευτυχώς που είχε το σκηνικό "μπροστά" της γιατί θα μπορούσε νάτανε και πίσω της, οπότε δράμα υπόθεση το σκηνικό. Η δεύτερη ασχολία της ελληνίδας πατριδοσώστριας καθ΄έξην έχει αποκλειστικά να κάνει με το νεοφιλελεύθερο όραμα της παντρεμένης παγκοσμιοποιημένης:


«Η παλιά οικονομία της Ελλάδας βουλιάζει και αναδεικνύεται σταδιακά μια νέα με διαφορετικά χαρακτηριστικά....Η οικονομία της Ελλάδας ήταν στηριγμένη στην ανειδίκευτη εργασία, στη μικροϊδιοκτησία, στις οικογενειακές επιχειρήσεις και στις μικροϋπηρεσίες. Ηταν μια οικονομία με εσωστρεφή χαρακτηριστικά. Αυτή η εικόνα αλλάζει. Δημιουργούνται καινούργιες αγορές, γίνονται επενδύσεις κλίμακας σε νέους τομείς: στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στα δίκτυα ενέργειας, στις επικοινωνίες και στις μεταφορές, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στο φάρμακο, ακόμη και στον τουρισμό και στον πολιτισμό».


Να η νέα οικονομία της "εξωστρέφειας"! Κάτω η μικροϊδιοκτησία, κάτω η μικροεπιχείρηση, κάτω η οικογενειακή επιχείρηση, κάτω οι μικροϋπηρεσίες, ζήτω τα Μονοπώλια! Μα έπρεπε σώνει και καλά να μας τα πει αυτά μια κυρία που είναι ήδη παντρεμένη με έναν πασόκο πρώην υπουργό; Δεν μπορούσε αυτό το κόμμα να αναδείξει ένα τέτοιο ταλέντο με άλλο τρόπο; Μια ερώτηση κάνω βρε παιδιά!

Τέλος πάντων. Η συνέχεια είναι το ίδιο συναρπαστική:

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει, τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει και η σύνθεση του εργατικού δυναμικού. Οι νέες επενδύσεις θα αυξήσουν τις απαιτήσεις σε προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και έντασης γνώσης.

«Αυτό όμως σημαίνει ότι ξεκινά μια περίοδος επανασχεδιασμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανισότητες θα διευρύνονται"

Άκου φίλε μου να μάθεις πως "επανασχεδιάζεται το παραγωγικό μοντέλο μιας χώρας" από σεσημασμένους σοσιαλιστές:

ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ!!!!

Έτσι απλά και χωρίς ντροπή! Και γιατί να ντραπούν οι πράσινοι ιεροκύρηκες της οικονομικής απελευθέρωσης χωρίς σύνορα; Μήπως...διευρύνεται ο Ψεύτης Παπανδρέου ή η κυρία Κατσέλη; Όχι φυσικά, ο απλός κάτοικος αυτής της χώρας...διευρύνεται, αυτός πληρώνει την διευρυντική νύφη! Αλλά, όταν-αμάν και πότε-θα γυρίσει ο περίφημος τροχός και στήσει ο φτωχός τις κυρίες Κατσέλες και σία στα τέσσερα θα δούνε τα λαμόγια της κυβέρνησης τι σημαίνει η λαϊκή ρήση "διευρύνεται καλύτερα, όποιος διευρύνεται τελευταίος"
Η υπουργός φαίνεται να ζορίζεται ελαφρά με την ιδέα ότι ο...διευρυνόμενος κόσμος δεν θα παραληρήσει από ενθουσιασμό και έχει πέντε καντάρια παπατζίδηκες παπαριές έτοιμες για την αντιμετώπιση της λαϊκής αντίδρασης:

"Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το διαχειριστεί πολιτικά η κυβέρνηση. Πρέπει να διαχειριστούμε τη μιζέρια που υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα και την ελπίδα του κόσμου για το αύριο. Ενδεχομένως να χρειαστεί να πούμε στους πολίτες “δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για εσάς, δουλεύουμε όμως για το μέλλον των παιδιών σας”»

Μάλιστα συμπολίτες! Τάδε έφη η Λούκα Κατσέλη, υπουργός πasόκ! Να διαχειριστεί την μιζέρια και την ελπίδα του κόσμου, θέλει η πασοκοϋπουργίνα!
Αντιπρόταση: Να διαχειριστεί ο ίδιος ο λαός την ελπίδα του τσακίζοντας την πασοκική μιζέρια!
Έχει δίκιο η Κυρά-Βολεμένη όταν λέει ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά για εμάς, όμως το ότι δουλεύουν για το μέλλον των παιδιών μας είναι ένα χυδαίο ψέμα:


Λούκα, εμείς είμαστε τα εγγόνια αυτών των παιδιών που θέλατε να σώσετε το μέλλον!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου