7/10/10

Παμπούκης: Ωχού τώρα εξεταστικές....



Χάρης Παμπούκης: «Η Εξεταστική δεν είναι του γούστου μου»

Μετά τον κ. Πάγκαλο, το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής για την οικονομία αποδοκίμασε και ο κ. Παμπούκης.

Αποστάσεις από την απόφαση του Πρωθυπουργού να συγκροτηθεί ως το τέλος του χρόνου Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία κρατούν όλο και περισσότερα στελέχη του ΠαΣοΚ και της κυβέρνησης. Μετά τον κ. Θ. Πάγκαλο, επιφυλάξεις για τη χρησιμότητα αυτής της πρωτοβουλίας εξέφρασαν χθες ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης (φωτογραφία)και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Οικονόμου.

Μιλώντας στο Μega ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι δεν είναι του γούστου του η δικαστηριοποίηση της πολιτικής ζωής. «Οι Εξεταστικές Επιτροπές πρέπει να γίνονται με σοβαρότητα και φειδώ, αλλιώς τραυματίζουν», επισήμανε. (Το Βήμα)


Αυτά τα αιχμηρά αμόλυσε ο νομπελίστας κος Παμπούκης σήμερα στο Βήμα, και καλά που βρέθηκε ένας χριστιανός να τα πει, να μη μας βρει ξαφνικά καμμιά συφορά! Φυσικά και δεν είναι οι εξεταστικές επιτροπές του γούστου των κυρίων υπουργών, μην τρελλαθούμε τώρα! Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις προς το βήμα της Βουλής, να πεις, ξέρω γω, τις μπαρούφες που σου έγραψε το τζίνι ο λογογραφιάς σου και να σου πέφτει ξαφνικά μια εξεταστικάρα να! στο κεφάλι;

Έχει και κάτι βαριές εξεταστικές στην Βουλή, λένε! Βαγγελίστρα μου! Να προσέχετε παιδιά, γιατί και στο πόδι να σας βρει, σας ξέρανε!

Ο θεσμός των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής δεν εγγυμονεί μόνο κίνδυνο ατυχήματος, αλλά είναι εντελώς αχρείαστος. Σε χώρες χωρίς δημοκρατική παράδοση όπως οι ΗΠΑ ή η Γερμανία οι εξεταστικές επιτροπές στέλνουν που και που κανένα λαμόγιο συνάδερφό τους με τις κλωτσιές στο σπιτάκι του. Στην χώρα όμως που γέννησε την Δημοκρατία δεν βρέθηκε, αν και σκίστηκαν τα παιδιά στο ψάξιμο, μέχρι στιγμής ούτε ένας! Καλημέρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου