6/11/10

Το σημερινό δίλημμα

Εδώ και περίπου σαράντα χρόνια ζούμε και πεθαίνουμε με το ίδιο πολιτικό δίλημμα: Ή πasόκ ή νδ! Ένα δίλημμα καλοστημένο και απλό. Το βασικό του περιεχόμενο, το μήνυμα "ή εμείς ή αυτοί", είναι η κοινή μίνιμουμ πλατφόρμα συμφωνίας του δικομματισμού, ή η έκφραση αλληλεγγύης της παραδοσιακής δεξιάς της νδ με την νεόκοπη ακροδεξιά του πasόκ.

Όσο εχθρικά και να ακούγονται συνθήματα όπως "Ελευθερία ή Σοσιαλισμός" και "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" στην ουσία πρόκειται περί συναίνεσης των δυο μεγάλων κομμάτων στην μονοπωλιακή αποκλειστικότητα διακυβέρνησης της χώρας. Το δίλημμα "πasόκ ή νδ" εξασφαλίζει στα δυο αυτά κόμματα την θέση των δυο μονομάχων, εκ των οποίων ο νικητής θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Το δίλημμα αυτό οδήγησε την χώρα στην καταστροφή! Το σημερινό δίλημμα μπορεί να είναι μόνο "πasόκ/νεά δημοκρατία ή Νέα Αρχή", ή "δικομματικός νεποτισμός και νεοφιλελεύθερη καταπίεση ή ζωή με αξιοπρέπεια και εργασία με δικαιώματα".

Στις 7 Νοεμβρίου έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε τα χαμένα μας δικαιώματα και να στείλουμε για πρώτη φορά πasόκ και νδ στο περιθώριο της ελληνικής πολιτικής. Πρέπει επιτέλους να πιστέψουμε στις δυνάμεις αυτής της χώρας και να τολμήσουμε το τσάκισμα του δικομματισμού.


Το δίλημμα είναι αυτή τη φορά:

...ή

http://2.bp.blogspot.com/_dviR-OU5RRc/SeBP1eMCk5I/AAAAAAAAAww/a6xq6lIZJdQ/s400/%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BD%CE%B4.jpg
...ή


http://4.bp.blogspot.com/_BtCwuH-abeg/SmeAdtfk-9I/AAAAAAAAAe4/LiU4hnCx9GM/s320/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7.jpg


...εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου