16/12/10

Να πέσει η Βαστίλλη!

Του Γιάννη Ιωάννου

Του Γιάννη Ιωάννου
Όταν δεν τολμούν πλέον να βγουν για μια βόλτα στην πόλη, όταν η έξοδος στην ταβέρνα γίνεται επικίνδυνη αποστολή, όταν κάθε δημόσια εμφάνιση πνίγεται στην λαϊκή αποδοκιμασία με την βία να παραμονεύει παντού, όταν η προσωπική τους ασφάλεια τριπλασιάζεται και το σπίτια τους γίνονται οχυρά όπως η Βουλή, όταν ο λαός κλείνει τα χέρια από μούντζα σε γροθιά και οι μοναδικοί που τους στηρίζουν είναι τα κανάλια, τότε όλα θυμίζουν Βαστίλλη!

Μυρίζει μπαρούτι η χώρα! Τι πρόκειται να κάψει άραγε όταν πάρει φωτιά;
Το ασφαλιστικό;

Στάχτη και μπούλμπερη το ασφαλιστικό, κρανίου τόπος!
Το εργασιακό; Τους μισθούς; Τις συντάξεις; Τα επιδόματα;

Πυρανάλωμα της λαίλαπας των νεοφιλελεύθερων πυρκαγιών που άναψαν τρόϊκα και πασόκ να κάψουν την κοινωνία!

Όχι, αν πάρει φωτιά το μπαρούτι δεν πρόκειται να περάσει πάλι επάνω από τα καμμένα!
Η φωτιά που έρχεται θα κάψει μόνο αυτό που δεν έχει καεί ακόμα:
Τους "σωτήρες-πυροσβέστες-εμπρηστές", το πασόκ και την νδ!

Να γίνουν στάχτη! Να μην μείνει τίποτα όρθιο! Να συρθούν στα δικαστήρια, να βρεθούν οι κλέφτες, οι λαδωμένοι, οι διεφθαρμένοι, οι απατεώνες, οι οικονομικοί και πολιτικοί εγκληματίες, οι μαφιόζοι. Να αποδωθεί δικαιοσύνη, να δημευτούν περιουσίες, να μπουν οι ένοχοι στις φυλακές! Να σταματήσει πλέον το διεθνές ρεζίλι της χώρας, της μοναδικής χώρας που δεν ισχύει ο ποινικός κώδικας για τους πολιτικούς!

Να γίνουν στάχτη! Να μην μείνει τίποτα όρθιο! Να γίνει "πολιτική αναδάσωση" στην χώρα, να ξαναχτιστεί η πολιτική εξουσία από την αρχή! Να απαγορευτεί δια νόμου ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία, να "σβήσουν" νομοθετικά τα τζάκια, να απαλλαγεί επιτέλους η χώρα από τα...γκαζάκια των καραμανπαπανδρεομητσοτάκηδων και από τα βουτηγμένα στην βενζίνη στουπιά των άλλων σογιών!

Να γίνουν στάχτη! Να καούν μαζί τους και τα προνόμια, το κράτος φίλων, ευνοούμενων και συγγενών, η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η διαπλοκή.

Να γίνουν στάχτη και πρώτο το πασόκ, η νεοφιλελεύθερη, απομονωμένη από την κοινωνία
πράσινη συμμορία που λεηλατεί την χώρα για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου. Οι λωποδύτες του πασόκ που κρατιούνται στην εξουσία με τα δόντια των ΜΑΤ και τα νύχια των καναλιών-οχετών που τους στηρίζουν τρομοκρατώντας τον κόσμο.

Όταν η πολιτική εξουσία στηρίζεται μόνο στις δυνάμεις καταστολής και στον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ, τότε πρόκειται για χούντα! Δεν έχει σημασία αν είναι ο Παπανδρέου φασίστας ή όχι, την στιγμή που κατακρεουργεί και ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα χωρίς λαϊκή εντολή, είναι χουντικός πραξικοπηματίας.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα σε μια Δημοκρατία να κάνει ότι αυτός και η παρέα του γουστάρει, ούτε ακόμα και να σώσει την ίδια την χώρα!
Με το ζόρι δεν σώζεται κανένας σε μια Δημοκρατία, όποιος το επιχειρήσει, ενεργεί ακριβώς όπως ο...γυψαράς ο Παπαδόπουλος.

Φωτιά λοιπόν στον πράσινο ήλιο να καεί, να σηκωθεί επιτέλους και να διώξει το σκοτάδι που βρίσκεται χώρα και λαός, ο πραγματικός....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου