2/7/11

Νίκος Τσώνης: Αγαπούλες και χαδάκια στη Λαμία

 http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50271_275885890528_500793_n.jpg


Προεκλογικό πλακάτ του νυν βουλευτή του πασόκ, εθελοντή πατριδοσώστη, με το στανιό εθνοσωτήρα, Νίκου Τσώνη. Με το σλόγκαν "Δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία" κατάφερε να παραμυθιάσει τον μαντρότοιχο, τον οπαδό, και να την αράξει εις βάρος του αναπαυτικά στην Βουλή των Ελλήνων.

Και όχι μόνο να την αράξει, αλλά αντί του δικαιώματος για μια ανθρώπινη κοινωνία να τον παλουκώσει κυριολεκτικά με ότι πιό απάνθρωπο, ότι πιό βάναυσο και αποκρουστικό έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η κοινωνία!



Μαγκιά του Νίκου του Τσώνη και καλά να τους κάνει που τον πίστεψαν, θα πείτε. Ωραία, καλά, μαγκιά, αλλά και η μαγκιά τελειώνει κάπου: Ακριβώς εκεί που ξεκινάει το άγριο "άει σιχτίρ" του πρώην κορόϊδου! Και αυτό έγινε χτες στην λεβεντομάνα Λαμία, χαιρετίσματα στους γνωστούς και φίλους μου.

Τόνε βουτάει ένας Λαμιώτης τσίφτης τον μεσοπροθεσμιακάκια τον Τσώνη καθώς πήγε να μπει σε κτήριο της πλ. Ελευθερίας που είχε η τοπική πασόκα μάζωξη και του λέει: Εσύ ΄σαι ρε μάγκα που ψήφισες το Μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά; Και πριν καν προλάβει ο Τσώνης να σκεφτεί αν όντως το ψήφισε με βαριά καρδιά ή δεν του καιγότανε καρφάκι, δέχεται έναν καταιγισμό από ροχάλες στην μάπα, Άγια Μαρίνα ο Τσώνης! Φτου σου πούστη ο Λαμιώτης λοιπόν και γίνεται της...αυτηνής που εργάζεται πίσω από την Μητρόπολη! (Προσοχή οικογένεια έγραφε κάποτε έξω από ένα σπίτι δίπλα στα...σπίτια)

Τα βουτάει ο Τσώνης στο δεξί ημισφαίριο (το αριστερό φαγώθηκε σιγά σιγά κατά την διάρκεια της επαναστατικής, περί μνημονίου σκέψης ), τόνε βουτάει τον άξιο συνεχιστή του αγώνα του Αθανάσιου Διάκου από τον λαιμό, θα σε γα.... κωλοπαιδαρά, και κάτι άλλα όμορφα βουλευτικά. Οι θεατές τώρα αντί να την πέσουνε στον βουλευτή για...αυτόγραφα, τήνε πέσανε και στους δυό να τους χωρίσουνε, ε τους χωρίσανε τελικά. Μπαίνει μέσα ο βουλευτής να παίξει μονόπολι με την Νομαρχιακή της πασόκας, οι "άλλοι" την στήνουν απόξω.

Έχει νόημα η λέξη "άλλοι" όταν την στριμώχνεις σε εισαγωγικά! Να προσέχετε φίλοι μου όταν την βλέπετε έτσι! Ο μάγκας ο Τσώνης δεν χαμπάριασε: Μπήκε, τάπε, βαρέθηκε, βγήκε! Ε, εκεί πάνω στην βγέκα τον περιμένανε "οι άλλοι", οι...κατενθουσιασμένοι ντε, οι πρώην μαλάκες και τώρα απηυδισμένοι! Ωχ αμάν!

Βροχή τα αντικείμενα, αυγουλάκια τοπικών αλανιάρηδων, νερά ντόπια δροσερά από την πλ. Λαού, καφέδες, φτυσιές, γιούχα, κατάρες, βρισιές και όλα τα άλλα που κατέστησαν τον τοπικό κουραμπιέ πασίγνωστο ανά το πανελλήνιο!

Πέσανε στο "περνάω δίπλα" και κάτι μπατσάκια, και κάτι καλαμιές ψιλές, καλά περάσανε όλοι λέει, μακάρι κάθε μέρα! Όχι ότι επικροτούμε την βία, φτου κακά, ποτέ βία, ποτέ των ποτών, αλλά να μη μας λένε ότι μόνο η Αθήνα έχει ζωή και στην επαρχία είναι νέκρα! Παρδόν!

Ο Τσώνης τώρα ίσως να μην έμεινε ντιπ καταντίπ ικανοποιημένος με την παραπάνω τελετή. Και πως να μείνει, όταν αυτός θέλει να σε σώσει και εσύ κουνιέσαι και δεν τον αφήνεις να κάνει καλά την σωτηρία του; Γιατί ο Τσώνης την έχει δει διαφορετικά από σένα και από μένα την φάση με τις προεκλογικές υποσχέσεις που είναι πνιγμένες στο πράσινο του σοσιαλισμού. Ληξηπρόθεσμα για τον Τσώναρο τα προεκλογικα ΘΑ, παιδιά. Τάβλα τα ΘΑ με την ανακοίνωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, ψόφος αυτόματος!

Γυρίζει σελίδα ο κάθε Τσώνης μετά τις εκλογές και κυβερνάει τον άνθρωπο που τον έστειλε στην Βουλή ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΥΛΟΥΝ! Και εδώ είναι το προβληματάκι. Γιατί αν το παρατραβήξεις ως βουλευτής της κυβέρνησης αυτό το καυλούν, ε κάποτε θα σηκωθεί ο άλλος και θα σου φάει το σηκώτι, τσάγκα μάμπα Τσώνη!

Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα των άλλων 154 τσάγκηδων μάμπα....

Η μπαγάσικη η Δημοκρατία δεν ξεκινάει μετά τις εκλογές πασόκια!




Άντε ωρέ Ζητούνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου