7/7/11

Το Αφγανιστάν δείχνει τον δρόμο: Προτείνω Ντόρα vs Διαμαντοπούλου

http://polpix.sueddeutsche.com/polopoly_fs/1.936027.1274361664!/image/image.jpg_gen/derivatives/536x536/image.jpg

http://videos.t-online.de/b/47/79/78/70/id_47797870/tid_da/pruegelei-nach-schuhwurf-im-afghanischen-parlament-screenshot-cnn-.jpg

Τα "καθώς πρέπει" κοινοβούλια ξέρουν τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων

Της μη εκδιδομένης γυναικός το κικλίδωμα (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ισλαμική χώρα), έγινε στο κοινοβούλιο του Αφγανιστάν με πρωταγωνίστριες δύο τσαμπουκαλούδες ντόπιες βουλευτίνες πριν λίγες μέρες! Μετά από κάτι αφγανικά ακατάληπτα μπινελίκια (τα οποία παραθέτει μεταφρασμένα παρακάτω σε παγκόσμια πρεμιέρα ο βραχόκηπος) πέσανε κάτι πασουμάκια ξεγυρισμένα (σκεφτείτε νάτανε χριστιανικό κράτος και να πετάγανε τίποτα χάϊ χιλς με μιά πιθαμή τακούνι τι θα γινότανε), κάτι μπουκαλάκια (με απόσταγμα χασίς;) και τελικά οι καθιερωμένες μάπες σε μάχη σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες μπαρούφες του μπλογκ, η διαφωνία που οδήγησε τις δυο μάχιμες αντιπροσώπους του μονίμως τσαμπουκαλιζόμενου αφγανικού λαού δεν ήταν καθαρά πολιτικής φύσεως, αλλά πολύ περισσότερο θρησκευτικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η "κάτω" βουλευτίνα, η κυρία στα λευκά, ανακοίνωσε στην Βουλή ότι ο σύζυγός της έχει μούσι μήκους 22 πόντων, άρα ξεπερνάει σε ισλαμικό φρόνημα τον σύζυγο της "πάνω" βουλευτίνας, της κυρίας στα μαύρα, κατά δύο πόντους! Ένα τέτοιο ύπουλο χτύπημα κάτω από το τσαντόρ δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο φυσικά!

Αφού όπλισε η μαύρη το πασουμάκι της γυρίζει και λέει της άσπρης: Σε ποιανήνανε τα λες αυτά μωρή οπή εις δέντρον*, που πριν γίνεις βουλευτής ήσανε διαρρήκτης αρτοσκευασμάτων**; Σε μένανε τα λες αυτά μωρή τσουράπω που τσάκισες τα κρίματα***, που όταν ο άντρας μου άρχισε να ξυρίζεται, ο δικός σου ήντουνα υποψήφιος σπανός;

Η απάντηση από τα κάτω έδρανα ήρθε ακαριαία: Δεν πα να γρατζουνήσεις στόμαχον και πόδι σφάγιου****λέω εγώ, γηραιά κίσσα του κερασφόρου*****!

Αυτό ήτανε! Αμολάει πασούμι η από πάνω, βουτάει την φιάλη η από κάτω, σαλτάρει η μαύρη, αμύνεται περί μουσιού λυσσαλέα η άσπρη, και η συνέχεια γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κοινοβουλευτικού ξεμαλλιάσματος του Αφγανιστάν!

Πολιτισμένα πράγματα! Όχι όπως σε μας, που ούτε φοράνε τσαντόρ να κρύψουνε την μάπα τους, ούτε πλακώνονται μεταξύ τους να γελάσουμε, αλλά πλακώνουν πάρα πολύ ευχαρίστως τον μαλάκα τον πολίτη που τις έστειλε να κάνουν τον σωτήρα της πατρίς και τον καρχαρία της Παιδείας!

Α ρε τυχεράκηδες Αφγανοί!.........


 * κουφάλα
** παξιμαδοκλέφτρα
*** εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσσα γυνή
**** δεν πας να ξύσεις πατσές
***** παλιοκαρακάξα του κερατά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου