18/9/11

Ας βουλιάξουμε για να μην...βουλιάξουμε

http://img.fotocommunity.com/Menschen/Stories-Serien/dem-abgrund-nahe-a18089960.jpg

5.308.340!

Να ένας πραγματικά μαγικός αριθμός! Ένα μεγαλειώδες νούμερο το οποίο εμπεριέχει την πρωτουσία της ελληνικής τραγωδίας. Και τι δεν κρύβει μέσα του!

Σαπίλα...
Διαφθορά...
Ρουσφέτι...
Κομματοσκυλισμό...
Μίζα...
Διαπλοκή...
Πελατειακή σχέση Κράτους-Κοινωνίας ...
Κράτος Αυτοεξυπηρέρησης...
Βόλεμα...
Ανομία...
Έλλειψη Παιδείας...
Έλλειψη Πολιτισμού...
Έλλειψη Δημοκρατίας...
Ανθρώπινη Ηλιθιότητα...

Προπάντων Ανθρώπινη Ηλιθιότητα!

5.308.340, 77,40% των ψήφων, περίπου οχτώ στους δέκα Έλληνες δήλωσαν εμπιστοσύνη στα λεγόμενα κόμματα Εξουσίας πασόκ και νδ! 3.012.373 "φωστήρες του πνεύματος" θεώρησαν άλλη μια εκδοχή του παπατζήδικου σοΘαλισμού, την τρίτη και φαρμακερή, απαραίτητη για την καταστροφή του δόλιου αυτού τόπου, 2.295.967 κοντραπλακέδες ψηφοφόροι της νδ επέμεναν στο γαμάτο εφέ που προσφέρει η αιώνια επανάληψη της εναλλαγής πράσινων-γαλάζιων στο τιμόνι της χώρας.

Οχτώ στους δέκα οι επιστήμονες που βολεύτηκαν δικομματικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λοιπόν, οχτώ στους δέκα αυτοί που επέμεναν ότι το εθνικό αχούρι χρειάζεται τα ίδια σκατά! Δημοκρατία λέει, έχει ο κάθε κόπανος την ελευθερία να ψηφίζει ότι μαλακία θέλει. Ναι, και αυτό που οδήγησε στην καταστροφή! Μαγκιά! Το μόνο που έμαθε ο ψηφοφόρος από την κρίση, είναι ότι πρέπει να...στηρίξει τα κόμματα που συνέβαλαν στην δημιουργία της! Η αντίδραση του...αγανακτισμένου "ώριμου" ψηφοφόρου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ενδεικτική του...πνεύματος και της νοημοσύνης του: Από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας ο δικομματισμός κατάφερε να κατακτήσει μόνο...δεκατρείς! Τέτοια ωριμότητα ο ελληνικός λαός!

Η κοινωνία έχει σταματήσει να αναλύει, έχει πάψει προ πολλού να σκέφτεται και λειτουργεί μηχανικά με την βοήθεια των δεκανικιών ενός διλήμματος: Ή αυτοί, ή εκείνοι! Ελευθερία ή σοσιαλισμός. Σοσιαλισμός ή πισωγύρισμα. Νέα Αρχή ή Σοσιαλισμός. Αλλαγή ή Μία από τα Ίδια. Στην εποχή της βάρβαρης ρεβάνς του Κεφάλαιου κατά του λαού, που ζούμε, το δίλημμα προσαρμόστηκε στις ανάγκες των περιστάσεων. Τώρα δεν καλείται ο πολίτης να στηρίξει τον "καλό" και να απορρίψει τον "κακό", τώρα καλείται να κάνει μία επιλογή μεταξύ κακού και χείριστου.

Πακέτο στήριξης ή χρεωκοπία...
Μνημόνιο ή χρεωκοπία...
Ψήφο στον Σγουρό, Μπουτάρη και Καμίνη ή χρεωκοπία...
Μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπία...
Φόρος κατοικίας ή χρεωκοπία...
Νέα Μέτρα ή χρεωκοπία...
Φτώχεια, ανεργία και δυστυχία ή χρεωκοπία...

Ο μπαγασάκος ο δικομματιασμένος συμπολίτης μας εξακολουθεί να επιμένει στην μιζέρια και στην βλακεία του! Παρόλα τα πογκρόμ της πασοκικής νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας συνεχίζει να υποκύπτει στους εκβιασμούς και να τους τα ακουμπάει κανονικά. Σωτηρία από τα θηρία δεν υπάρχει και το ξέρει, αλλά ακόμα δεν δέχεται να δώσει απάντηση στο μοναδικό δίλημμα που μπορεί να αλλάξει ριζικά την ζωή του: Ή αυτοί, ή εγώ!

Και ξεπέφτει κάθε μέρα και πιό πολύ ο κύριος ο διπλανός μας περιμένοντας το μοιραίο και αναπόφευκτο. Μιά νέα γενιά ζητιάνων ωριμάζει με γοργούς ρυθμούς γύρω μας. Μια εξαθλιωμένη κοινωνική ομάδα που σε λίγο θα κληθεί να αποφασίσει.....

....ή

....η κάρτα σισυτίου της εκκλησίας
....το χαρτόνι πάνω στο οποίο κοιμάται
....το κουτάκι για τα κέρματα της ελεημοσύνης
....τα τρύπια παπούτσια
....τα τρύπια γάντια
....τα δύο δόντια που έχουν μείνει ακόμα

....ή χρεωκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου