5/12/11

Ξυπόλυτα περνούν τα φανταράααακια μας

http://hpd.de/files/Janosch-Soldat-Gottes.jpg

Μία δεν έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, δεν υπάρχει ούτε σάλιο, για να το εκφράσουμε...στρατιωτικά. Οι ερχόμενες εποποιίες θα γραφτούν με σαγιονάρες αντί για αρβύλες και με πέτρες αντί πυρομαχικών. Σβηστό και το φως στην άλη άκρη του τούνελ, επειδή το έκοψε η ΔΕΗ λόγω αδυναμίας εξώφλησης του λογαριασμού ρεύματος. 'Ολες οι ελπίδες του στρατεύματος, να μη μας κάνει αυτή την δύσκολη εποχή κάνα ντου ο στρατός του Σαν Μαρίνο!

Διαβάζουμε στην "Δημοκρατία":


Σε οικονομική κατάρρευση βρίσκονται πλέον οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, γεγονός που προβληματίζει έντονα την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία, οι οποίες καθημερινά αναζητούν λύσεις για να διατηρηθεί το στράτευμα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό μόλις την περασμένη Παρασκευή, με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναστέλλεται ακόμη και η προμήθεια πολεμοφοδίων του Στρατού Ξηράς προκειμένου να εξοφληθούν ο λογαριασμός της ΔΕΗ και οι δαπάνες μεταφοράς στρατιωτών και αξιωματικών....

....Οι λογαριασμοί ρεύματος φτάνουν τα 4.660.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες μεταφοράς «έφεδρων αξιωματικών, δοκίμων και οπλιτών» είναι άλλα 3.780.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται εντός του εγγράφου, το μεγαλύτερο ποσό -φτάνει το 1.000.000 ευρώ- στο οποίο «πέφτει ψαλίδι» είναι από τον κωδικό για την προμήθεια πολεμοφοδίων, ενώ και σε πολλά άλλα έγιναν περικοπές. Για παράδειγμα, στην προμήθεια κύριου υλικού (320.000 ευρώ), μεταφορικών μέσων (565.000 ευρώ), στις κατασκευές (430.000 ευρώ), στον ιματισμό (770.000 ευρώ), στην υπόδηση (465.000 ευρώ), στα είδη καθαριότητας (270.000 ευρώ)....



....Ειδικότερα χωρίς καύσιμα άφησαν για λίγες ώρες τον Στόλο τα ΕΛ.ΠΕ., καθώς την περασμένη Τρίτη παρουσιάστηκε εμπλοκή στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού με καύσιμα. Το πιο εντυπωσιακό από όλα αυτά είναι ότι τα ΕΛ.ΠΕ. αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως θα εισπράξουν αμέσως το σύνολο του ποσού, που ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ.


Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η εταιρία, η οποία κάποτε ήταν δημόσια, με το ελληνικό κράτος να κατέχει (14/11/2011) το 35,48% των μετοχών, «διακόπτει τη συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, διότι οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 80.000.000 ευρώ». 

(Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την έλλειψη καυσίμων, λόγω της άρνησης των ΕΛ.ΠΕ. να συνεργαστούν με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης ανταλλακτικών, που επηρεάζουν σε ένα ποσοστό τις δυνατότητες του Στόλου να επιχειρεί.)


Σχόλιο βραχόκηπου

Το πρόβλημα των πολεμοφοδίων λύνεται εν καιρώ ειρήνης πανεύκολα! Πυροβολούμε...λεκτικά, όπως όταν είμασταν παιδιά: Κχ, κχ, κχ, ρατατατατατατατα, μπαμ, μπουμ, στάκαμαν!

Τζάμπα!

Ακολουθεί τιμής ένεκεν το αθάνατο εμβατήριο "Περνάει ο Στρατός".


ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ, ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

Περνάει ο Στρατός της Ελλάδος Φρουρός,
του κάθε της εχθρού ο σκληρός τιμωρός
το ηλεκτρικό, τούχει κόψει η ΔΕΗ
και μέσ΄το σκότος περπατεί.

Περνάει ο Στρατός, και τα δόντια χτυπούν
γιατί κάνει ψόφο και μόνο βερμούδες φορούν,
στο διάβα του η πείνα περνάει σκυθρωπά,
και ούτε παστίτσιο, ούτε γεμιστά.

Ξυπόλυτα περνούν τα φανταράκια μας,
χωρίς αλόγατα το ιππικό,
οι πυροβολητές χωρίς τα βλήματα,
χωρίς πλεούμενα το ναυτικό.

ΕΠΩΔΟΣ

Με τέτοιο φτωχό Στρατό
όλοι μας θέλουν για εχθρό,
και σαν θα χρειασθεί,
η Ελλάδα μας να πουληθεί,
τότε και οι τρεις μαζί
θα τρέξουμε στη γραμμή,
πασόκ, νουδού, λά.ος .........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου