17/1/12

Il Hiorhakis Papa di Andreu in San Hose

http://www.tovima.gr/files/1/2011/05/17/papandreou%20pandora%20color%202011.jpg

Πανικός μετρίων διαστάσεων ξέσπασε στην Πλούσια Ακτή, γνωστότερη σαν Κόστα Ρίκα, μετά την γνωστοποίηση της επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού, Γιωργάκη Παπανδρέου. Ακούσανε οι άνθρωποι ότι έρχεται ο εμπνευστής του "λεφτά υπάρχουν" και λένε αμάν, μας βλέπω να γινομαστε από Πλούσια Ακτή, Costa senza salsa di saligare, όπως λέγεται το "δεν υπάρχει ούτε σάλιο" στα Κοσταρικάνικα.

Φουέκο ιν νουέστρος μπατζάκος, φωνάζουν έντρομοι κάτι ντόπιοι συνδικαλιστές, έρχεται ο συνεχιστής της μεγάλης παπατζήδικης παράδοσης και δεν έχουμε ΓΕΣΕΚΟ-ΡΙ (έτσι λέγεται η κοσταρικανή ΓΣΕΕ) να του χτυπήσει μιά τρίωρη Πανσανχοσεϊκή, να αισθανθεί ο άνθρωπος σαν στο σπίτι του. Ντροπή!

Εκεί που ο πανικός άρχισε να παίρνει διαστάσεις Αλλαγής και η άτυχη πρόεδρος της αθώας αυτής χώρας, Λάουρα Τσιντσιλλά Μιράντα άρχιζε να σπάει το κεφάλι της, πως θα σήκωνε τόσονα ήλιο, siguramente si, χωρίς μάλιστα να καεί η...γούνα της, τσιντσιλλά ούσα, πετάγεται από τα πολύ πίσω έδρανα ένας βουλευτής του κόμματός της και ρωτάει αν επιτρέπεται να πάρει τον λόγο.

Το σκέφτεται η Τσιντσιλλά, να τον δώσω να μη τον δώσω, τι αρνητικά έχει άμα τον δώσω, τι θετικά, δεν βαριέσαι θα τον δώσω, καταλήγει τελικά υποκύπτοντας στο πατροπαράδοτο σοσιαλδημοκρατικό σύνδρομο του παρταόλα. Πάρτονα ρε συ, αλλά πάρτονα γλήγορα γιατί έρχεται ο Παπανδρέου, μη μας βρει ξέρω γω απροετοίμαστους και γίνουμε ρεζίλι της τρόϊκας τώρα που την στηρίζει και ο Καρατζαφέρης.

Το και το παιδιά, λέει ο τύπος, μη φοβουσούσαστε περί ξάφρας. Ένεκα σοσιαλιστική διεθνή αριβάρει ο θενιόρ Χόρχε ντε λος Παπάρες ντι Αντρέου. Μόνο πάρλα έχει το πρόγραμμα, αφεντικό της Θοθιαλίθτα Ινθερναθιονάλε (ανάθεμα τη φύτρα της, τόσα θου) είναι ο Γριέγος, θα βρει κάποιο δρόμο προς τον σοσιαλισμό και θα ξαναφύγει.

Ανασάνανε οι άνθρωποι από ανακούφιση! Και εκεί που πήγανε να φύγουνε, πετιέται ένας κρύος που στεκότανε παραδίπλα και τους αφήνει σύξυλους: Ρε σεις, τους λέει, αυτός είναι παράξενος ρε. Τι κάνουμε άμα μας βροντήξει κάνα δημοψήφισμα;

Τους σηκώθηκε η τρίχα στην αίθουσα φίλοι μου! Ε όχι και δημοψήφισμα ο πούστης, ψιθύρισε, μάλλον η Τσιντσιλλά, δεν είδα καλά...

Τελικά τους καθησύχασε ο κομπανιέρος από τα πίσω καθίσματα: Μπα παιδιά, ακίνδυνος! Δεν ξαναδιακινδυνεύει! Έχασε με το Δημοψήφισμα και την πρωθυπουργία, και την αρχηγία του κόμματός του, ακόμα και ένα μπιμπίκι που είχε στο μάγουλο του πήρανε, δεν κοτάει!

Σοφές κουβέντες ο από πίσω, και είναι από τους λίγους από πίσω, που βγαίνουνε σωστοί. Συνήθως πρόκειται για μούτρα και υπόγειους χαρακτήρες, ενώ όσοι κάθονται μπροστά είναι στρέϊτ χαρακτήρες και παιδιά μάλαμα.

Μόνο η Δαμανάκη ξεφεύγει εδώ από τον κανόνα, αλλά εδώ έχει ξεφύγει η κυρά εντελώς, από τον κανόνα δεν θα ξέφευγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου