7/5/12

Εκλογές 2012: Τσουνάμι ισοπέδωσε τον δικομματισμό!

http://us.123rf.com/400wm/400/400/dk1vision/dk1vision0908/dk1vision090800018/5313745-zerstort-gebaude-konnen-als-abbruch-erdbeben-bombe-terroranschlag-oder-naturkatastrophe-konzept-verw.jpg



 Ο λαός μίλησε!

Ναι, ο λαός, αυτός που έχουμε. Εγώ, εσύ, αυτός, αυτή, γνωστοί και άγνωστοι, αγαπημένοι και μισητοί, αγωνιστές και πουλημένοι, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, δεξιοί, αριστεροί, κομμουνιστές, αδιάφοροι, βολεμένοι και αβόλευτοι. Και μιλήσαμε όπως δεν είχαμε μιλήσει ποτέ! Ας κάνουμε με σειρά προτεραιότητας μιά πρώτη πρόχειρη αξιολόγηση των χθεσινών αποτελεσμάτων των εκλογών.

1. Η σημαντικότερη είδηση της χθεσινής ιστορικής εκλογικής αναμέτρησης είναι χωρίς άλλο αρνητική: Η είσοδος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Βουλή των Ελλήνων. Θλίψη και ντροπή για όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες, φτύσιμο στις μνήμες και στα μνήματα των αγωνιστών του Αλβανικού Μετώπου και της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης.

2. Το δεύτερο σημαντικότερο μύνημα που έδωσε ο λαός με την χθεσινή του ετυμηγορία, και αυτό αρνητικό: Το ρεκόρ της αποχής. 35% των ψηφοφόρων έγραψαν τα πάντα στα παλιά τους τα παπούτσια και δήλωσαν απλά "απών". Οι "ιδιώτες" δεν αποτελούν ομοιογενή ομάδα, γι΄αυτό περισσότερα σε άλλο ποστ.

3. Στα αρνητικά και το τρίτο μήνυμα των εκλογών: Ο φασίζων εκλογικός νόμος που νοθεύει με τον "νόμο Παυλόπουλου" -το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα- την λαϊκή βούληση, όπως και το κατάπτυστο αντιδημοκρατικό ανάχωμα των 3% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στην Βουλή, το οποίο "φίμωσε" κυριολεκτικά σχεδόν 20% των ψηφοφόρων!

4. Επιτέλους κάτι θετικό: Η υποστολή της σημαίας του δικομματισμού! Καθίζηση, απόλυτη καταστροφή, διασυρμός! Κάζο άνευ προηγουμένου για την παρακμιακή Νέα Δημοκρατία του γελοίου ηγεμονίσκου Αντώνη Σαμαρά, που ονειρευότανε αυτοδυναμία και έλαβε αντ΄αυτού τον Πούλο! Βιβλική καταστροφή για τα παλιοτόμαρα του Πασόκ, τα οποία εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά από προσώπου γης! Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στον οίκο ανοχής (της μίζας και διαπλοκής) της Ιπποκράτους! Οι σοσιαλιστές του κώλου στάλθηκαν από τον Μαλάκα (που είπε επιτέλους να σταματήσει αυτό το ηλίθιο χόμπυ) στον γέρο τον διάολο, σταμάτησαν πρακτικά από χθες να υφίστανται σαν μαζικό μεγάλο λαϊκό κόμμα. Περίπατο η διαρκής εναλλαγή στην εξουσία των δύο κομμάτων που κατάστρεψαν την χώρα, το οριστικό τέλος των πολιτικών μηχανισμών της διαφθοράς παραπάνω από ορατό! Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία τα διλήμματα του δικομματισμού δεν ακούμπησαν κανέναν. Η μούργα του δικομματισμού ψόφησε.

5. Στα αρνητικά σίγουρα το...σημειωτόν του ΚΚΕ. Δεν μπορεί στην εποχή της μεγαλύτερης, βιαιότερης και βαναυσότερης επίθεσης της ακρίδας του κεφάλαιου κατά της κοινωνίας να χαρακτηρισθεί ως επιτυχία, ότι κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις του και να μην έχει απώλειες. Επικοινωνιακή ανεπάρκεια, ατυχείς σχολιασμοί και τακτικές-στρατηγικές τοποθετήσεις για τις οποίες θα γίνει προσεχώς εκτενέστερα λόγος, έκοψαν προφανώς τον ομφάλιο λώρο που σύνδεε το κόμμα με το εκλογικό σώμα. Η επιλογή της ελαχιστοποίησης κάθε ρίσκου, τα "στεγανά"που προτιμήθηκαν γιά την αποφυγή (πιθανών) ιδεολογικών κραδασμών και η επίμονη άρνηση συμμετοχής σε συμμαχίες ή κυβερνήσεις κράτησαν σχεδόν το σύνολο των πολιτών -που θα χρησιμοποιούσαν την ψήφο στο ΚΚΕ για να τιμωρήσουν το καθεστώς- μακριά από το κόμμα και στην αγκαλιά του Σύριζα, ο οποίος...

6....έκανε την υπέρβαση, κατάφερε να σπάσει την παράδοση της εναλλαγής των πασόκ και νέας δημοκρατίας στις δυο πρώτες θέσεις και είναι ο μεγάλος νικητής αυτών των βουλευτικών εκλογών. Τι λέμε εδώ σαν φίλος, πιστός οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ; Εγώ λέω, μπράβο σας και συγχαρητήρια ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ του Σύριζα, και σε όποιον αρέσει! Γιατί, αφού τσάκισε ο ψηφοφόρος την πανούκλα του πασόκ και την λίγδα της νέας δημοκρατίας και δεν προτίμησε (για οποιονδήποτε λόγο) το κόμμα της καρδιάς και της ζωής μας, το ΚΚΕ, ε τι άλλο να ψήφιζε; Κουβέλη ή Καμμένο; Ή να καθότανε σπιτάκι του και να τήραγε όλη τη μέρα την Τρέμη να τρέμει από δικομματική απόγνωση στην τιβί; 
 Ιδεολογικός αντίπαλος ο Σύριζα, μεγάλες και σημαντικές οι ιδεολογικές μας διαφορές, αλλά καμμία σχέση με "σοσιαλδημοκρατία", που ακούμε τελευταία όλο και συχνότερα, και πάντα, ας μη το ξεχνάμε, ο πιό κοντινός μας πολιτικός σχηματισμός.

7. Έξω η Ντόρα! Ένα τζάκι σβήνει! Μένει ακόμα ο αδερφούλης της, ο Κυριάκος, ο οποίος είναι όμως πολύ σοφτ, για να παίξει κάποτε σημαντικό ρόλο στην ελληνική πολιτική. Στα θετικά!

8. Ο Φώτης Κουβέλης δεν κατάφερε τελικά να πάρει το...ασημένιο, όπως προσπαθούσαν επί εβδομάδες να μας πείσουν τα κανάλια του πασόκ. Επιτυχία γιά την πολιτική του παράταξη το τελικό αποτέλεσμα, και να δούμε πως θα αντιδράσει στο δυναμικό κόρτε που θα του κάνει ο δικομματισμός. Η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να ελπίζει...

9. Βούλιαξαν τα Καρατζαferries! Πάει το λά.ος, στα τσακίδια!


Ο λαός μίλησε!

Μίλησε όπως μπορούσε να μιλήσει, όπως αισθανόταν και όπως του έκοβε. Το μήνυμα που έστειλε στην κοινωνία, στον ίδιο τον εαυτό του, στα λαμόγια και στην Ευρώπη είναι πεντακάθαρο: Πίσω χαμούρες! Δεν πάει άλλο!

Σίγουρα θα θέλαμε πιό ισχυρό το ΚΚΕ, αλλά παρόλα αυτά οφείλουμε να χαμογελάσουμε: Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών είναι συνολικά κάτι παραπάνω από θετικό. Ο μεγαλύτερος εχθρός, ο τοποτηρητής του Κεφάλαιου και της Εργοδοσίας, η δικομματική μούχλα, πνέει τα λοίσθια!

Καλή μας μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου