24/8/12

Σαμαράς: Πήγε για μαλί (επιμήκυνση) και βγήκε κουρεμένος

http://www.agelioforos.gr/files/FOTO_ENTYPON/2012/08/02/2012080201123-preview.jpg.

Μία επιμηκυνσούλα κυρία Μέρκελ μου. Να μιά τοσοδούλα σας παρακαλώ.

Αχ τι ωραία που μας επισκέπτεται και ο κύριος Σαμαράς! Είναι υπέροχο, να είσαι Έλληνας της Διασποράς και να σε επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της χώρας σου. Το έκανε και ο Παπανδρέου πρόπερσυ, άλλος κύριος κι΄αυτός. Βασικά δεν έρχονται και στο σπίτι σου, καρφωτοί στη Μέρκελ πάνε. Αλλά αν είσαστε ζήτουλες που θα πάτε, στον βραχόκηπο που δεν έχει μία; Ποσώς. Δεν λέμε καλό παιδί ο βραχόκηπος και οι άλλοι συμπατριώτες μας που ξέμειναν στην Γερμανία, δεν λέμε, αλλά άλλο η καλοσύνη και άλλο το συμφέρον. Γιατί, κακά τα ψέματα φίλοι μου, αν δεν είχαν προσωπικό συμφέρον οι αξιολάτρευτοι πρωθυπουργοί μας, ούτε για τα περίφημα λουκάνικα Φραγκφούρτης θα ερχόντουσαν στην όμορφη χώρα του Γκαίτε.

Τι συμφέρον; Μα σοβαρά, ερώτηση είναι αυτή ή κάνετε πλάκα; Μα να έχω μπλέξει με ντιπ άσχετους...

Να το θέσω αλλιώς. Να σας κάνω εγώ την ερώτηση. Τι θα γίνει με τον κύριο Σαμαρά, και τον κύριο Γιωργάκη, και τον κύριο Ευάγγελο, και τον κύριο Φώτη, και με ένα σωρό άλλους επώνυμους "κυρίους και κυρίες" αν οι αγαπητοί μας εταίροι κλείσουν ξαφνικά την κάνουλα και στερέψει η δροσερή ευρωπηγή;

Τι σημαίνει η λέξη χρεωκοπία γιά όλους αυτούς τους άξιους που την προετοίμασαν, ρημάζοντας επί τέσσερεις δεκαετίες ορατά τε και αόρατα στην δόλια αυτή γη, που την πατούμε, αλλά δεν λέει να μας ρουφήξει μιάς και κάτω, να ησυχάσει και να ησυχάσουμε κι΄εμείς;

Χρεωκοπία γιά μας, γιά τον απλό κοσμάκη, σημαίνει "άστα να πάνε". Τα γνωρίζουμε από την Αργεντινή. Θα φάμε φασολάδα στην φασολάδα, μετά ξερό ψωμί, και όταν γράψουν οι εφημερίδες "πείνα και των γονέων στην Ελλάδα", θα φάμε την ίδια εφημερίδα. Εκτός και αν είναι τίποτα πασοκικά τανεαεθνοβήματα που δεν κατεβαίνουν με τίποτα (άντε να χωνέψεις εσύ Πρετεντέρη!). Θα πέσουμε, θα υποφέρουμε, αλλά σε μια δεκαετία θα πάρουμε πάλι τα πάνω μας και πολιορκία να δεις τότε στα μπουζούκια και στα κλαμπ. Αυτά γιά εμάς.

Αλλά γιά τα καλόπαιδα της πολιτικής νομενκλατούρας, όλους αυτούς τους αχαρακτηρίκ που λάνσαρε, προώθησε, αγίασε η ελεεινή μας αφεντιά, αυτούς τους επαίσχυντους, τους άθλιους, τους ανάξιους, τους διεφθαρμένους πασοκονεοδημοκράτες ηγεμονίσκους που εξακολουθούν να παραμένουν πάνω στην καμπούρα μας, γιά όλους αυτούς η χρεωκοπία σημαίνει τέρμα, τέλος, πάπαλα, γκέϊμ όβερ, θάνατος!

Να σώσει το τομάρι του και τίποτα άλλο, προσπαθεί ο κύριος Σαμαράς. Και όσο τον στηρίζει το σύστημα, είναι Σαμαράς ο Σαμαράς. Αν πάψει η στήριξη, παύει και ο ίδιος, γίνεται αυτό που είναι στην πραγματικότητα: Ένα τίποτα.

Η κλαψούρα τού εκάστοτε ζήτουλα δεν έχει προηγούμενο! Τι δήλωση μετάνοιας στον γερμανικό τύπο, τι υποκλίσεις δουλοπρέπειας ακόμα και στον βόθρο της BILD, τι υποσχέσεις αιώνιας αγάπης "θα σας τα στάξουμε μέχρι τελευταίου σεντ, ω δανειστές"!

Και όλα αυτά γιά μιά τελευταία παράταση ζωής, πληρωμένη με το αίμα του αρχιμαλάκα λαού: ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ!

Τι σημαίνει επιμήκυνση;

Θα σου κόψω τον κώλο μαλάκα, που μας ψήφισες. Αλλά αφού δεν αντέχεις να στόνε κόψω σε ένα χρόνο με τη μία, θα στόνε κόψω σε δύο χρόνια. Κάθε χρόνο και ένα κωλομέρι. Επιμήκυνση, χαίρω πολύ.http://www.mediasoup.gr/sites/default/files/imagecache/medium_splash/images/rompuy_1.jpg

Και άρχισε το λιβάνισμα στα ξένα μήντια, μη χάσουν την ευκαιρία να παραπλανήσουνε και τους άλλους λαούς: Πωπω πράμα που ζητάει η Ελλάδα, μιά επιμηκυνσάρα να, η Ρόμπα.


Ναι, με μιά τέτοια επιμήκυνση καταστρέφεται η Ευρωζώνη, μη πω και όλος ο πλανήτης, η ΕΚΤ.


Γιούνκερ: Πωπω, τι πάκια είναι αυτά; Πως έγινες έτσι ρε συ ντίαρ Βανχέλης; Θα σκάσεις ρε!
Βανχέλης: Αφού κατεβάζω κάθε μέρα ένα κοντοσούβλι τέτοιο, να!

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/07/kouvelis12.jpg

Το επιμηκύναμε τόσο το αγγούριον αγαπητοί συνάδελφοι. Πολύ μεγάλο γιά αριστερό άλοθι, πολύ μικρό όμως γιά ελληνικά οπίσθια.

http://newsgallery.gr/images/articles/5c/1406633_stoyrnaras_to_koyrema_tha_katastrepsei_to_elliniko_trapeziko_systima.jpg

Τόσο μόνο! Δεν δίνανε παραπάνω!

http://www.skaipatras.gr/media/k2/items/cache/da152be4aba0eca2bb16cbf53a07acad_XL.jpg

Και γιά να έχει πλάκα χρησιμοποιούν το παλιό καλό κόλπο του "καλού" και του "κακού" μπάτσου. Από την μία η γερμανίδα...κάκιω: Ιχ νιξ φιλ επιμηκυνσούχτεν! Τσβάϊ τσεντιμέτερ only (μιλάει και αγγλικά η ρουφιάνα γιά να μας αποπροσανατολίσει)

http://www.moriasnews.gr/wp-content/uploads/2012/05/olant.jpg

Από την άλλη ο "καλός", Ολάντ: Ολαλά, λ΄επιμηκυσιέν γκγεκ ε τγε ζολί. (Δεν μπορεί να πει το ρο, ως σωστός και αξιοπρεπής Γάλλος ο άνθρωπος) Πεγιπού καγάντ τγουά σαντιμέτγ σαν κοτσανί!

http://3.bp.blogspot.com/_q4SpwCVmoko/TOPNx9AiNqI/AAAAAAAABO8/XoKA6xErMPw/s1600/images.jpg

Ο Σόϊμπλε τα πήρε στο καροτσάκι! Μεταφράζω: Και έρχεται ο ζήτουλας ο Σαμαράς και μας λέει με ένα απίστευτο θράσος, ή μας την τεντώνετε σαν λάστιχο την επιμήκυνση, ένα τέτοιο πράμα δηλαδή, μπόλικο πράμα, ή παραιτούμαι αμέσως και επαναφέρω τον Γιωργάκη στην πρωθυπουργία, που έχει ετοιμάσει και τρία δημοψηφίσματα, να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

http://s.enet.gr/resources/2011-08/3-thumb-large.jpg

Ο Όλι Ρεν ήταν έτοιμος να λύσει το αίνιγμα επιμήκυνση ή όχι, αλλά περνούσε ένα αεροπλάνο εκείνη τη στιγμή από πάνω (σε σχετικά χαμηλή τροχιά) και ήταν απασχολημένος ο άνθρωπος.

http://www.eklogika.gr/uploads/files/mixaloliakos.jpg

Εδώ τα πράγματα είναι ελαφρώς διφορούμενα. Οι λεβέντες του Μιχαλολιάκου ή λένε, επιμήκυνση μέχρι εκεί πάνω, σχεδόν ένα ογδονταπέντε, ή χαιρετούν απλά με τον πατροπαράδοτο ναζιστικό τρόπο. Όπως βλέπετε, επιμήκυνση φαιάς ουσίας δεν παίζει...

http://xeimwniatikhliakada.files.wordpress.com/2011/10/ceb5cf80ceb9cebcceb7cebacf85cebdcf83ceb7.gif

http://4.bp.blogspot.com/-FsK5ySF_8YU/UB4lc64h0XI/AAAAAAAAZJI/TKVI_mQfVyA/s1600/417390_171034199698125_735453745_n.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_lZcAum4_rac/TPKEUk0yLjI/AAAAAAAAD04/QnbDJDGrqH4/s1600/ANKYR683.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-RoFoNNVLvc0/UAkP83UMHqI/AAAAAAAABqA/PgRvyPSToA0/s1600/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%9C%CE%97%CE%9A%CE%A5%CE%9D%CE%A3%CE%971.jpg

Μερικές φορές, σπάνια, σπανιότατα, είναι πράγματι αναγκαία η επιμήκυνση.

http://www.whatthefun.gr/wp-content/uploads/2012/04/epidixias.jpghttp://4.bp.blogspot.com/_pigOeuaBMTo/TMJ4V8QuDLI/AAAAAAABN1U/hw4TVRclNvc/s1600/%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF.jpg

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Σαμαράς έλαβε από την γερμανίδα ομόλογό του κάτι διαφορετικό από αυτό που περίμενε: Τον πούλο!

Και -τι τραγική ειρωνία της τύχης-, αυτός ήτανε ιδιαίτερα...επιμηκυσμένος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου