29/1/13

Δεν πληρώνεις τη δόση του στεγαστικού σου; Ρε τον κωλόφαρδο!

 

Σπίτι σου, σπιτάκι σου, σπιτοκαλυβάκι σου;

Α ρε τυχεράκια! Ξηγιέσαι ΙΧ οικία...

Τι, πληρώνεις ακόμα δόσεις στην τράπεζα;

Α ρε τυχεράκια! Γιά να πληρώνεις, έχεις...

Τι, δεν έχεις και γι΄αυτό δεν πληρώνεις; Και μόνο το μισό κατάφερες να σοβατίσεις;

Α ρε τυχεράκια! Γλυτώνεις το άλλο μισό σοβάτισμα...

Γιατί το γλυτώνεις;

Τώρα μη περιμένεις να σε πω τυχεράκια. Τέρμα η ρέντα σου φίλε μου. Γλυτώνεις το άλλο μισό σοβάτισμα, επειδή σε βλέπω λίαν προσεχώς να το χάνεις το σπιτάκι σου. Πως γίνεται αυτό; Μα με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που έχασες όλα τ΄άλλα: Δια της...σωτηρίας σου από την καταστροφή. Δεν καταλαβαίνεις; Φυσικά δεν καταλαβαίνεις. Άμα σου έκοβε και καταλάβαινες, δεν θα είχες φτάσει σ΄αυτά τα χάλια. Πάλι καλά που υπάρχω κι΄εγώ, που σκέφτομαι γιά λογαριασμό σου.

Άκου! Καθότανε τις προάλλες η τρόϊκα, στον ήλιο και λιαζότανε. Ναι, θα μπορούσε να λιαζότανε και όρθια, αλλά σου λένε, αρκετά εκατομμύρια στέκονται σε τούτο τον τόπο όρθια, (και μάλιστα στο ένα πόδι, σαν πελαργοί), ας καθήσουμε λοιπόν εμείς, που είμαστε και αφεντικά, να τους φάει τους ιθαγενείς η ζήλια.

Ξύνει* που λέτε ένα από τα τρία τσίφτικα παιδάκια την γκλάβα του και κατεβάζει ιδέα φοβερή: Το βρήκα, τι θα τους πάρουμε ακόμα, λέει. Θα τους πάρουμε τα σπίτια! Όσοι έχουν πάρει δάνειο και δεν είναι σε θέση να πληρώσουνε τη δόση, χάνουνε το σπίτι!

Χλωμό το βλέπω, απαντάει με ένα πλατύ χαμόγελο ο έτερος τροϊκατζής. Η συγκυβέρνηση έχει παγώσει τους πλειστηριασμούς γιά όλο το 2013 και όσο υπεραμύνονται του μέτρου αυτού οι κέρβεροι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, δεν δίνω στα αρπαχτικά των τραπεζών καμμία τύχη!

ΤΟ γέλιο!

Μιλάμε ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ!

Κατάλαβες τι αγγουράκι σου ΄ρχεται τυχεράκια;

Τύχη βουνό λοιπόν, και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η τύχη που μας αξίζει...

* Το ξύσιμο δεν έγινε γιά να κατεβάσει ιδέα. Απλά τον φαγούριζε το κεφάλι του τον άνθρωπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου