18/3/13

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ/ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΡΙΑΛΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Να τον λυπάται η ψυχή σου ήτανε κατά την αναγγελία των νέων...επαναστατικών μέτρων της νεοφιλελεύθερης  μαρμάγκας των Βρυξελλών ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, Λαμογιοαναστασιάδης.

Ψυχικό ράκος ο άνθρωπος, κυριολεκτικά συντετριμμένος, με ραγισμένη τη φωνή, να τόνε κλαίνε οι ρέγγες, να λες, να όπου νάναι βάζει τα κλάμματα, αλλά δυστυχώς δεν τα έβαλε. Όχι ότι δεν ήθελε, αλλά αφού αναγκάστηκε να καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος του υποκριτικού του ταλέντου κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, (αχ λαέ της Κύπρου, αχ αγαπημένοι καταθέτες και καταθετριούλες των ευγενών κυπριακών Τραπεζικών Ιδρυμάτων, αν με βγάλετε πρόεδρα και μετά έρθει κάνας πούστης και ζητήσει να βάλει χέρι στις καταθέσεις σας, θα τον σκίσω σαν σαρδέλα. Μα τα ριάλια ριάλια ριάλια του Βιολάρη, αν δε πιστεύετε), δεν είχε άλλη επιλογή.

Αν έκλεινες την φωνή της τηλεόρασης και καθόσουν και τον άκουγες τον επιστήμονα, θα νόμιζες ότι τραγουδάει το αξέχαστο παλιό του Καζαντζίδη:

Σαν πληγωμένος αετός στην κάμαρά μας μπήκα
κι΄ούτε ανάσα, ούτε φως, ούτε αγκαλιά δεν βρήκα
κι΄όπως σκεφτόμουνα, ότι άλλος σ΄αγκαλιάζει
το πρώτο δάκρυ μου κατάλαβα να στάζει

Όσοι δεν πόνεσαν, άστους να λένε
κι΄ όμως κυρία μου, κι οι άντρες κλαίνε

Πολύ μοβόροι οι Ευρωπαίοι, λέει, τον είδανε μικρό και Κύπριο και είπαν να βγάλουν το άχτι τους. Πίεση σε όλο το γήπεδο, με παγίδες παντού, λέει, εκβιαστές και παλιαθρώποι οι εταίροι, και ευτυχώς που αντιστάθηκε σαν λέων ο πρόεδρος και κατάφερε να λυγίσει τελικά την μεγάλη κακία των Ευρωπαίων, αναγκάζοντάς τους σε άρον άρον υποχώρηση σε κακίες μικρότερου...βεληνεκούς, που θα σώσουνε τον τόπο. Λέει...

Τι να κάνουν τα αδερφάκια μας τα Κυπριωτάκια, τον πιστέψανε. Εδώ πιστέψαμε εμείς οι Ελλαδίτες τον καραστόκο τον Παπατζή, τον Αναστασιάδη που ξέρει να στήνει και μία πρόταση, χωρίς να χρειαστεί γιά να την καταλάβεις, να της κάνουνε τεχνητή αναπνοή, να μη πιστεύανε;

Ωραία. Όμορφο, δοκιμασμένο και επιτυχημένο σενάριο, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΑΛΙΟ, α λα Σάϊπρους αυτή τη φορά, αλλά υπάρχει και ένα αλλά. Τι; Βουϊξανε τα μήντια ρε κουμπάροι, δεν ακούσατε; Βγαίνει σήμερα ο Σόϊμπλες που λέτε, τσουλ τσουλ φρεν, στήνεται μπροστά στις κάμερες και αρχίζει το γερμανικό του:

Μάϊνε ντάμεν ουντ χέρεν ουντ ντι αντερεν, όποιοσούχτεν σας (ες ες είπε, μάλλον σαν ΣΑΣ μεταφράζεται) είπεχτουνγκ ότιφτουρν η Ευρωπαχτιγκέντην Ενωσηντίνγκεν ζητησέσλινγκεν την πετσοκοβάρεν των (απίστευτη ομοιότητα τα γερμανικά άρθρα με τα ελληνικά!!!) καταθεσάρεν του τσιπριώτισεν (καμμία σχέση με ΣΥΡΙΖΑ) φόλκες, σας είπεχτουνγκ ψεμματάουτερν. Ο πρεζιντέντ Αναστασιάντης προτεινέσαφτ λος μέτρος άντικος ε παράλογκος. (Ξέρει και ισπανικά ο Βόλφγκανγκ και δεν χάνει ευκαιρία να κοκορεύεται γι΄αυτό).

Μετάφραση:

Τι λέτε ρε αχαϊρευτοι, ότι ζητήσαμε εμείς το πετσοκόψιμο των καταθέσεων των μικροκαταθετών; Αυτό το ζήτησε, και επέμενε μάλιστα Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, να μη προλάβω να στρίψω με το καροτσάκι αν δε πιστεύετε!

Θέλατε Αναστασιάδη κουμπάροι; Να τον χαίρεστε!

Ήξερε τι τραγούδαγε η αξέχαστη Γιώτα Λύδια:

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, ΨΕΜΑ ΚΙ ΑΠΑΤΗ, ΨΕΜΑ ΚΙ ΑΠΑΤΗ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου