22/4/13

Τι θα κάνεις όταν δουλεύει το μαγαζί σου μπόμπα;






Πες ότι έχεις ένα μαγαζάκι. Κουρείο, ή ψιλικατζήδικο, ή σουβλατζήδικο, ή ακόμα καλύτερα ένα γραφείο κηδειών (και όποιον πάρει ο Χάρος). Δουλεύεις, παίρνεις τόσα, πληρώνεις τόσα, βγάζεις τόσα καθαρά. Δικαίωμά σου. Αυτοαπασχολούμενος λέγεται αυτό και μη πάει ο νους σας στο πονηρό.

Τυχαίνει τώρα να έχεις πετύχει διάνα με την επιλογή σου και να μη σου φτάνουνε ούτε ζεμπίλια γιά να μαζεύεις τον παρά. Μαγκιά σου και μακάρι όλοι μας παιδιά. Και ας πούμε ότι το μεγάλο σου κέρδος είναι χρόνια υπόθεση και πας να χάσεις από τα πολλά μηδενικά τον λογαριασμό. Αμήν Θεέ μου και μακάρι όλοι τέτοια κατάντια.

Και ας πούμε ότι δεν πουλάς καν εμπόρευμα, μόνο του κυλάει το ευρώπουλο στο ταμείο σου. Περίφημα! Πως γίνεται αυτό; Εύκολα. Όταν πουλάς αεράκι του βουνού. Αλλά και του πελάου αεράκι να πουλήσεις, το ίδιο είναι.

Για τον ΟΠΑΠ ο λόγος ωρέ πατριώτες, ξυπνήστε. Τι πουλάει ο ΟΠΑΠ; Ελπίδες. Δροσερό αεράκι. Πρώτη ύλη, εμπόρευμα, ο νόμος των πιθανοτήτων: Δίνεις ένα τάλλαρο και αν σου φέξει και στηθεί το ματσάκι όπως στέκει στο δελτίο σου, σου΄φεξε. Αν όχι, έχει και άλλα ματσάκια παίχτη μου, θα γυρίσει και γιά σένα ο τροχός. Μπορεί δηλαδή, όχι υποχρεωτικά και με το ζόρι.

Ρωτάμε τώρα εμείς οι αγαθοί: Τι το κάνουμε ρε σεις το μαγαζάκι μας, όταν δεν προλαβαίνουμε να ανοίξουμε την πόρτα και μπαίνουν οι νοικοκυρούλες αλαφιασμένες και μας ραίνουν με πενηντάρικα; Το κρατάμε; Το κλείνουμε; Το πουλάμε όσο όσο γιατί είναι αβάσταχτο βάρος ο παράς και η ελευθερία μία;

Και αν το κλείσουμε ή το πουλήσουμε όσο όσο, το κάνουμε γιά τον θρίαμβο του Καπιταλισμού ή επειδή μας έχει στρίψει κάποια βίδα και τρίβουνε στο Δαφνί οι γιατροί τα χέρια τους; Πόσες οι πιθανότητες να μας αποκαλέσει κάποιος "μαλάκες" και πόσες να μας πει "ήρωες";

Ρωτάω τώρα εγώ: Είσαι κράτος κι΄έχεις ένα κωλομάγαζο που σε βάζει συνεχώς μέσα και σου λέει η Βρυξέλλα, κλείστο. Το κλείνεις; Φυσικά το κλείνεις. Γιατί; Πρώτον επειδή είσαι τρικομματικό τσιράκι της και δεν της χαλάς χατήρι. Δεύτερον επειδή κολλάει ιδεολογικά όπως η μπουνιά στο μάτι. Τρίτον επειδή έχεις χασούρα. Αν θέλεις παραπάνω λόγους από τρεις, ας πούμε δέκα, οι υπόλοιποι εφτά πάλι η χασούρα θάτανε.

Αλλά γιατί να δώσεις τον ΟΠΑΠ, που είναι μηχανή παραγωγής χαρτονομίσματος και η πιό σίγουρη δουλειά του κόσμου μετά την μηχανή της Εύας με το μήλο του Αδάμ; Γιατί ρε κύριε; Και άμα δεν είναι δικό σου το μαγαζί, αλλά το διαχειρίζεσαι στο όνομα άλλου, γιατί ρε τσόγλανε;

Αυτό ονομάζεται από τους έχταχτους κύριους που ψηφίσαμε για να μας βγάλουνε το λάδι, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Κάτι σαν το μεδούλι του παλιοκόκκαλου που ακούει στο όνομα ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ. Ξεπουλάς το ψωμί που τρώει ο μαλάκας που σε ψήφισε προς όφελος τρίτων.

Καλύτερα να τα βάζανε στην τσέπη τους και να τα τρώγανε μόνοι τους. Θα έλεγες, να πάρτε ένα φάσκελο ωρέ απατεώνες. Τι θα πεις τώρα όμως;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου