6/5/13

100 κοκορέτσια και 120 μέτρα αρνί στη Λαμία!


Παραδοσιακό ρουμελιώτικο Πάσχα von LAMIASTARGR

Ούτε 120 μέτρα κοκορέτσι δεν μπόρεσε να ψήσει η δημοτική αρχή της Λαμίας στα πλαίσια της εκδήλωσης ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ!

Σε τοπικό πασχαλιάτικο, αλλά αγνά ρουμελιώτικο δράμα εξελίχθηκε η γαστρονομική πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων "Ρουμελιώτικο Πάσχα", που έλαβε χώρα χθες Κυριακή στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Παρά τις συγκινητικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και την επίσης συγκινητική προσπάθεια νοθείας του τελικού αποτελέσματος από τον Δήμαρχο της πόλης, δεν επετεύχθει τελικά ο αρχικός στόχος των 120 μέτρων κοκορετσίου. 118,5 μέτρα με την μεζούρα τραβηγμένη σαν λάστιχο ο θλιβερός απολογισμός, με τους παρευρισκόμενους να αγωνιούν: Θα υπάρξουν και άλλα μέτρα;

Πάντως στα αρνιά πήγανε καλά και ο στόχος των 100 οβελιών αποδείχθηκε απόλυτα ρεαλιστικός. Οι πρώην αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Παπανδρέου, γνωστοί και μη εξαιρεταίοι Γιοκοζούνα, Πάγκαλος και Βενιζέλος δεν πέρασαν τελικά "για έναν μεζέ", οπότε μπόρεσε το πλήθος που προσέλευσε να φαρμακώσει γιά τα καλά.

Στις άτυχες στιγμές της πασχαλιάτικης αυτής γιορτής η επιλογή του χώρου που έλαβε μέρος η εκδήλωση: Ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Για ένα φαγοπότι της εμβέλειας του Ρουμελιώτικου Πάσχα δεν υπήρχε σωστότερη επιλογή από την συνοικία Ταράτσα.

Στις μεγάλες φάσεις της εκδήλωσης η αποτυχία της πρωτοβουλίας της Χρυσής Αυγής, "Σπληνάντερο και Φασίστα Μεζέ μόνο γιάΈλληνες" που ήταν προγραμματισμένη γιά την συνοικία Γαλανέϊκα, αλλά μόνο μετά την αλλαγή της ονομασίας της σε Γαλανολευκέϊκα, που είχε επίσημα ζητήσει η εν λόγω...ανθρωπιστική παράταξη.

Ο λαμιώτης ΓΓ του ΚΚΕ, Κουτσούμπας δεν παρευρέθει στη εκδήλωση, αλλά όποιος βιαστεί να τον καταδικάσει μάλλον θα χάσει το στοίχημα. Το ΚΚΕ μπορεί να μην συμμετέχει σε κυβέρνηση διαχείρησης της κρίσης, αλλά δώστου αρνάκι στην σούβλα και πάρτου το σφυροδρέπανο! Και άμα ρίξει και καμμιά ρετσινούλα παραπάνω και έρθει στο διαλεκτίκ κέφι και αρχίσει το τραγούδι, ο Άρης κάνει πόλεμο, μ΄ αντάρτες παληκάρια, να δεις πως αρχίζει επιτέλους να ξεμυτίζει στον ορίζοντα η συντρόφισσα Λαϊκή Συμμαχία φίλε μου!

Δια της απουσίας τους έλαμψαν επιφανή μέλη της λαμιώτικης κοινωνίας, όπως ο Τσούκας, ο Κατσιλογιάννης, ο Οικονόμου, ο Μακρής, ο Κουτσοκέρας και άλλοι πολλοί. Ο Κουνιάδης και ο Πάλλης έλειπαν και ας μην ήτανε λαμιώτες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου