13/11/13

Μπακογιάννη: Τον-Κου-βέ-λη-θέ-λου-με!



Πες μου ποιός σε παινεύει, να σου πω ποιός είσαι. Γνωστή και στις δύο πλευρές της Φλοίας Αμαρουσίου η σοφή αυτή παροιμία. Φήμες ότι έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και προς Σωρό μεριά (άλλοι λένε προς Κανατάδικα), δεν έχουν ακόμα επαληθευθεί. Ας είναι. Βαδίζουμε ως έχουμε και βλέπουμε.

Τι λέγαμε; Α! Μάλιστα. Η παροιμία. Για την ηρωική αλλά λίαν μεταβλητή ΔΗΜΑΡ ο λόγος. Εδώ ΔΗΜΑΡ -εκεί ΔΗΜΑΡ- που είναι η ΔΗΜΑΡ δηλαδή, το κόμμα που ξέφυγε από το πλαίσιό του και έγινε τυχερό παιχνίδι: Δημαρτζηλίκι, όπως το παπατζηλίκι. Μη νομίσετε τώρα ότι πάω να κάψω τους δημοκρατικούς αριστερούς του Φωτάκη. Ποσώς. Αν είναι να κάψουμε κάποιους, να κάψουμε κάποιους που σηκώνουν κάψιμο. Τι να τα κάνεις τα αποκαΐδια; Δεν ανάβουν με τίποτα.

Τι λέγαμε; Α! Μάλιστα, η παροιμία. Ακούστε ιμάντα που έβαλε μπρος σήμερα η Ντόρα! Να τσακιστεί ο Σαμαράς, λέει, να τηλεφωνίσει στο Φωτάκι, να μαζέψει τσι αριστεροί του και να τσακιστεί να έρθει και να ξαναμπεί στην κυβέρνηση! Ναι ρε! Μα τον πέτρινο κύκνο δεξιά όπως πας από τον νέο δρόμο από Κερατέα-Λαύριο αν δεν πιστεύετε. Η Μπακογιάννη απαιτεί- κυβερνοτρόϊκα τρικομματική! Μάλιστα.

Και να δείτε εγκώμιο που έπλεξε στον Κουβέλη η Μητσοτάκαινα! Ίσαμε δεκαπέντε μάλλινα πουλόβερ! Αχ τι καλό παιδί ο κύργιος Φώτης. Αχ τι έχταχτος άθρωπος. Αχ φωνή έχει, αλλά μιλιά δεν έχει. Αχ και τώρα που μας έγινε Μπουμπουλίνα από Νενέκα η Τζάκρη και τρίζει ελαφρώς αλλά λίαν ξεσκισμένως η κοινοβουλευτική πλοιοψηφία της κυβέρνησης (πλοιοψηφία ΑΝΕΚ ένεκεν). Αχ και που είναι και νοστιμούληδες αυτοί οι δημοκρατικοί αριστεροί, όχι όπως οι άλλοι οι κρύοι κτλ κτλ.

Η Ντόρα δίνει ρέστα για...ΔΗΜΑΡ!

ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ Η ΔΗΜΑΡ!

Δε λέω, καλή η πρόταση. Ας ξαναμπούν. Τι έγινε; Στο κάτω κάτω, αν κάποτε βαρεθούνε, βάζουνε τον χυλό τον Σίμο Καθήκογλου να...κλείσει την ΔΤ, οπότε τα μαζεύουνε και ξαναφεύγουνε. Ή βρίσκουν μιά άλλη, πιό βολική πατέντα: Συμμετέχουν στην κυβέρνηση κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Τις άλλες μέρες παραμένουν...αντιμνημονιακοί. Στις αργίες δηλώνουν παρών. Αλλά μόνο μέχρι τις 12 το μεσημέρι!

Βλέπω κάτι αγαθούς στο δρόμο να ποντάρουν δεκάρικα στο δεξί, στο αριστερό ή στο μεσαίο κουτάκι. Ξυπνάτε ρε θύματα! Η ΔΗΜΑΡ είναι εκεί που θα την βάλει την τελευταία στιγμή ο παπατζής! Μη παίζετε ρε! Θα σας πάρουν ρα σώβρακα!...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου