23/12/14

Η Ελλάδα που "αντιστέκεται"....Ό κάθε σοβαρός χρήστης τουαλέτας ανά τον κόσμο -που σέβεται τον χώρο αυτό αλλά και τον εαυτό του- λειτουργεί πάντα με τον ίδιο τρόπο: Κάθεται (ή στέκεται και όρθιος, να σπάσει το φεμινιστικό περαδώθε της κυράς του), εκτελεί συνειδητά και ακέραια το έργο του, τραβάει καζανάκι, νίπτει τας χείρας του και βγαίνει μπας και μπει κάνας άλλος που περιμένει στην ουρά. Το αποτέλεσμα του "λειτουργήματος" μεταφέρεται διά μέσω του σχετικού αγωγού στο πλησιέστερο κατάστημα επεξεργασίας λυμμάτων της ενορίας του χρήστη. Αυτά στις σοβαρές χώρες.

Στο ταπεινό-πλην ένδοξο (πριν από κάτι ψωροχιλιάδες χρόνια) Ελλαδιστάν τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά. Στον τόπο μας (;) τα σκατά ανακυκλώνονται! Ως έχουν! Χωρίς ενδιάμεσες διαδικασίες. Η σχετική "ανάγκη" δεν επιτελείται στον γνωστό ειδικό χώρο κεκλεισμένων των θυρών, αλλά τελετουργείται μέρα μεσημέρι μπροστά σε πλήθος ανθρώπων και με λάϊβ σύνδεση με τα κανάλια! Να γιατί βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε. Και να γιατί παραμένουμε ακόμα εδώ που είμαστε.

Πως το είχε πει εκείνο το επιτυχημένο ο μακαρίτης ο Τσώρτσιλ; Α, ναι: "Παλιά λέγαμε ότι οι Έλληνες ενεργούσαν σαν μαλάκες. Σήμερα λέμε, οι μαλάκες ενεργούν σαν Έλληνες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου