19/9/10

George A. papandreou: Honours awards and decorations

Διακρίσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας
σε εξωτερικό και εσωτερικό!


















* Περού, Λίμα -Παρασημοφόρηση με τον Μεγαλόσταυρο " Ήλιος του Περού "





























Ελλάδα, Αθήνα: Μετάλλιο της "Χρυσής Μάσκας" από τους αντιεξιουσιαστές θαυμαστές του.
























* ΗΠΑ, Ουάσιγκτον - Βραβείο: Υπερασπιστής της Δημοκρατίας- του Parliamentarians for Global Action Κοινοβουλευτικοί για Παγκόσμια Δράση




























Ελλάδα, Αθήνα: Βραβείο "πάρτα-ρε-μούργο", για την συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία του πασόκ με θέμα "λεφτά υπάρχουν"



















* Ιταλία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας (Στις φωτό ο μεγάλος Μπενίνι που βοηθούσε κατά την διάρκεια της πρόβα τζενεράλε της απονομής, μια μέρα πριν. Ο φακός τον αποθανατίζει την στιγμή ακριβώς που ακούει σε ποιόν θα απονεμηθεί ο μεγαλόσταυρος. Ο κύριος Παπανδρέου δεν μπόρεσε να παραστεί στην πρόβα, ήρθε την άλλη μέρα)





















Ελλάδα, παντού: Το παράσημο "Να ρε μακαρονάδες, που του δώσατε και παράσημο αξίας, ρεντίκωλα του κερατά " απεδώθει στον ιταλό πρέσβη για να το μεταφέρει στο Τάγμα.


















* Ουγγαρία-Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας























Ελλάδα: Το χρυσό μετάλλιο του "Υπερήλικου Μαλάκα Συνταξιούχου" για τον αγώνα του πρωθυπουργού να πείσει έναν γέροντα να θυσιάσει ένα μισθό δια την πατρίδα. Εις διπλούν!
























* Αμερική: Βράβευση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου με το ανθρωπιστικό βραβείο "Jackie Robinson" από United States Sport Academy (U.S.S.A.)
















Ελλάδα: Βράβευση του πρωθυπουργού με το ανθρωπιστικό βραβείο "Children Without Future"


















* Βατικανό-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Πίου ΙΧ από τον Πρέσβη της Αγίας Έδρας Mgr Paul Tabet, Εκπρόσωπο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β'. Παρδόν, λάθος φωτογραφία. Μια στιγμούλα παρακαλώ.


























Νάτονα τον μεγαλόσταυρο αυτοπροσώπως! Είναι ο αυθεντικός, αυτόνανε που κουβάλησε ο Πρέσβης της Παρά Φύσης, εεεεε, λάθος, της Αγίας Έδρας στηνΑθήνα! Μάλιστα! Πάντως δεν μας ξεκαθάρισε ο Πρέσβης, ποιάς έδρας. Μάλλον εκτός έδρας, γιατί αν ήταν εντός έδρας η απονομή θα παιζότανε μάλλον στο Ολύμπικο της Ρώμης.















Και για να μη πάει ούτε ο κόπος του Πρέσβη, ούτε ο πολύτιμος χρόνος του Γιωργάκη στράφι, αυτά τα ορίτζιναλ βραβεία από την ελληνική ύπαιθρο.











* Πορτογαλία- Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Infante dom Henrique. (Τον πήρανε τελικά χαμπάρι τον Γιωργάκη οι πορτογάλοι λίγο πριν την απονομή, και του δώσανε τον μικρότερο μεγαλόσταυρο της Διμοιρίας του Ινφάντε που βρέθηκε στις αποθήκες. Τέτοιο ρεζιλίκι!) Ο έλληνας πολιτικός δεν αντέδρασε όμως άγρια, όπως θα αντιδρούσαν πολλοί άλλοι στην θέση του, και κέρδισε με τον ήπιο τρόπο του τον κάθε πορτογάλο φίλαθλο.


























ΥΓ: Εδώ την πατήσανε 11 εκατομμύρια Έλληνες με τον "ήπιο τρόπο" του Γιωργάκη, δεν θα την πατούσανε οι πορτογάλοι που έχουνε και αρνητική παράδοση με μας; Οπότε.....



















...ας μοιραστούμε και οι πορτογάλοι, και ο Γιωργάκης, και εμείς οι πανέξυπνοι ψηφοφόροι που τον πιστέψαμε, αυτό το υπέροχο μετάλλιο!


























* Βέλγιο- Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Στέμματος. Το παρακάνανε στο μέγεθος οι οπαδοί του βελγικού στέμματος; Μπορεί! Να δούμε τι θα του απονείμουν τελικά οι Έλληνες στους οποίους έβαλε.....




















....μόνο φέσι! Το βραβείο "σου κάνω Οθωμανικό για να σε σώσω" στον Πρώτο Τροϊκανό!
























* Ισπανία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Ισαβέλλας της Καθολικής. Να και ένα μετάλλιο που το άξιζε πραγματικά ο σωτήρας μας, Γιωργάκης! Η Ισαβέλλα δεν ήταν μόνο φατσικώς ένα εκτρωματάκι εισαγωγής από τα καλά, αλλά και από τις μεγαλύτερες καθαρματάρες που περάσανε από την Ισπανία από την εποχή της Ιεράς Εξέτασης μέχρι την εποχή του Φράνκο! Αξίζει να διαβάσετε για δαύτηνα, πολύ γέλιο! Μπράβο στους σπανιόλους λοιπόν! Και εγώ θα του τον έδινα τον μεγαλόσταυρο!


























* Eastwest Institute 2000 Awards - Peace Building Awards . Βραβείο "Σημαίνων ανήρ του έτους 2000". Στον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Α. Παπανδρέου και στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ismail Cem, για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην βελτίωση των διμερών σχέσεων (2 Μαΐου 2000). Ο πρόεδρος της επιτροπής απονομής (φωτογραφία κάτω, χωρίς προσωπικά στοιχεία, να μην τον εκθέσουμε ντε τον άνθρωπο) δικαιολόγησε την επιλογή του ως εξής:




















...""Schizophrenia can be a devastating illness requiring lifelong treatment and therapy. Medications for schizophrenia can ease many symptoms, allowing people to live more independent lives. Fanapt is included in the atypical antipsychotic class of drugs....."























* Γερμανία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας, πρώτης τάξεως
























Να τους χώσω και των δυονώνανε τώρα ένα δικό μου σταυρό, να ξαλαφρώσω; Μία από τα ίδια και οι δυο, υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού-πειρατή, οπαδοί της συνταγής της εξαθλίωσης των ήδη φτωχών. Χριστιανοδημοκράτα, δήθεν, η κυρά, σοσιαλιστής, δήθεν και πάλι δήθεν, ο δικός μας (?), ο τάφος της ζωής δυο λαών...



























* Αναγόρευση σε Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου και Απονομή του Μεγαλόσταυρου από τον Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Διόδωρο Α'
























Άκου Μέγας Σταυροφόρος! Όχι και Μέγας Σταυροφόρος βρε Πανάγιε Πατριάρχη! Μας.....




















....κούφανες Παναγιώτατε!



















* Σουηδία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Π ολικού Αστέρος. Μιλάμε για χοντρές επιτυχίες τώρα! Ξεφύγαμε πια από τα γήινα, και απογειωθήκαμε στο υπερπέραν! Είχανε πιάσει τα περί ουρανών και αστέρων τα παιδιά της επιτροπής που λέτε, και ψάχνανε για ιπτάμενα Τάγματα, για Α.Τ.Ι.Α Μεγαλόσταυρους, μέχρι που πετιέται κάποιος που είχε κάνει θυρωρός σε ένα αστεροσκοπείο, και είχε μπει με μέσο στην επιτροπή , και τους λέει: Συνάδελφοι, το τιμούμενο πρόσωπο είναι εξπέρ στις τρύπες : Τρύπα στον προϋπολογισμό , τρύπα στα έσοδα, τρύπα στα ταμεία, τι θα λέγατε να του δίναμε τον Μεγαλόσταυρο.....


























...της Τρύπας του Όζοντος; (Όπως πληροφορηθήκαμε από εντελώς αναξιόπιστες πηγές, τόνε πλακώσανε στην....σουηδική μουσική τον τύπο. Μεγάλη αδικία!)





















* Αυστρία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής, πρώτης τάξεως. Εδώ το παρατραβάνε το σκοινί οι Αυστριακοί και θα έχουμε τραβήγματα! Ξέρετε τι λέτε ρε; Τιμής;



























Εδώ γίνεται η μούτζα επιστήμη! Που να φτάσει αλλιώς; Το είπαμε σε έναν γερόλυκο, απόμαχο της...τιμής, και ξέρετε πως αντέδρασε;





















Έτσι! Όρσε!



















* Εσθονία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Λευκού Αστέρος
















Αθήνα: Ο Πενταδάκτυλος Αστέρας (Εξαρχείων και όχι μόνο) για την αλλαγή της αλλαγής, από το.....









....στο θλιβερό....




ΠΑΣΟΚ: Πόρτα ο πολίτης!




























Και πόρτα και κλωτσιά ο πολίτης! Αλλά υπάρχει και ο Μεγαλόσταυρος του Γυρισμού του Τροχού του Τάγματος του Φτωχού, και άντε να μη πω τώρα τι θα κάνει τότε ο φτωχός, και μου βγει το όνομα!



Μα να είσαι τόσο αγαθός φίλε μου και να νομίζεις ότι αυτά ήταν όλα!





* Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση για την "Προαγωγή της Δημοσιογραφίας, τους πολύπλευρους αγώνες του για να γίνει θεσμός του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος η Ελεύθερη Ραδιοφωνία"




* Ισπανία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Πολιτικής Αξίας




* Ειδικό Βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Αμπντί Ιπεκτσί (Ιούνιος 1997) "για τη δραστηριότητά του υπέρ της Ελληνο-Τουρκικής Προσέγγισης κατά την περίοδο 1995 - 1996, ως Υπουργού Παιδείας"



* Βραβείο από την Οργάνωση " SOS Ρατσισμός " για την προσφορά του στον αγώνα ενάντια στο Ρατσισμού και την Ξενοφοβία




* Πολωνία-Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Πολωνικής Δημοκρατίας





* Φινλανδία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Λέοντος





* Ουκρανία-Ταξιάρχης του Τάγματος του Yaroslav





Και ένα σωρό δευτερεύουσες διακρίσεις ακόμα!

Λέτε να είναι παρεξηγημένος ο άνθρωπος;


2 σχόλια: