22/11/10

Ε, τότε είμαστε όλοι Ιρλανδοί!

http://img185.imageshack.us/img185/6215/kissmeimirishirish1pm8.jpg





 Άμα ζητάς από τα νεοφιλελεύθερα τομάρια που ορίζουν την τύχη της "Εμένα μου λες Ενωμένης Ευρώπης", φιλάκι, να είσαι σίγουρος ότι θα λάβεις σαφώς μεγαλύτερες "ενδείξεις αγάπης": Το λιγότερο, θα σε πηδήξουν! Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν γνώριζαν οι κάθηκες της τρόϊκας ότι η χώρα μας θα τους "κάτσει" αμαχητί και το πήγαν λάου-λάου, στην περίπτωση της Ιρλανδίας αντίθετα η "βοήθεια" ήρθε με ταχύτητα φωτός! Ούτε να σκύψουν προλάβανε οι άνθρωποι!


Ο ιρλανδικός λαός όμως αντιμετωπίζει το γεγονός όπως κάθε αξιοπρεπής λαός: Σαν εθνική ντροπή! Οι περήφανοι Ιρλανδοί δείχνουν να συλλαμβάνουν το νόημα του ταπεινωτικού μηχανισμού στήριξης ακριβώς όπως έχει, χωρίς καν να εμβαθύνουν στο οικονομικοπολιτικό του σκέλος. 


Σε αντίθεση με τους Έλληνες όπου η αξιοπρέπεια έχει πάει περίπατο με τον δικομματισμό, όπου η υπερηφάνια στηρίζεται σε ανδραγαθήματα και πολιτισμό του παρελθόντος και στο πανευρωπαϊκό της Πορτογαλίας, ο μέσος Ιρλανδός θίγεται και προσωπικά σαν οντότητα και συλλογικά σαν μέλος της κοινωνίας της χώρας του. 


Ο ιρλανδικός λαός δεν κλαψουρίζει για επερχόμενες περικοπές, για βάρβαρα μέτρα, ακρίβεια και ανεργία. Ο ιρλανδικός λαός δεν στρατεύεται πίσω από την σημαία της "σωτηρίας της πατρίδας από την χρεωκοπία". Ο ιρλανδικός λαός δεν συζητάει επί της ουσίας, δεν τοποθετείται κυβερνητικά ή αντιπολιτευτικά με τον φανατισμό του οπαδού-βολεμένου ή απλά του οπαδού-μαλάκα.


Ο ιρλανδικός λαός δεν πιστεύει σε αυτά που του λένε, δεν δίνει σημασία σε αυτά που του σερβίρουν τα κανάλια, δεν χάφτει την κομματική-κυβερνητική προπαγάνδα, δεν φανατίζεται με πολιτικές τοποθετήσεις. Ο ιρλανδικός λαός ακούει μόνο τον χτύπο της καρδιάς του και αισθάνεται το αίμα της ψυχής του: Εθνική ντροπή! Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι αντιδράσεις του ιρλανδικού τύπου. 


"Επειτα από κατάφωρα ψεύδη δύο εβδομάδων, η κυβέρνηση θα ζητιανέψει στις Βρυξέλλες, έπειτα από την χρεοκοπία της χώρας που προκλήθηκε από την πολιτική της", γράφει η Irish Sun. "Μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες θα διαχειρίζονται στο εξής τις υποθέσεις μας. Ωστόσο, μας μένει μία εξουσία: να τιμωρήσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας μας. Το ΔΝΤ και η ΕΕ θα σώσουν την οικονομία μας. Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τη χώρα μας", γράφει το ιρλανδικό ταμπλόιντ. 


    Με τίτλο "Μία επονείδιστη παράδοση", η Irish Daily Mail καταγγέλλει "μία άνευ προηγουμένου παράδοση", με την οποία η κυβέρνηση "έθεσε τέλος στην 90ετή ανεξαρτησία" και "ύψωσε λευκή σημαία".



    Εκ μέρους του συνόλου του Τύπου, οι Irish Times ζητούν την παραίτηση της "πολύ αντιδημοφιλούς" κυβέρνησης. "Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι αναγκαία για να τεθεί τέλος στο όνειδος. Ο (κυβερνών) συνασπισμός δεν θα αντέξει σε καμία περίπτωση μέχρι την άνοιξη", γράφει η εφημερίδα.



    Η Irish Independent χαιρετίζει το γεγονός ότι "επιτέλους, κάποιος έχει τον έλεγχο της χώρας". "Δυστυχώς, αυτό ο κάποιος εκπροσωπείται από ομάδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η παρουσία τους αποδεικνύει την αποτυχία στη διαχείριση των δικών μας υποθέσεων. Είναι σαφές, έχουμε χρεοκοπήσει", γράφει η εφημερίδα."


(Από την Ημερησια)



Η Ενωμένη Ευρωπαϊκή Ρεντικολέντζα χτυπάει την Ιρλανδία! Η επίθεση της πλουτοκρατίας κατά του ιρλανδικού λαού δεν θα είναι όμως ένας απλός περίπατος, όπως στην χώρα μας! Οι συμπαθείς νησιώτες δεν χαμπαριάζουν από ραγιαδισμό και έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές στο κοντινό παρελθόν ότι "δεν μασάνε". Η Ιρλανδία δεν είναι μια χώρα υπό το καθεστώς δικομματικής σήψης, η κοινωνία της δεν βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ηθικής εξαθλίωσης όπως η δική μας. Οι Ιρλανδοί θα τους πολεμήσουνε με δόντια και με νύχια!
Και σε αυτόν τους τον αγώνα θα είμαστε και εμείς δίπλα τους.




Όλοι μας Ιρλανδοί λοιπόν...
...αφού σαν Έλληνες είμαστε κότες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου