21/12/10

Χάσαμε το κοινωνικό κράτος, αλλά τα άλλα μας τα πήρανε

http://maskworld.scene7.com/is/image/maskworld/106464-teufel-maske-teufelsmaske-devil-mask?$fullsize$

Σσσστ! Κοιμάται ο βουλευτής του πασόκ Κ. Καρτάλης, ησυχία σας παρακαλούμε! 
Ευτυχώς που τους θυμούνται που και που οι φυλλάδες, μερικές-σπάνιες-φορές και οι εφημερίδες και μαθαίνουμε ότι ζούνε και ανακουφιζόμαστε, γιατί άμα παθαίνανε τίποτα οι λεχρίτες της ΚΟ του πασόκ θα πέφταμε σε βαθειά μελαγχολία βλέπεις. Άσε που μπορεί να έκοβε και φλέβα, κανένας αγαθός.

Κοιμότανε το καρτάλι ο βουλευτής του πασόκ λοιπόν και δεν πήρε χαμπάρι τι πυρηνικά και τσουναμικά έχωσε η ρεντοκολέντζα η πασόκα στα συμπατριωτάκια μας, υπό την καταιγίδα της τρόϊκας φυσικά.

Και ξαφνικά εκεί που έβλεπε και γαμάτο όνειρο με τίτλο "ο Καραγκιόζης βουλευτής", τι του ήρθε του κουδουνοκρουσία της Βουλής, του πέτσινου-του άλλου-του Νίκου, να βαρέσει μια κουδουνιά στη διαπασών, να σταματήσει ο αντιπρόεδρος, που είχε φάει το καταπέτασμα, μια μπανιέρα στιφάδο μαζί με την μπανιέρα, το ρέψιμο (και το αποκάτω ρέψιμο), ε τι να κάνει ο Καρτάλης, ξυπνάει.
Κοιτάει δεξιά, κοιτάει στο κέντρο, μόνο αριστερά δεν κοίταξε, γιατί που ακούστηκε να κοιτάει σοσιαλιστής αριστερά, τρακάρει την μουσούδα του Λοβέρδου, θυμάται την τελευταία συζήτηση που είχανε τον Μάϊο, πετάγεται όρθιος λες και είχε μπουκάρει ο Στρος-Καν στην αίθουσα, και την ρίχνει την τουφεκιά:
 
«Αν χάσουμε το κοινωνικό κράτος, παραδίδουμε την ψυχή μας στο διάβολο». «Πρέπει να αποδείξουμε στους πολίτες ότι πληρώνουν και οι έχοντες, διότι μέχρι τώρα τα περισσότερα βάρη τα σηκώνουν οι μη έχοντες»
Αμηχανία στα κυβερνητικά έδρανα, ξερόβηχες, σαστισμάρα. Τί είπα ρε γαμώτο και με κοιτάνε με ένα στόμα να, οι δικοί μου, αναρωτιέται ο Καρτάλης. Πάει λοιπόν να ξύσει το κούτελό του από βουλευτική αμηχανία και σκοντάφτει σε δυο παράξενα εξογκωματάκια δεξιά και αριστερά, τύφλα νάχουνε τα κατσικάκια! Ψηλαφίζει, νοιώθει, καταλαβαίνει!
Αμάν Βαγγελίστρα μου, φωνάζει πανικοβλημένος ο άνθρωπος, με κεράτωσε τελικά η ρουφιάνα η κυρά, θα την κόψω φέτες!
Πριν σαλτάρει από την αίθουσα περί συζυγοκοπτικής ασχολίας τόνε βουτάει ο πρωθυπουργός από το γιακά και τόνε καθίζει χάμου. Ρε συ Κάρταλε, του λέει, μη φοβού κεράτωμα ρε, είναι πιστή η κυρά σου, για άλλο λόγο βγάλαμε κέρατα!
Βγάλαμε; Ε ξυπνάει για καλά ο Καρτάλης, ρίχνει μερικά ασύστολα αλλά διακριτικά βλέματα στην μεγάλη περιοχή του πασόκ, όλοι οι συμπράσινοι, συνκερατωμένοι! 
Πολύ κέρατο ρε πρωθυπουργέ γαμώ το κέρατό μου! Και βλέπω ότι υμείς εξόν του κέρατου διαθέτομεν και μυτερή ουρά ενάμιση μέτρο! Μόνο η κυρία Διαμαντοπούλου δεν έχει βγάλει κέρατα απ΄ότι βλέπω.

Εμείς γίναμε, του απαντάει ο Παπανδρέου, αυτή ήτανε!
Ωχ, αμάν, κατάλαβε ο Καρτάλης το μέγεθος του δράματος του κυβερνητικού κερατικού εξοπλισμού. Δηλαδή κ. πρωθυπουργέ χάσαμε το κοινωνικό κράτος και δεν το πήρα είδηση, ρωτάει ο αθώος έως ντουβάρι πράσινος βουλευτής.

Τι κοινωνικό κράτος ρε συ Καρτάλη, γελάει ο πρωθυπουργός. Εδώ χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια μας, χάσαμε τον μπούσουλα, χάσαμε την Σακοράφα και δεν έχουμε έναν να βαράει ακόντιο, χάσαμε ότι είχανε και ότι δεν είχανε (σωστός εδώ ο πρόεδρος) και εσύ στην κοσμάρα σου ρωτάς για κοινωνικά τέτοια!

Καταλαβαίνει ο βουλευτής και λέει ξαλαφρωμένος πριν βγει από την αίθουσα για κατούρημα:
«Οι βουλευτές πρέπει να είναι ελεύθεροι να λένε τη γνώμη τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπονομεύουν την κυβέρνηση».
Ρε συ, λαγέ, γιααα πες μου τι κάνεις εδώ κάτω από το δέντρο, βρυχάται το λιοντάρι.
Ε τι να κάνω, κάθομαι κάτω από το δέντρο, μασουλάω το καροτάκι μου, λέω και καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου