5/2/11

Πάει Κάϊρο ο Παπανδρέου! Μη μου πείτε ότι θα γυρίσει πάλι πίσω!

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/67/Cairo__evening_view_from_the_Tower_of_Cairo__Egypt__Oct_2004.jpg.

Κάϊρο, Al Kahira, القاهرة‎, η "Δυνατή" ή η "Κατακτήτρια".

Η πρωτεύουσα του "Μισιριού", μια γιγαντιαία πόλη 8.000.000 κατοίκων, 16.000.000 με τα περίχωρα! Μια πόλη που αγωνίζεται ενάντια στο βίαιο, αναχρονιστικό καθεστώς-μούμια του ισόβιου πρόεδρου-λαμόγιου Μουμπάρακ, για ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή, για προκοπή, για ελευθερία.

Οι "καμικάζι" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, που στήριξαν βγάζοντας τον σκασμό τριάντα ολόκληρα χρόνια το σύστημα βίας και τρομοκρατίας του πουλημένου, διεφθαρμένου απολυταρχικού "φαραώ", ανοίγουν επιτέλους μετά από μια εβδομάδα απόλυτης σιγής τα στόματά τους και ψιλοτσαμπουνάνε κάτι κρύα "ευχόμαστε και είθε χωρίς βία".

Και πάνω εκεί που άρχισε να "επαναλειτουργεί" ο...ανθρωπισμός και τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου, μια λειτουργία που δεν θα...λειτουργούσε ποτέ αν δεν ξεσηκώνοταν ο αιγυπτιακός λαός, ρίχνει ένας από τα πίσω έδρανα του...ουμανισμού την μεγάλη ιδέα:

Να στείλουμε τον κοντραπλακέ τον Παπανδρέου στο Κάϊρο!

Και όντως, πετάει ο πρωθυπουργός αύριο για το Μισίρι! Τι πάει να κάνει ο καράφλας έλληνας πολιτικός στην φλεγόμενη αιγυπτιακή πρωτεύουσα; Άγνωστον! Μόνο ο Ασάνζ του Wikileaks το γνωρίζει.

Μία εκδοχή είναι, ότι πάει να πείσει τον παλιόφιλο σοσιαλιστή να την κάνει πλαγίως, πριν του χώσουνε καμμία καθέτως και δεν προλαβαίνει μετά να την αράζει δυό μέτρα κάτω από την γη οριζοντίως. Μια εκδοχή για αθώους και αγαθούς.

Άλλη εκδοχή είναι, ότι δεν αυτοστέλνεται μονάχος του, αλλά τον στέλνουν τα κοινοτικά αφεντικά, τσιράκι ων, να τον εκάνουνε ήρωα ειρηνοποιό, να γοητευθεί πάλι ο μαλάκας ο έλληνας που τον κράζει και να τον αποθεώσει πάλι, και να σταματήσει την απεργία και να συνεισφέρει με ενθουσιασμό στην αποψίλωση της τσέπης του προς όφελος των αξιότιμων δανειστών.

Νοσηρή φαντασία; Γιατί; Τι άλλο παίζει, που οδηγεί έναν πρωθυπουργό της αδιάφορης έως εχθρικής προς τον εξεγερμένο αιγυπτιακό λαό Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια πόλη που μυρίζει μπαρούτι; Και γιατί οπωσδήποτε ένα τέτοιο ρίσκο; Χαθήκαν τα τηλέφωνα;

Σίγουρα κάτι μαγειρεύουν τα λαμόγια και παρακαλώ τον φίλο Ασάνζ, που τον στηρίζει η ιστοσελίδα περισσότερο και από την κυβέρνηση της Αουστράλιας, να ξηγηθεί ντερβίσικα με κάνα σχολιάκι απο κάτω. Θα με υποχρεώσει...

Και μια μικρή παράκληση στους φίλους αιγύπτιους αγωνιστές: Ρε παιδιά, εμείς εδώ κοιμόμαστε ή φοβόμαστε. Έρχεται που έρχεται ο άνθρωπος, δεν μας κάνετε μια μικρή εκδούλευση, εσείς που τα έχετε πάρει στο κρανίο και δεν χαμπαριάζετε από τέτοια, να τόνε περιλάβετε μαζί με τον δικόνε σας, να ησυχάσετε εσείς, να ησυχάσουμε και εμείς;

Θα μας υποχρεώσετε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου