6/2/11

Επάγγελμα Οδοντοτζαμπατζής

http://4.bp.blogspot.com/_IaN5w_qfylU/THxpanyXp5I/AAAAAAAAH6M/unHw_H_Cqak/s1600/%CE%A1%CE%95%CE%A0%CE%A0%CE%91%CE%A3+%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9A.png

Για «απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή» μίλησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ρέππας, και έχει φυσικά δίκιο!

Μια δήλωση στο πνεύμα της προσπάθειας σωτηρίας (κάθε σωτηρίας, από ναυαγό μέχρι το Νοσημάτων Θώρακος) και αλλαγής που έχει πάρει εργολαβία η κατασκευαστική σοσιαλιστική εταιρεία πασόκ.

Η κυβέρνηση τον έχει ήδη σταμπάρει, τον εγκληματία παππού που δεν πληρώνει το 2,80 πηγαινέλα για να δει τον εγγονό του, τον έχει τυλίξει σε μια κόλλα "πλημμέλημα" και τον σέρνει στο ανάθεμα της ποινικοποίησης. Σειρά της κοινωνίας τώρα να τον απαξιώσει.


Δημήτρης Ρέππας, ξεφύτρωσε το 1952, τελείωσε Οδοντιατρική*, μπήκε στο πασόκ το 74, βουλευτής από το 1981. 

* Έχει μεγάλη σχέση η Οδοντιατρική με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (υπουργός ο Ρέππας το 2001) και το Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ (υπουργός ο Ρέππας το 1996).

Σε κάθε ένα από τα παραπάνω υπουργεία απαιτούνται γνώσεις οδοντιατρικής:

Στο Υποδομών πχ αν δεν έχεις ιδέα από...γέφυρες, τελείωσες!

Στο Μεταφορών είναι απαραίτητες οι γνώσεις για καταπολέμηση της τερηδόνας, θεωρητικά τουλάχιστον, όπως επίσης και οι γνώσεις περί...εξαγωγών.

Βαθειές γνώσεις...σφραγίσματος απαιτούνται σε όλα τα υπουργεία, με τόσο χαρτομάνι.

Στο Εργασίας τώρα, αν έρθει πχ η τρόϊκα και σου πει, υπουργέ Εργασίας κάνε μου ένα πρόχειρο εργασιακό πογκρόμ και βιάζομαι, πες μου σε τι θα εμπόδιζε, αν γνώριζες τα πάντα περί ανασύστασης δοντιών με ενδορριζικό άξονα και αμάλγαμα ή σύνθετη ρητίνη;

Στο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χωρίς οδοντιατρικές καταβολές ούτε θυρωρός δεν γίνεσαι! Ακούστε τι μάθαμε από τον σώγραμπρο του νοικάρη του δεύτερου ξάδερφου ενός φίλου. Σας παρακαλώ όμως μεταξύ μας!

Έψαχνε ο Σημίτης υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να τον βάλει να τρώει υπουργικό μισθό, βλέπετε περίσσευε ένας, μας είπε εμπιστευτικά ο άνθρωπος. Εκεί που έψαχνε, φτάνει κάποτε στο σελφ σέρβις της Βουλής. Σκέφτεται ο κινέζος, ψάχνω που ψάχνω, ευκαιρία να ρίξω και ένα σάντουιτς κοτόπουλο πριν έρθει ο Πάγκαλος με τον Βενιζέλο. Αγοράζει ένα, του πατάει μια ξεγυρισμένη δαγκωνιά, πιάνει ο τρίτος χαυλιόδοντας από κάτω δεξιά ένα κόκκαλο που είχε ξεχάσει ο ρουφιάνος ο μάγειρας (δεν λέμε όνομα, με μεγάλο δόντι πήρε πάντως την θέση), σπάει το σφράγισμα, πιάνει το κόκκαλο το νεύρο (δεν είχε ανακαλυφθεί ο θεσμός της απονεύρωσης όταν το σφράγισε ο τέως πρωθυπουργός), ωχ αμάν, πόνος, πόοονος και πυροβολήστε με σεκιουριτάδες, δεν αντέχω!

Λείπανε οι σεκιουριτάδες, κακώς, όταν τους χρειάζεσαι πάντα λείπουν, αλλά τυχαίνει να βρίσκεται παραδίπλα ο Ρέππας που είχε ραντεβού με μια πίτσα βόνγκολε, μάπα. Τήνε πέφτει του αιμόφυρτου-ελαφρώς έως καθόλου- κινέζου o Ρέππας, πρόεδρε τι έχεις, αμάν αρχηγέ και τι θα γίνουμε χωρίς την ελιά, που πάσχεις τόσο και χτυπιέσαι άλλο τόσο;

Απαντάει με κάτι άναρθρες κραυγές ο πονεμένος Σημίτης, αγρρ μουρρ αουχφρρ μμμκουκ αφαφαφα σσσσ, πρωθυπουργέ δεν καταλαβαίνω κινέζικα, πες τα στα ελληνικά, ας μην είναι με προφορά Λεωνιδίου, του λέει ο Ρέππας.

Τα παίρνει ο Σημίτης, κόψε τις ¥ç√∫ƒ∂å ρε ·®™¥­­†œ, το δόντι μου ρε, βοήθεια ρε που είσαι και οδοντοτεχνίτης! Ανάβει το λαμπάκι μέσα στο κούτελο του Ρέππα και μάλιστα χωρίς ρεύμα!  (Ακολουθεί ο αυθεντικός διάλογος.)

 Πρόεδρε, σε κάνω φαστράκ καλά, τι μου δίνεις;
-Φάσκελο, απαντάει ο Σημίτης.
 Και εκτός από φάσκελο;
-Την ευχή μου!
 Τα σέβη μου τότε πρόεδρε, έχω ραντεβού με κάτι χωριανούς για κάτι θεσούλες.
-Σταμάτα ρε Ρέππα, να σου δώκω το υπουργείο Εργασίας ρε συ!
 Μόνο του;
-Γιατί, θέλει και παρέα;
 Αναχωρώ γκαζωμένος, άργησα!
-Ντάξει ρε, σου δίνω και το Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά ξεκίνα!

Αυτό λέγαμε, οδοντιατρική! Άμα ήντουνε γυναικολόγος ο Ρέππας, θα ήταν γυναικολόγος μέχρι σήμερα! Αλλά ο Ρέππας σπούδασε φρονημιτοβγάλτης και έχει καταντήσει πολλάκις υπουργός, μέχρι και σήμερα παρακαλώ!

Το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ το κέρδισε πάλι με το οδοντιατρικό σπαθί του! Δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για το πως και γιατί, αλλά για να έχει να κάνει με φυλλάδες και κανάλια, μάλλον με κάποιο απόστημα θα έχει να κάνει.

Το καθαυτό οδοντιατρικό επάγγελμα του Ρέππα έμεινε πάντως στα χαρτιά. Ανάθεμα και αν έχει κάνει ένα βγαλσιματάκι, έστω με την μέθοδο "τοδένωμεσπάγγοστηνπόρτα" ο υπουργός.

Αλλά όσο δεν μπόρεσε να προσφέρει στην κοινωνία με την επιστήμη του ο Ρέππας, το προσφέρει εδώ και τριάντα χρόνια από άλλο πόστο. Καβάλησε στην ώρα του το πολιτικό όχημα ο υπουργός, ένας νόμιμος λαθρεπιβάτης όπως και τόσοι άλλοι, και ταξιδεύει ευημερεύων τρεις ολόκληρες δεκαετίες εις βάρος της κοινωνίας, ηθικός τζαμπατζής.

Αεράκι κοπανιστό η προσφορά του Ρέππα στην κοινωνία. Τζάμπα μάγκας, τζάμπα λόγια, βουλευτοτζαμπατζής.

Και μας μιλάει το "ηθικό δεκαχίλιαρο τον μήνα", που δεν έχει πιάσει μια ζωή ολόκληρη  κατσαβίδι στο χέρι του, για κοινωνική απαξίωση του "δεν πληρώνω 1,20" μεροκαματιάρη φουκαρά!


Να δει ο καμπόσος ο κύριος Ρέππας πόσο απαξιώνει η κοινωνία, και ποιόν, όταν θα αρχίσει η ίδια να..."μεταφέρει"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου