18/3/11

Το Βήμα: Γιαουρτώνοντας τον Πάγκαλο....

http://www.ifood.tv/files/images/editor/images/yoghurt.png

Μια φυλλάδα στην κοσμάρα της! 
Βήμα: Φταίει ο λαός! 
Τον έπιασε ξαφνικά η καΐλα για την επί τριάντα τόσα χρόνια βιαζόμενη από την δικομματική ξεφτύλα Δημοκρατία, τον πρασινογράφο του Βήματος, και τα χώνει στον μαλάκα τον Έλληνα που γιαουρτώνει το αρχιλαμόγιο τον Πάγκαλο, αντί να τον πλησιάσει πολιτισμένα και να του πει, αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω, λεκτικά φυσικά, με αυτά που είπατε.
Δεν τον ενδιαφέρει φυσικά τον πρασινοφρουρό μια ανάλυση του φαινόμενου της μαζικής λαϊκής οργής, δεν δίνει μία για τους λόγους που οδηγούν μια ολόκληρη κοινωνία σε χολερικές εκφράσεις μίσους ο κομματογαβγάβ του Βήματος!
Ο μηχανισμός καταστολής της κοινωνίας και διατήρησης της πράσινης παντοδυναμίας αντιστέκεται μέχρι τελευταίας ρανίδας! Γνωρίζουν ότι μαζί με το πασόκ πέφτουνε και οι ίδιοι, ότι με τον τερματισμό της πράσινης ολιγαρχίας, τερματίζεται και το βόλεμά τους, και τα δίνουνε όλα!
Σάπια δόντια, δεν χρειάζονται βγάλσιμο, θα πέσουν από μόνα τους όταν πεθάνει το πασόκ!
Κάντε του ένα κλισματάκι με τα σχόλιά σας....
   
Αναδημοσίευση από το Βήμα.

Γιαουρτώνοντας τον Πάγκαλο...
1Share
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα

Τείνουν να γίνουν της μόδας οι αποδοκιμασίες, τα γιαουρτώματα και γενικώς οι τυφλές πράξεις διαπόμπευσης δημοσίων προσώπων.

Διάφοροι έξαλλοι και οργισμένοι επιλέγουν ως μέθοδο αντίδρασης τη γιούχα, τα γιαουρτώματα, τον προπηλακισμό, τη χειροδικία και εντέλει τη βία, σε όλες τις εκδοχές της, από την απλούστερη της εκτόξευσης ύβρεων, ως τη χειρότερη του λιντσαρίσματος ή της τρομοκρατίας δια των όπλων και των βομβών.

Πολλά λοιπόν και επαναλαμβανόμενα τα περιστατικά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, τα οποία, κατά γενική ομολογία, δεν είναι τα καλύτερα.

Είναι διαβρωτικά του πολιτεύματος, της ίδιας της νομιμότητας επίσης και βεβαίως ενθαρρύνουν πράξεις που ξεπερνούν τα όρια, όπως τελευταίως συνέβη με το περιβόητο e - mail περί χρεοκοπίας.

Οσοι το διακίνησαν με ευκολία, είτε συνειδητά, είτε ανοήτως, εμπίπτουν στην αυτή κατηγορία. Προπηλακίζουν με τον τρόπο τους την ελληνική οικονομία, συμμετέχουν στη διάβρωση της χώρας και των προσπαθειών διάσωσής της, με ένα τρόπο που αποκαλύπτει ότι αντιλαμβάνονται την έννοιας της συντεταγμένης πολιτείας.

Αντιθέτως μάλιστα τέτοιες πράξεις δίδουν χώρο, ευκαιρία και δικαίωμα για δράση, σε αμφιλεγόμενα πρόσωπα και σκοτεινές δυνάμεις, που μόνο με τις παραδόσεις των μαζικών διεκδικητικών αγώνων δεν έχουν σχέση.

Παρακρατικοί, πρόσωπα του σχοινιού και του παλουκιού, νεόκοποι μιντιάρχες, εμφανώς αντιδημοκράτες, δήθεν αγανακτισμένοι με το σύστημα το οποίο αρμέγουν παντιοτρόπως και άλλοι της φαιδρής υπεραπλουστευτικής κουτσομπολίστικης και ατεκμηρίωτης ενημέρωσης, υπερπροβάλλουν τέτοια γεγονότα και επιχειρούν να κατευθύνουν αναλόγως την κοινή γνώμη, στοχεύοντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και αθωώνοντας άλλα.

Τελευταίο θύμα αυτής της πρακτικής είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος έχει μακρά παρουσία στα ελληνικά πολιτικά πράγματα και λόγο σαφή και συγκεκριμένο. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, αλλά οφείλουν όλοι να ομολογήσουν ότι επικοινωνεί με τρόπο καθαρό. Το μήνυμά του είναι πάντα ευδιάκριτο, όπως και η στόχευσή του ευθεία.

Προφανώς ο Θόδωρος Πάγκαλος, προκαλεί με αυτά που λέει.

Ωστόσο, πρόκειται για πρόσωπο πολιτικά υπερεκτεθειμένο, που αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων και των πράξεων και πιθανώς είναι έτοιμος να δεχθεί ακόμη και την καταδικαστική ετυμηγορία των ψηφοφόρων, του ελληνικού λαού.

Τον Πάγκαλο λοιπόν τον γνωρίζουμε. Το ζήτημα είναι οι άλλοι, που εξεργίζονται, ερεθίζονται και ενεργούν κατά τρόπο που δεν ταιριάζει σε δημοκρατικούς πολίτες. Οι προπηλακισμοί και οι απαγορεύσεις είναι μέθοδοι αντιδημοκρατικών συστημάτων.

Στη δημοκρατική Ελλάδα δεν νοούνται απαγορεύσεις ή εμπόδια στην εκφορά λόγου ή στη μετάδοση μηνυμάτων.

Γιατί αν ολισθήσουμε σε τέτοια μέτρα και τέτοιου τύπου απαγορεύσεις θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποστούμε χειρότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου