2/5/11

Οι Άθλιοι στην εποχή της "Αλλαγής"

http://www.westendtheatrebreaks.com/images/showimages//LES003-photo1.jpg

Δεύτερη συνεχόμενη χαμένη Πρωτομαγιά απ΄την  ζωή των παιδιών μας....
Γιατί τελικά μόνα αυτά καλούνται, θέλουν δε θέλουν, να πληρώσουν την νύφη.
Εμείς βλέπετε οι μεγάλοι, για πάρτη μας, το...συζητάμε ακόμα το θεματάκι με τον ξεσηκωμό.

Κατά τα άλλα, Εργατική Πρωτομαγιά, πορείες όπως πάντα, σφιγμένες γροθιές όπως πάντα, συνθήματα όπως πάντα...

"Εμπρός Λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι" φωνάζει ο λαός λοιπόν στον εαυτό του, να τελειώσει και αυτή η ρημάδα πορεία-άλλοθι, να πάμε να χτυπήσουμε κάνα παϊδάκι, όσο υπάρχει. Και από σκυμμένα κεφάλια και προσκυνημένες ψυχές, όσες θέλεις λαέ, για να έχει νόημα το σύνθημα! Μόνο το γαμημένο, το εμπρός, χτυπάει ολίγον τι στην φτέρνα.

Μας έβαλε κάτω το τσουνάμι και μας δίνει να καταλάβουμε. Αλλά σιγά μη καταλάβουμε. Εδώ και ένα χρόνο δίνει τα ρέστα της η τσουναμάρα μήπως και καταλάβει το ντουβάρι ο Έλληνας και σηκωθεί να γυρίσει σελίδα, αλλά που αυτός;

Ένας ολόκληρος χρόνος, μήνα με μήνα, ένα ατέλειωτο κομπολόϊ κοινωνικών και εργασιακών πογκρόμ ανάγκασαν τον -κατά τα άλλα τσαμπουκά Έλληνα πολίτη, αλλά όχι και τόσο πολύ - να ΜΗΝ αλλάξει τα εξής ολίγα:

Τίποτα!

Τίποτα! Εδώ ο κόσμος καίγεται αλλά ο Έλληνας προτιμάει να τ΄αφήσει όλα ως έχουν! Τα τομάρια του πασόκ στην κυβέρνηση, τα λαμόγια στα πόστα τους, τις βδέλες στις φλέβες. Ένας χρόνος άγριας ταξικής βίας, κόλασης του Δάντη, και το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία μας στο...υπερπέραν είναι ότι...δεν αλλάζει τίποτα!

Κανάλια; Τα ίδια!
Εξουσία; Η ίδια!
Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ; Οι ίδιοι!
Οι εγκάθετοι κοπρίτες της νουδοπασόκας στις ΔΕΚΟ; Μα οι ίδιοι φυσικά!
Διαπλοκή; Η ίδια!
Διαφθορά; Η ίδια!
"Εθνικές Εργολαβίες"; Οι ίδιες!
Κυβέρνηση; Η ίδια!
Δικομματισμός; Ο ίδιος!

Μπα, μην ανησυχείτε, δεν μπήκε κάποιος πολιτικός φυλακή, δεν παρουσίασε τίποτα χειροπιαστό κάποια Εξεταστική Επιτοπή, δεν είδαμε κάποιο από τα Μεγάλα Τζάκια να γκρεμίζεται. Ότι είναι υπεύθυνο για την ολική καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας έμεινε ως έχει! Έξη στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ακόμα σε πασόκ και νδ! Σταθερότητα και πίστη στην παράδοση...

Αν κάτι άλλαξε, σ΄αυτό δεν έβαλε το χεράκι του ο μπαγάσας ο πολίτης της καταραμένης αυτής χώρας. Ότι άλλαξε, και αλλάξανε ένα σωρό, αλλιώς θα...βουλιάζανε ντε, άλλαξε προς το χειρότερο ελέω κοπριτοκυβέρνησης και τροϊκοκοπριτών.

Το μαφιόζικο σοσιαλ-νεοδημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης που ήρθε να καταχραστεί την δίψα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ισότητα είναι ακόμα και τώρα εδώ! Η ελληνική Κόζα Νόστρα καταφέρνει να βασιλεύει ακόμα και μετά την απόλυτη χρεωκοπία της! Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν ήταν το ελληνικό κουτσό σκεύασμα τόσο απελπιστικά νεκρό! Και όμως υπάρχει, και όμως ζει και πασοκεύει!

Δεν κουνιέται φύλλο! Δεν ακούγεται φωνή! Κιχ, τσιμουδιά! Έντονη δυσωδία πτωμαΐνης, και δεν προέρχεται μόνο από το βρωμερό κουφάρι του πράσινου ξεφτυλοσοσιαλισμού και το ψοφήμι της νεοδημοκρατικής φαυλοκρατίας, στην σάπια αυτή χώρα βρωμάνε και ζέχνουν τα πάντα!

Υπερβολές;

Λέτε;

Μην πείτε καλύτερα! Η παταγώδης και ολοκληρωτική ήττα της κοινωνίας μας στον πόλεμο που της κύρηξε πασόκ και πλουτοκρατία δεν σας προβληματίζει; Η μεταπολιτευτική πολιτική διαδρομή, αυτά τα περίπου σαράντα χρόνια που κουβαλήσαμε το δικομματικό τέρας στις πλάτες μας, δεν σας λένε κάτι; Η μηδαμινή, σχεδόν μηδενική αντίσταση δεν σας βάζει σε σκέψεις;

Η αλήθεια δίνει τις πιο απλές και πιο σωστές απαντήσεις: Το μαφιόζικο καθεστώς που έστησαν παπατζήδες και νεοδημοκράτες δεν καθιερώθηκε μόνο βασιζόμενο στους αυτοεξυπηρετικούς κομματοσκυλικούς μηχανισμούς και τις "ιδεολογικές" και "ιδιωτικές" ανάγκες του δικομματισμού, αλλά και με την πλήρη ανοχή και την, σχεδόν καθολική, συμμετοχή του συνόλου της κοινωνίας! Το καθεστώς ασυδοσίας, ανομίας, γαμωκαιδερνισμού, διαφθοράς και διαπλοκής κατάφερε να επιζήσει, να γιγαντώσει, να μετατραπεί σε νομοτέλεια, προσφέροντας και στον ιδεολογικό αντίπαλο και στον πολιτικά ουδέτερο την δυνατότητα συμμετοχής στο ξέσκισμα της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της συλλογικότητας.

"Έλα ρε συ Μήτσο που είσαι και αναπληρωματικός γραμματέας στην τοπική της Κολιάτσου, κάνε ρε συ κάτι για το παιδί"

Γνωριμίες, φιλίες, συγγένειες, "υποχρεώσεις", καλά είπαμε να φάμε εμείς οι πρασινογάλαζοι, αλλά να μην αφήσουμε και τον κολλητό του δεύτερου ξάδερφου του μπατζανάκη μας στο έλεος του Θεού! Θέσεις υπάρχουνε! Καπαρωμένες μεν οι πρώτες, τα κομμάτια κόντρα φιλέτο, για τους...γίγαντες της σοσιαληστικής ή της καραμανλικής κοσμοθεωρίας, δουλεύουν οι άνθρωποι, να μη φάνε; Αλλά για την γύρω-γύρω γαρνιτούρα, ε συμμέτεχε και μη ερεύνα...

Τα ίδια και στο φακελλάκι: Μπορεί να είναι μεν δικομμασκατάδες στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι απλωνωχέρηδες, αλλά οι "χρηματίζοντες" δεν είναι και εξωγήινοι ντε! Η λίστα της "λαϊκής συμμετοχής" στο κατά συρροήν πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και οικολογικό έγκλημα της επάρατης πασόκας και της νουδούς είναι ατέλειωτη.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα, το αυθαίρετο κτίσμα, το εξωχικό. Μπέτε σκυλάκια, αλέστε! Σκυλάκια γιατί οι "σκύλαροι" είναι ήδη μέσα, και όπως λέει ο λαός, άμα δεν πρωτοταΐσεις τον δικό σου σκύλο, θα ανοίξει το στόμα του και θα σε φάει ντε.

Δεν θα μιλήσουμε για φοροδιαφυγές, για κομπίνες και κομπινούλες, για τις μάχες στα γήπεδα, για το κάψιμο των δασών, για τον πόλεμο στις Εθνικές Οδούς, για το θεσμικό όργανο κοινωνικής δικαίωσης που ακούει στο όνομα αγκώνας. Όμορφα και ενδιαφέροντα σπορ μεν, αλλά να μην αναλλωθούμε στην λεπτομέρεια. Αλλά να μην πούμε μια κουβέντα για το άλλο "εθνικό σπορ" που καθιέρωσε η δικομματική αληταρία και γιγάντωσε απαξάπας εις μπαγασάκος Έλλην, ανεξάρτητα πολιτικής, θρησκευτικής και...οπαδικής τοποθέτησης;

Να μην πούμε για την εκμετάλλευση του αλλοδαπού με ή χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα; Να μην πούμε δυό κουβέντες για τον φουκαρά τον Αλβανό, τον Πακιστανό, τον οποιοδήποτε Άνθρωπο που εδώ και εικοσιτόσα χρόνια μας...

ασπρίζει το σπίτι
φτιάχνει τον κήπο
φυλάει τα πρόβατα
χτίζει το εξωχικό
φυλάει τα παιδιά
ξεσκατίζει τον παράλυτο πατέρα
τηγανίζει καλαμαράκια στην ταβέρνα
μεταφέρει υλικά οικοδομών
μαζεύει τις ελιές

και όποια άλλη δουλειά δεν γουστάρουμε να κάνουμε οι ίδιοι, ή δεν γουστάρουμε να αναθέσουμε σε συμπατριώτες λόγω...κόστους; Να μη μιλήσουμε για την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ξένου από ντόπιο, φτωχομπινέ από άλλον φτωχομπινέ;

Εντάξει, ας μη μιλήσουμε.

Ούτε για την οικολογική μας χυδαιότητα, ούτε για την ξενόφοβη υποκουλτούρα που μετατρέπεται άρδην σε συμπεριφορά...σαλονιού θα μιλήσουμε. Και για να προφυλάξουμε τα νώτα μας (τώρα; μπορεί να ρωτήσετε. Μη ρωτάτε καλύτερα) δεν θα αναφερθούμε καν στον εκχυδαϊσμό της απλής μας καθημερινότητας. Ούτε λέξη! Πολύ μιλήσαμε εξ΄άλλου, καιρός για έργα.

Έργα;

Ξεχάστε το, ας μιλήσουμε καλύτερα...

Αν γίνεται, ας πιάσουμε τα παιδιά μας και ας αρχίσουμε να τους μιλάμε. Μόνο με τα παιδιά είναι δυνατό, εμείς, οι γενιές των τηλεοπτικών παραθύρων, ξεχάσαμε να μιλάμε μεταξύ μας. Εμείς συμβιώνουμε επίμονα το καθεστώς του πάτου, μόνο τα παιδιά μας μπορούν να βγάλουν κάποτε το καπάκι από το σιφόν, να μας πάρει επιτέλους η κατηφόρα, να τελειώσουμε, να αρχίσουνε αυτά απ΄την αρχή.

Να πιάσουμε τα παιδιά μας λοιπόν και να τους πούμε ΤΙ γίνεται γύρω τους, από ΠΟΙΟΥΣ και ΓΙΑΤΙ. Απλά, ίσια και σταράτα. Και, το σπουδαιότερο, να μην ξεχάσουμε να τους δώσουμε το στίγμα της προσωπικής μας ενοχής! Πολιτικής και μη, ενεργής ή παθητικής.

Η σωτηρία αυτού του τόπου προϋποθέτει το συθέμελο γκρέμισμά του. Εμείς δεν είμαστε εις θέση να το πράξουμε, μόνη ελπίδα τα παιδιά. Σ΄αυτό τον τόπο βασιλεύουν ακόμα οι δράστες, κυβερνούν ακόμα οι ένοχοι, κατά τα άλλα σιγή...

Ένα τεράστιο ποσοστό της κοινωνίας φτύνει κυριολεκτικά παρελθόν και παρόν, αρνείται κάθε συμμετοχή σε κάποιο made in Greece μέλλον: Αποχή.

Ένα 60% τρέχει ακόμα πίσω από τα κουτσά άλογα των πασόκ και νδ: Οι βολεμένοι και οι ηλίθιοι.

Ο ΣΥΝ περνάει μια χαρούλα με τον Χοντροπάγκαλο, με τις ευχές για ενότητα της Αριστεράς και με τις τοπικές συμμαχίες με την....πασόκα σε Ικαρίες και άλλους Αυτοδιοικητικούς Παράδεισους. Θέλει ο ΣΥΝ, αλλά δεν ξέρει τι και πως.

Το ΚΚΕ περιμένει να ωριμάσει ο λαός και να συσπειρωθεί στις γραμμές του, να γίνει επιτέλους η συμμαχία με τον εαυτό του πραγματικότητα. Ξέρει τι και πως το ΚΚΕ, αλλά δεν θέλει!

Άρματα Πολιτών, Δημοκρατικές Συμμαχίες και Αριστερές, Οικολόγοι και κάτι...δέκατα συμπληρώνουν το παζλ της ελληνικής πολιτικής απραξίας.

Και ο καπνός ανεβαίνει σαν γραμμή από τα φουγάρα στον ουρανό: Άπνοια, δεν κουνιέται φύλλο! Άντε 7.000 νοματαίοι ταλαιπώρησαν την αθηναϊκή άσφαλτο στις πορείες της Πρωτομαγιάς! Περισσότερους χούλιγκαν κατέβασαν ΑΕΚ και Ατρόμητος στον τελικό της ντροπής!

Απ΄όλα έχει η ελληνική πολιτική σκηνή: Από ακροδεξιούς φασίστες, μέχρι και της κυράς του Μάο, όταν ήταν έγγυος, το γάλα! Ιδεολογίες όσες θες: Από την μοναδική σωστή, μέχρι την πιο σκάρτη απ΄τις σκάρτες. Τι θα διαλλέξει κάποιος είναι προσωπική του επιλογή. Αλλά, ότι και να πιστεύεις, ότι και να θέλεις να κάνεις, τελικά έχουν όλα μια ανθρώπινη υπογραφή. Η ανθρώπινη σφραγίδα είναι αυτή που επικυρώνει ή ακυρώνει ιδεολογίες και πιστεύω. Και αυτός ο άνθρωπος στην χώρα μας πρέπει να αλλάξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου