17/6/11

Άλλαξε ο Μανωλιός

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqZ8KJaCqRvOsW_SENbCOO-VB-VVFGHQvuELXKkaroAvccoJ7rykL9U7LveBv4tbMNRxbdB1C41UuFJBMGQZ-pXb6tpJZriL4EsWURWov8zmnZnYJF7Why_syyBLDOS6lFGHiOAw-t3cg/s1600/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.jpg

Τι σημαίνει ανασχηματισμός;

Ακριβώς το έργο που επιτελεί εδώ και τριάντα χρόνια ο "Αχόρταγος": Εισαγωγές-Εξαγωγές! Το περιεχόμενο του ευγενούς βυτίου, όπως και το ίδιο το βυτίο, ίδιο κι΄απαράλλαχτο!

Και σε πείσμα όλων αυτών των βλάσφημων που περιμένουν να μιλήσουμε περί σκατών, δεν θα μιλήσουμε! Τι, να γίνουμε σαν τα μούτρα τους;

Βάλε-βγάλε λοιπόν, και το αποτέλεσμα να έχει πάντα την ίδια μυρωδιά, στην περίπτωσή μας άρωμα σοσιαλισμού!

Κρίσιμες στιγμές για την ρουφιάνα πατρίδα, μόνο ένας ανασχηματισμός την σώζει. Ένα ανακάτωμα της ίδιας τράπουλας που την αφάνησε, το μαγικό ελιξήριο της σωτηρίας, άντε κόψτε! Η μοναδική ιδέα που κατεβαίνει στο κεφάλι του χαρτοκλέφτη για να σώσει την χαμένη παρτίδα του, το τομάρι του, είναι να αντικαταστήσει την μία μπλόφα με μια άλλη, την ντάμα κούπα με την ντάμα σπαθί.

Ο σημερινός ανασχηματισμός στηρίζεται πάνω στην θεία λογική της απάτης! Πατέντα, παλιά μου τέχνη κόσκινο και συνήθεια ζωής της πράσινης χολέρας: Αλλάζουμε μερικά πρόσωπα αντί πολιτικής. Μένουμε οι ίδιοι παραμυθιάζοντας τον κόσμο ότι είμαστε κάποιοι άλλοι. Συνεχίζουμε τον χαβά μας δίνοντας την εντύπωση στους αγαθούς ότι μόλις ξεκινήσαμε από την αρχή.

Και αν έχουμε δει ανασχηματισμούς με μία ελάχιστη δόση λογικής, με προγραμματισμό και κάποιο ουσιώδες περιεχόμενο, ο χθεσινός ήταν ένα άθλιο κακόγουστο ανέκδοτο. Ήταν η απάντηση του Παπανδρέου στην λαϊκή κατακραυγή και στην εσωτερική αμφισβήτηση: Βάζει ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς! Τόσο σοβαρά παίρνει αυτή η κυβέρνηση κοινωνία αλλά και το ίδιο το πασόκ!

Απύθμενο θράσος να αντιδράς στα βογγητά και τις κατάρες του κόσμου "σταμάτα επιτέλους πούστη" με ελαφρά πηδηματάκια προς τα πλάγια σφυρίζοντας αδιάφορα, με μερικές αλλαγές πιονιών στο ίδιο το παιχνίδι.

Και περιμένεις τώρα πασόκα να πιάσει τόπο η απάτη! Δηλαδή να προσπαθεί ο κόσμος να δει το μνημόνιο και να μην μπορεί. Περιμένεις πχ με την...αλλαξοϋπουργιά Παπ/φλώρου-Μπένυ να ρολάρουν τα μέτρα και να μη χτυπάνε πιά στην φτέρνα, να αγαπήσει ο κόσμος παράφωρα την τρόϊκα επειδή έφυγε η Κατσελοπατσαβούρα, να σου φωνάζουν οι αγανακτισμένοι Ωσανά επειδή έφυγε η Μπιρμπίλω και ήρθε ο Λαμπρινίδης....

Περιμένεις να σου πει ο άνεργος "γειά σου ωρέ Γιώργαρε, που έκανες επιτέλους και κάτι για μένα, στέλνοντας το καθήκι οικονομικών τώρα στο περιβάλλοντος". Ε ρε χάλια!

Ανασχηματισμός; Ούτε ζωοπάζαρο! Απόλυτη γελοιοποίηση θεσμών και αξιών, ξεφτύλα, φάρσα!

Να φύγει ο Παπακωνσταντινοτίποτας, εντέλως, όχι και εντελώς ντε, πρόσφερε! Ε τότε να φύγει ο Πάγκαλος, πολύ μας ταφαγαμεμαζί, πιάνει και τρεις καρέκλες. Εντάξει, νάρθει ο Παπαδήμας όταν πιάσει ο Ρέππας την αντιπροεδρία και αν πει το ναι ο Βενιζέλος για κάτι άλλο, βλέπουμε. Αλλά δεν θέλει ο Βενιζέλος, άσε με πρόεδρε, μη με ζορίζεις και βλέπω την Κατσέλη σε κάνα Γεωργίας να μαζεύει βρούβες. Μπαίνει βγαίνει ο Πεταλωτής, ξηλώνεται η Μπιρμπίλη και την κοπανάει η Κατσέλη, πάρτον κάτω τον Ραγκούση που ήταν και κολλητός, ξαναγυρίζει ο Πάγκαλος και κωλοβαράει ο Ρέππας, ο Δρούτσας παίρνει τ΄άρματα και βγαίνει στο μετερίζι, Σκανδαλίδης Καστανίδης, ράβε υπουργείο, ξύλωνε υπουργείο, πας εκεί, δεν πάω εγώ, ήρθε ο άλλος φύγε εσύ, σκέτη επιστήμη!

Και το αποτέλεσμα όλης αυτής της αξιοθρήνητης ξεφτύλας κρίθηκε ικανό να πάει να ορκιστεί ως...κυβέρνηση, αντί να πάει να φουντάρει νότια των Κυθήρων που έχει βάθος ο γυαλός.

Δεν πειράζει όμως....

Αν δεν πάτε εσείς να φουντάρετε στον γυαλό, θα έρθει ο γυαλός σε σας, μην ανησυχείτε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου