14/7/11

Αδριάντα σε Κυρ. Μητσοτάκη και Χ.Κεφαλίδου;

http://lukrezia-jochimsen.de/images/2009/04/januskopf.gif


Συγνώμη, ξέχασα να σας συστηθώ: Ιανός, θεός των Ρωμαίων, διπρόσωπος, χαίρω πολύ.

Κλονίστηκε από συγκίνηση προχθές το Πανελλήνιο με την απόφαση δύο βουλευτών να παραιτηθούν -για την Ελλάδα ρε γαμώτο- από την...αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Άκου έκφραση! Αποζημίωση, λες και πληρώνονται για να σκάνε μπιμπίκια και οι Επιτροπές τους βάζουν σε...έξοδα!

Παρατεταμένο χειροκρότημα της συγκινημένης κοινωνίας λοιπόν, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει και κάτι δάκρυα, τι να κάνουμε, είμαστε φτωχοί αλλά έχουμε αισθήματα. 

Συγκλόνησε η απόφαση της βουλευτάντζας της πασόκας, Χ. Κεφαλίδου, να απαρνηθεί το ξεσκισμένο εκατοπενηντάρι για κάθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής, και μάλιστα τόσο...ακαριαία... ξαφνικά μετά από σχεδόν δυό χρόνια. Ανοιχτό άφησε το αν θα επιστρέψει το καραξεσκισμένο διακοσοπενηντάρι που έχει λάβει για κάθε συμμετοχή της στις μέχρι τώρα Επιτροπές.

Ιψενική ηρωίδα η Κεφαλίδου! Μιλάμε για τεράστιο σοσιαλιστικό τεμάχιο, υπέρογκη ποσότητα αλτρουισμού! Ας όψονται οι ρουφιάνοι στην κορυφή της εσωκομματικής ιεραρχίας που την είχανε εγκαταλείψει στην αφάνεια των ναινέκων της κοινοβουλευτικής συμμορίας του πασόκ, και είχαν παραγκωνίσει χωρίς αιδώ τέτοιο κεφάλαιο.

Μάλιστα, η αξιότιμη κυρία Κεφαλίδου δεν είχε βρει μέχρι σήμερα την ευκαιρία να μας εκθέσει το πλούσιο αυθεντικό ανθρωπιστικό της ταλέντο, τώρα που ο "μαλάκας" κράζει και γιαουρτώνει την έπιασε το φιλότιμο. Μέχρι όμως να την πιάσει, μας έχωσε ότι Μνημόνιο της κάθισε, ότι Μεσοπρόθεσμο της γυάλισε, ότι της ζήτησαν οι εγκάθετοι της κυβέρνησης και οι λεχρίτες της τρόϊκας. Τέτοια συμπόνια και ευαισθησία το σούργελο της πασόκας!

Ο υπερθετικός βαθμός της καραευαίσθητης κυρίας Κεφαλίδου δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κυρ. Μητσοτάκη, η...ενέδρα της φάρας Μητσοτάκ στην νέα δημοκρατία. Η ελπίδα της κρητικής πολιτικής ακρίδας δεν περιορίστηκε στο μελοδραματικό "εκατοπενηντάρι γιόκ", αλλά προχώρησε και σε μία εντυπωσιακή πράξη εθνικής γενναιοδωρίας, που θα αναγραφεί με την ακόλουθη χρυσή επιγραφή στην Ιστορία:  "Απελθέτω απ΄ εμού το βουλευτικόν αυτοκίνητον τούτο".

Και το εκατοπενηντάρι μας χαρίζει ο εύελπις μητσοτακόσπορος, και το βουλευτικό του αμάξι! Όποιος εναντιωθεί στην πρόταση του βραχόκηπου να του αναρτηθεί αδριάντας στην πλατεία Συντάγματος, είναι αχάριστος και άδικος!

Γελοίες κινήσεις εντυπωσιασμού των κωμάτων Εξουσίας στο πνεύμα της πετσαλνικιάς "κόβω λίγο την διακοσοπενηντάρα για τις Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, αντί να πα να κό το κεφάλι μου, να ησυχάσει ο κό"...

Της μόδας πάντα το παπατζηλίκι, διαχρονική μέθοδος παραπλάνησης και εξαπάτησης που κατέχει θαυμάσια ο δικομματισμός. Τώρα που τους έχει πιάσει το χεσμεντέν συναίσθημα (που πιάνει όλους όσους αισθάνονται πίσω τους την καφτή ανάσα του "μαλάκα"),τώρα αρχίζει να λειτουργεί όλως ξαφνικώς το φιλότιμο και το κουβαρδιλίκι. Και επειδή δεν πολυέχουν τον "μαλάκα" σε υπόληψη, ακόμα και όταν τα βουτάει - καλή ώρα όπως τώρα - στο κρανίο, πάνε να την πηδήξουνε με ελαφρά πηδηματάκια: Σιγά μην σφίξουμε καμμιά Εξεταστική, να καθαρίσουμε την κόπρο της Siemens. Σιγά μη κόψουμε μονάχοι μας το κεφάλι μας, λίγο επιδοματάκι να το χάψει ο λαουτζίκος, και πάμε παραπέρα για φρέσκα.

Φυσικά δεν μας είπε κανένα από τα παραπάνω...τρικάταρτα της ευαισθησίας διατί τα κομματάκια τους μπλοκάρουν χρόνια τώρα κάτι γαμάτες προτασούλες, όπως πχ του ΚΚΕ, περί....

"Κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό φορέα που ήταν πριν την εκλογή τους ασφαλισμένοι, με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους άλλους εργαζόμενους.

Δραστικής μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργησης της αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές.

Επανειλημμένα, επίσης, το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις για να μπορεί να γίνει έστω και στοιχειώδης έλεγχος του "πόθεν έσχες":

Να μετατραπούν υποχρεωτικά σε ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών και οι διάφοροι τίτλοι του δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα που επίσης είναι ανώνυμα. Σε διαφορετική περίπτωση όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι κανένας ουσιαστικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει.

Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από την χώρα.

Να καταργηθούν το φορολογικό, το τραπεζικό, το εμπορικό και το επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής." (απόσπασμα από τον Ριζοσπάστη)

Δεν θέλουν να καταλάβουν οι κλέφτες και αμαρτωλοί της ελληνικής πολιτικής σκηνής ότι δεν είναι οι μισθοί, τα επιδόματα ή τα προνόμια των πολιτικών, αλλά η ίδια η πολιτική τους το πρόβλημα. Ας είναι. Αρκεί να το καταλάβει επιτέλους ο μπαγάσας λαός, και να τους κάνει οριστικά παρελθόν από την καμπούρα και την φλέβα του. Πολύ σύντομα, ελπίζω....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου