14/7/11

Δεν έχουμε τίποτα, από αυτό θα πάμε!

http://www.wup.wi.tum.de/uploads/pics/baer_bruno_Bestie1.jpg


Χρεωκοπία;
Ημιχρεωκοπία;
Επιλεκτική χρεωκοπία;
Χρεωκοπία με απόλα στο χέρι;
Χρεωκοπία βόνγκολε από το ντελίβερυ του Μάκη;

Η λέξη κάνει θραύση τις τελευταίες ημέρες, σε όλες τις πιθανές διαβαθμίσεις επαλήθευσης ή διάψευσής της!

Μία κάνει η επιλεκτική χρεωκοπία καλό, ιδιαίτερα στην ψωρίαση, μία "και ποιός σας είπε κάτι για επιλεκτική χρεωκοπία;"

Μία "πιάσε μιά χρεωκοπία ρε μάστορα, αλλά από τις φρέσκες", μιά "μπα, λάθος μετάφραση κάνανε οι Γερμανοί. Για βούρτσα μιλήσαμε, όχι για ......... "

Σκιστήκανε οι βαζελινοπαπατζήδες να ορκίζονται στο όνομα της Αγίας Περικοκλάδας της εξωφύτου, βοήθειά μας, ότι οι τραπεζικές καταθέσεις των ηλιθίων είναι απόλυτα ασφαλείς (οι ξύπνιοι τα έχουν σηκώσει προ πολλού), ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί βουλιάζουμε αγάλι αγάλι και να μην ακούει κανένας αυτά που λένε οι άλλοι, και να ακούμε μόνο αυτά που λέει η κυβέρνηση, που έχει μεγάλη εμπειρία στα "λεφτά υπάρχουν/δεν υπάρχει ούτε σάλιο", και δεν υπάρχει ούτε κίνδυνος χρεωκοπίας ούτε απειλή, αλλά πολύ κρίσιμες οι επόμενες μέρες και αν δεν κουνηθεί η Ευρώπη, τα φτύσαμε...

Και τι δεν ακούσανε τα αυτιά μας τις τελευταίες δραματικές ημέρες, αλλά από την άλλη όχι και τόσο δραματικές, σιγά το δράμα τώρα, αφού είμαστε τόσο ασφαλείς σαν μέλος του μεγάλου ναυαγοσωστικού οργανισμού της ΕΕ, εχτός και αν φουντάρουμε. Από το "πάει η Ελλάδα" στο "πάει, την πήδηξε η Ελλάδα", και από κάθε λάθος γερμανική μετάφραση όπως  "τήνε πάνε τέσσερεις την Γκρίχενλαντ" και  "πάει, την πηδήξανε την Γκρίχενλαντ", ο έλληνας πολίτης πλέει σε πελάγη απόλυτης γαλήνης. Ας χαλαρώσουν λοιπόν και οι λίγοι που σφίγγονται ακόμα, αν δεν μπορούμε να το εμποδίσουμε, ας το ευχαριστηθούμε τουλάστιχον.

Όχι, δεν πρόκειται να γίνει επιλεκτική στάση πληρωμών, ούτε στάση Καλλιφρονά, ούτε στάση Τρεις Παρθένες! Κατά τον Παπανδρέου μάλιστα αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν έχει καμμία σχέση με στάση, το αντίθετο, έχει να κάνει με κίνηση! Κίνηση προς την "βιώσιμη ανάπτυξη"! Ναι, αυτό που έχει πέσει πάνω στην κοινωνία και πάει να την αφανίσει, δεν πρόκειται να την αφανίσει γιατί την...αναπτύσει, και γαμώ τα βιώματα δηλαδή!

Πάντως σε ένα έχει δίκιο ο Παπανδρέου: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Δεν είναι ο Παπανδρέου το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι οι Παπανδρέου! Και όταν τους λένε Θαπατέρο, και όταν τους λένε Μπερλουσκόνι, ή Σαρκοζύ ή Μέρκελ! Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι βρυκόλακες που την έχουν πέσει στους ευρωπαϊκούς λαούς και τους πίνουν το αίμα.

Από την Αθήνα μέχρι το Δουβλίνο και από την Λισαβώνα μέχρι την Ρώμη τα ίδια: Ή γονατίζεις και τα ακουμπάς λαουτζίκο, ή βουλιάζεις! Το ακούσαμε και σήμερα στην ιταλική Βουλή. Και θα το ακούσουμε και παντού αλλού εκεί που θα χτυπήσει στο μέλλον η καμπάνα.

Εκτός αν χτυπήσει νεκρικά γιά αυτούς τους ίδιους η ρουφιάνα η καμπάνα.
Εκτός αν χτυπήσει για να σηκωθούμε και να τους πάρουμε τις ζωές μας από τα χέρια τους.

Και να δείτε ότι θα χτυπήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου