15/9/11

Βενιζέλος: Έρχονται κολασμένοι μήνες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxcgiTIaF2J8Y2wH79fl4fHRUEnosNuCLbziRe2JOHlJCBOA9L1eQtXy4DXHFaFotMbxwHXlECBGo1pYoWC5k0NSLyOPqN7vyBnZd6NfJGWDojHTH0I97oCZEgVFRTvOeVpICAx4PV5c0/s320/taxes.gif

Όλη η αλήθεια, και μόνο η αλήθεια, σε τούτο το μπλογκ παιδιά, αλλά θα μου επιτρέψετε να μη αποκαλύψω το κυβερνητικό καρφί που μου τα ξέρασε. Εχειμύδια, γράφει ο θυρεός του βραχόκηπου, δεν γίνεται να αναφέρουμε ονόματα πληροφοριοδοτών και να ρουφιανεύουμε.

Για κολασμένους μήνες που μας περιμένουν έκανε λόγο πριν λίγες μέρες το ένα ήμισυ του χόνδρους της αντιπροεδρίας, ο Μπένυ ο Βαζελίνος. Δεν μπήκε φυσικά στην λεπτομέρεια, στην πολιτική δεν είναι πάντα αναγκαίο. Αν ήταν όμως να έκανε παραγγελία για γαστρονομικό ματσακόνισμα, εκεί να δείτε μεράκι στις φιλιγκράν περιγραφές ο συνταγματολόγος οικονομικών:

"Μάστορα, πιάσε δώδεκα μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος, ντόπιες, φρέσκες, καλοτηγανισμένες με αγνό ελαιόλαδο Καλαμών, οξύτητας προς το μηδέν, αλλά όχι και καμμένες, τραγανές δηλαδή, με λίγο αλατάκι γιατί έχω και πίεση, μη σκάσω και χάσει ο Γιωργάκης έναν πραγματικό φίλο και η εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ένα πραγματικό κήτος, και βάλε και μια υποψία πιπεράκι μαύρο από μύλο, ίσαμε να σπάσει τον τσαμπουκά της αλανιάρας της ρήγανης που θα τρίψεις πάνω προσεκτικά με δείκτη και μεγάλο δάχτυλο, αφού πλύνεις πρώτα τα χέρια σου. Και πέντε σταγόνες λεμονάκι πάνω σε κάθε μία, μάστορα."

Το μπλογκ μας γνωρίζει ότι οι αναγνώστες του ζουν και αναπνέουν μόνο για την λεπτομέρεια, γι΄ αυτό δημοσιεύει τα μέτρα που σκοπεύει να μας χώσει τους επόμενους μήνες ο χοντρός, χωρίς δεύτερη σκέψη. Και ο χοντρός χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σύμφωνα με τον λεχρίτη υπουργό που μου τα ξέρασε, τα μέτρα του Βενιζέλου θα έχουν δύο αποδέκτες: Τον πολίτη και τον λαό. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το απαράδεκτο φαινόμενο του "μέτρου μιάς χρήσεως", απαράδεκτο φαινόμενο σε εποχές προχωρημένης οικολογικής συνείδησης με ανακυκλωτικά και πολλαπλών χρήσεων Περαδώθε.

Τα μέτρα καθ΄ αυτά δεν θα είναι ούτε φορομπηχτικά, ούτε τύπου χαρατσιού. Πρόκειται για έκτακτες υποχρεωτικές εισφορές που θα παρακρατούνται στον λογαριασμό του νερού. Οι πολίτες ή ο λαός που δεν εμφανίζουν λογαριασμό νερού, θα πληρώνουν πρόστιμο ξηρασίας ισόποσο με την μέση κατανάλωση ύδατος σε έναν χρόνο. Οι έκτακτες εισφορές έχουν ως εξής:

ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Γνωστό το μέτρο, άγνωστες οι παράμετροί του μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το μέτρο αυτό αγκαλιάζει στοργικά και τον ιδιοκτήτη, και τον νοικάρη, αλλά και αυτόν τον ίδιο τον άστεγο! Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει εισφορά ανάλογη με το μέγεθος και την αντικειμενική αξία της κατοικίας, από 0,50-10,00 ευρώ το τετραγωνικό. Ο ενοικιαστής θα εισφέρει ακριβώς το ίδιο ποσό όπως ο ιδιοκτήτης, συν ένα συμβολικό ποσό για την χρήση ή την έλλειψη ασανσέρ, σε ορισμένες περιπτώσεις και για τα δύο.

Μοναδική μελανιά στην έκτακτη εισφορά κατοικίας, ο άστεγος, ο οποίος απαλάσσεται της εισφοράς και την βγάζει καθαρή μόνο με ένα προστιματάκι λόγω ασυνέπειας στα οικιστικά του καθήκοντα. Έκτακτη εισφορά κατοικίας καλούνται να πληρώσουν και οι διαμένοντες σε τροχόσπιτα, τέντες, σκηνές, παραπήγματα, σπήλαια (εκτός Μέγα Σπήλαιου), παράγκες, στρατώνες, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, φυλακές, νοσοκομεία, λεπροκομεία και άσυλα ανιάτων. Οι τρόφιμοι νεκροταφείων εξαιρούνται.

ΕΙΣΦΟΡΑ ΗΠΙΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ. Μία εισφορά με έμφαση στην ηλιοφάνεια που θα περιλαμβάνει από την μιά μεριά τις υποεισφορές Λιακάδας και Καλοκαιρίας, και από την άλλη τα αντιδεοντολογικά πρόστιμα Χιονοπτώσεων και Υγρασίας. Θα υπολογίζεται δια της θερμομετρικής μεθόδου και δια anal μετρήσεως. Το μοναδικό πρόβλημα εστιάζεται στο μέγεθος του θερμομέτρου. Μεγάλο παλούκι παιδιά!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΗ. Μία εισφορά που έρχεται να διορθώσει μία τραγική παράλειψη της νομοθεσίας, η οποία θέλει να αντιμετωπίζεται η ακίνητη περιουσία σαν εντελώς ακίνητη, παραβλέποντος το οφθαλμοφανές γεγονός της Σεισμικότητας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία κάποτε κουνιούνται τα πάντα. Με την εισφορά δεν σταθεροποιείται εντελώς η ακίνητη περιουσία, αλλά θριαμβεύει η αλήθεια μεταξύ κίνησης και ακινησίας, άρα κερδίζουμε όλοι, ιδίως οι υπερκινητικοί.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΄ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ (και/ή ο δάσκαλος). Να και η έμπρακτη απόδειξη της χρησιμότητας των εκτυπωτών στο νεοφιλελεύθερο σύστημα παιδείας, που ζητάγατε!

ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ 28ης ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ1940. Μιά εισφορά για την στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση. Έτσι θα εξασφαλιστεί η βενζίνη των τανκς, οπότε δεν θα χρειαστεί να τα ζμπρώξουν ως είχε σχεδιαστεί αρχικά τα φαντάρια με τα χεράκια τους, γεγονός που θα ανεβάσει το πεσμένο φρόνημα του στρατεύματος και θα αποθαρρύνει απόβαση της Τουρκίας στην Γαύδο. Προσοχή! Φήμες ότι θα υπολογιστεί αναδρομικά από το 1940! Στην παρέλαση ίσως παραστεί η Αννούλα Νταλάρα. Μπορεί και όχι...

ΕΙΣΦΟΡΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΩΝ. Μιά εισφορά που θα κληθούν να πληρώσουν εθελοντικά τα ενεργά μέλη του πασόκ, αλλά δεν πρόκειται να πληρώσει κανένας, γιατί μπορεί να είσαι σαν πασόκος όσο προδότης γουστάρεις, αλλά όχι και υποχρεωτικά μαλάκας. Να μη λέμε ότι θέμε. Στο άκουσμα αυτής της εισφοράς λάβαμε χιλιάδες τηλεφωνήματα από απλούς έλληνες γεωργούς ή απλούς κατόχους δέντρων, που έσπευσαν να δηλώσουν την αγνή τους πρόθεση να πριμοδοτήσουν κάθε εθελοντικά συνεισφέροντα πασόκο με μιά τριχιά και μιά συκιά. Άγνωστο το γιατί....

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΩΣ ΜΟΝΙΜΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Πως αλλιώς θα πληρώσουμε τις υπηρεσίες των 800.000 δημόσιων υπαλλήλων; Γιατί μπορεί να είναι μόνο 930 χιλιάδες οι κρατικοί λειτουργοί (στην πραγματικότητα το λιγότερο 1,2 εκατομμύρια) αλλά κοστίζουν όσο 2 εκατομμύρια! Εδώ η κυβέρνηση δεν σκέφτεται μόνο το χαράτσι. Το αντίθετο μάλιστα: Κάθε πολίτης που θα επισκέφτεται μιά δημόσια υπηρεσία θα πριμοδοτείται με το "μπέκα" με 3 ευρώ! Το λεγόμενο OPEN GOV. Η εισφορά θα καταβάλλεται στην έξοδο, στο "βγέκα" δηλαδή και θα έχει ύψος 5 ευρώ. Το λεγόμενο OPEN ASS.

ΥΓ: Τελευταία στοιχεία: Οι δημ. υπάλληλοι είναι κάτι παραπάνω από 1,8 εκατομμύρια! Μπορεί και 2....

ΦΟΡΟΣ SIEMENS. Θα τον καταβάλουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν συσκευές SIEMENS. Όλοι όσοι δεν χρησιμοποιούν, θα τρώνε το ποσό της εισφοράς σαν πρόστιμο, γιατί αποκλείεται να υπάρχει Έλλην που να μην έχει συσκευή SIEMENS σπίτι του, άρα φοροδιαφεύγοντες οι μη έχοντες. Απαλλάσονται φυσικά όλοι όσοι έχουν λάβει μίζα από την εταιρεία. Να σώσουμε την χώρα θέλουμε, όχι να κλείσουμε το σπίτι του πασόκ ντε.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ. Ε, άμα έχεις τέτοιον πρόεδρο είσαι άξιος της τύχης σου, κανένα πρόστιμο για τούτον τον λόγο δεν μπορεί να θεωρηθεί βαρύ. Γιατί να μη το ρευστοποιήσουμε και τούτο προς όφελος των δανειστών λοιπόν;


Ο χοντρός σκέφτεται και μια σειρά άλλων έκτακτων φόρων, αλλά σκέφτεται δόση-δόση να τα "χώσει στον Θεοδόση". Οι επόμενοι μήνες πάντως θα είναι όντως κολασμένοι, όπως είπε ο φουσκωμένος υπουργός, και όχι εκδρομή στην εξοχή όπως οι προηγούμενοι. Η σωτηρία της χώρας είναι όμως σίγουρη, χρεωκοπία ξεχρεωκοπία. Οι εγκλωβισμένες δυνάμεις που επικαλείται ο πράσινος σοσιαλισμός τείνουν προς απελευθέρωση, το βόδι ο πολίτης δεν χαμπαριάζει Χριστό, δεν έχει αλλάξει τίποτα, οι μηχανισμοί αυτοκάθαρσης δουλεύουν στο φουλ, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, οι δράστες είναι ελεύθεροι, σιγά μην αλλάξει τίποτα...

Σίγουρα οι επόμενοι μήνες θα είναι κολασμένοι. Και...προσοχή! Μη κάνουμε καμμιά κουταμάρα και βαλθούμε να ρίξουμε το καθεστώς πασόκ, αφού παραμονεύει στο βάθος η νουδού! Γι΄αυτό αν γουστάρουμε επαναστατικά τραγουδάκια, ας διαλλέξουμε τα περισσότερο...βατά, ή την πιό λάϊτ τους παραλλαγή:

Εμπρός οι μήνες οι κολασμένοι, της πείνας μήνες εμπρός εμπρός....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου