24/11/11

Τα κανάλια και το Όχι

http://www.kabel-internet-telefon.de/inhalte/2010/08/fernsehen-kabelfernsehen-tv-hdtv-high-definition.jpg


Η πρόταση φαντάζει υπερβολική:

Αν υπήρχαν τα τηλεοπτικά κανάλια το 1940, ούτε το Όχι στον φασίστα επιδρομέα θα γνώριζε η Ιστορία, ούτε το έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Ας μην βιαστούμε να την απορρίψουμε αμέσως. Αναλύουμε.

Υπάρχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινό στοιχείο στην Ελλάδα του 1940 και στην Ελλάδα του Μνημονίου: Η βάρβαρη μετωπική επίθεση που δέχονται χώρα και κοινωνία από έναν "εξωτερικό" εχθρό. Στην περίπτωση του μνημονιακού πολέμου η επίθεση γίνεται και εκ των έσω.

Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν έντονες λαϊκές αντιδράσεις. Τον Οκτώμβρη του ΄40 βγήκε ένας περήφανος λαός στους δρόμους, να πανηγυρίσει το δικό του Όχι, πριν στείλει τα παιδιά του να πεθάνουν στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου για την λεφτεριά.

Βγήκε και τον Μάη του ΄10 ο περήφανος Ελληνικός λαός στους δρόμους της πρωτεύουσας, να διαλαλλήσει την αντίθεσή του με την εξάρτηση και λιτότητα του Μνημονίου, πριν μαζέψει τις βαλίτσες του για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Η φασιστική γερμανοϊταλική Κατοχή βρήκε τον λαό στα μυστικά κρησφύγετα της Αντίστασης στις πόλεις και στις αντάρτικες δυνάμεις του ΕΛΑΣ στα άγρια βουνά. Ο αγώνας για λεφτεριά και προκοπή συνεχίστηκε αμείλικτα μέχρι την εκδίωξη των εισβολέων από την χώρα.

Η νεοφιλελεύθερη κεφαλαιοεργοδοσιακοτραπεζιτική Κατοχή βρήκε ένα μεγάλο μέρος του λαού στις καφετέριες ή στις αναπαυτικές πολυθρόνες των σαλονιών τους. Ο αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία και προκοπή συνεχίστηκε με ένα κάρο απεργίες και άλλες τόσες πορείες, μέχρι που άρχισαν να φεύγουν οι ντόπιοι γιά γκασταρμπάϊτερ στην ξενητιά.

Το 1940 βρήκε ο λαός μιά κοινή φωνή, συσπειρώθηκε σε μιά μπουνιά και την άφησε να την αισθανθεί το σαγώνι του εχθρού.

Το 2010 ο λαός κατάφερε να στήσει...χάβρα! Ο καθένας το δικό του τραγουδάκι, την δική του ατομική μπουνίτσα, το δικό του προσωπικό "θα σε κάνω νταντά". Για να μην πω και ποιό σαγώνι προτίμησαν να στοχοποιήσουν κάτι "καλά παιδιά" με κουκουλίτσες...

Τι συνέβει και έφτασε ένας λαός που έγραψε στο παρελθόν με την Αντίσταση Ιστορία, να γράφει στην εποχή μας, με το κεφάλι κάτω, Υποταγή; Πολλά και διάφορα. Πρώτον, τον έμαθαν τι καλά είναι όταν πουλάς την ψυχή σου στον Μάμμωνα και πόσο μπεσαλήδικα καλοπερνάς με καναδυό πιστωτικές κάρτες. Δεύτερον, τον έβαλαν κάτω και του πιπίλισαν χρόνια το μυαλό με την φράση "είσαι μικροαστός", μέχρι που κάποτε σταμάτησε να τους ακούει και άρχισε...να είναι. Τρίτον, δεν το γράφω γιατί δεν θα με διαβάζει πιά κανένας Αριστερός, και θα γράφω τότε μόνο για το Κατερινάκι και τον αδερφό μου τον Παντελάκο.

Θα πείτε, δεν σου φτάνουν ρε βράχε δύο, αλλά λέοντες; Μη πείτε ρε! Σας παρακαλώ!

Τέταρτον, τα κανάλια! Αυτός ο οχετός που μεταφέρει στο σπίτι μας όλα τα πνευματικά απόβλητα του συστήματος, μετατρέποντας το κεφάλι και την καρδιά μας σε χαβούζα που βρωμάει και ζέχνει. Στο όνομα της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας Σκέψης και Έκφρασης, στο όνομα του Πολιτισμού, της Πληροφόρησης, της Ενημέρωσης και ξέρω ΄γω ποιανού ρουφιάνου ακόμα! Η χούντα των καναλιών που σου σερβίρει το δικό της συμφέρον (και ταυτόχρονα συμφέρον των αφεντικών της) σαν δικό σου, που σου προσφέρει την θερμή της αγκάλη όταν πειθαρχήσεις στις επιταγές της τρομοκρατίας της και αρχίζεις να τρέμεις, που αλλοιώνει, διαστρεβλώνει, κακοποιεί, νοθεύει την αλήθεια και κάθε τι που σχετίζεται με αυτήν.

Για σκεφτείτε. Ο πόλεμος μαίνεται σε όλη την Ευρώπη και ξαφνικά τίθεται θέμα εμπλοκής ή μη της χώρας σε αυτόν. Σκεφτείτε να υπήρχαν Σκάγια, Στάρια, Άλφατα, Μέγκατα, Αντένια, Αλτέρια, Έρτια, Νέτια και το κανάλι της Εκκλησίας, που δεν ξέρω τι θα κάναμε άμα δεν τόχαμε. Σκεφτείτε....

Στάη: Γειά σας κύριε Μεταξά, τι κάνετε;

Μεταξάς: Καλά, εσείς;

Στάη: Να σας κάνω κύριε πρωθυπουργέ μιά ερώτηση; (Δεν περιμένει απάντηση και την κάνει) Οι...εταίροι μας οι Ιταλοί σας...παρακάλεσαν ιδιαίτερα ευγενικά να τους επιτρέψετε να περάσουν διακριτικά πάνω από την ελληνική επικράτεια, ούτε μύτη δεν θα ανοίξει, είπαν. Τι σκεφτόσαστε τελικά να κάνετε;

Μεταξάς: (Λέει ο άνθρωπος τα δικά του)

Στάη: (Δεν δίνει σημασία. Κατεβάζει τα μάτια και διαβάζει κάτι, ή λιμάρει τα νύχια της, ή γράφει κάποιο SMS, ή συμπληρώνει ένα δελτίο σουντόκου, δεν φαίνεται ρε γαμώτο, λέγοντας μηχανικά, ναι, ναι, ναι. Εντύπωση κάνουν όπως πάντα οι ψεύτικες 4Χ4 βλεφαρίδες της. Λέτε άμα ζούσε το 40 να τις κόλλαγε με ψαρόκολλα;) Ή λέτε να ζούσε;

Μεταξάς: .....Έτσι που λέτε, που να τρέχουμε τώρα σε Αλβανίες και βουνά, καλά δεν καθόμαστε εδώ; Άντε να πηγαίνω τώρα, που με έχει καλεσμένος ο Ιταλός πρέσβης στο σπίτι του και πετυχαίνει τόσο καλά το Σαλτιμπόκα Ρομάνα η πατσά η κυρά του.

Στάη: Στο καλό πρωθυπουργέ. Έτσι λοιπόν αγαπητέ λαέ, μένουμε Ελλάδα, που λέει και η εκπομπή. Δεν χρειάζεται να τρέχουμε να υποδεχτούμε τους μουσαφιραίους, έρχονται και από μόνοι τους. Σιγά μη πάμε να τους κοντράρουμε, να μας λιανίσουνε, να σκοτωθούνε άδικα τα παιδιά μας, να τα χαλάσουμε και με τους κολλητούς τους τούς Γερμανούς και νάρθουνε μετά και να τρέχουμε για δανεικά και να μη μας δίνουνε, καθήστε καλά! Χώρια τα κρυοπαγήματα στα χιόνια της Αλβανίας, και σιγά μη καθήσω τώρα εγώ να πλέκω κάλτσες για τα στρατά. Τι έχεις να πεις γιά όλα αυτά Παντελή; (Ωχ, δεν τον γλυτώνουμε τον Καψή ούτε και σε φανταστικές εκπομπές της ΕΡΤ!!! )

Αυτά. Σίγουρο είναι ένα: Το Τρίτο Ράϊχ και η φασιστική Ιταλία "ατύχησαν" να μην πετύχουν το 1940 την χώρα υπό το καθεστώς των σημερινών κρατικοϊδιωτικών καναλιών. Έτσι αναγκάστηκαν σε αιματηρές και λυσσαλέες συγκρούσεις με τον Ελληνικό λαό, αντί του υγιεινού περίπατου που θα έκαναν, αν είχε φροντίσει πχ μιά Τρέμη, να τρέμει ο λαός.

Τελειώνω με μία αναφορά στην αγαπημένη μου ΕΡΤ. Καλά όλα. Και η υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, και η σαπίλα της κομματικής τακτοποιησούλας, και τα ρεζιλίκια σιδερωμένων τηλεπαρουσιαστριών, και η προχειρότητα των εκπομπών, και η ανορθογραφία του τύπου που σκοτώνει τα τρέϊλερ, και τα χάλια του ήχου, και που σου κλείνουν οι τηλεφωνήτριες ΑΜΕΣΩΣ το τηλέφωνο όταν σου πούνε "ΕΡΤ", και που ο υπεύθυνος γιά τεχνικά θέματα σου σηκώνει το τηλέφωνο με ένα "ναιιι;" λες και τον πήρες στο σπίτι του, και που μας έχουν ξεσκίσει στην απεργία λόγω του επικείμενου κλεισίματος της ΕΡΤ ή λόγω ενιαίου μισθολογίου, αλλά πολύ γουστάρουν τα άλλα κλεισίματα και όλα τα πογκρόμ που δεν αγγίζουν εαυτούς, αλλά εκείνη την ρουφιάνα την ανταποκρίτρια με εκείνο το ξεσκισμένο "ο κύριος Λ.Παπαδήμος θα πάει Βρυξέλλες για να απελευθερώσει την έκτη δόση, που όλοι ξέρουν πόσο αναγκαία είναι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις" δεν την αντέχω με τίποτα! Δεν κατεβαίνει, δεν τσουλάει, δεν κάθεται!

Που το ξέρεις εσύ μωρή παπαροκατίνα ότι με την 6η δόση θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, μαλάκω; Και με ποιούς από αυτούς τους ΟΛΟΥΣ που ξέρουν, μίλησες για να σιγουρευτείς, κοπανόγλαστρα;

Φτου, συγχίστηκα πάλι και έγινα ξανά υβριστικός μπλόγκερ. Πάλι καλά που δεν είμαι ανώνυμος, να μου έβαζε χέρι ο Πάγκαλος και ο Παπουτσής.

Να πούμε και κάτι θετικό τώρα, μη πει κάνας φίλος αναγνώστης, και τι έμαθα που διάβασα τόση ώρα βραχόκηπο;

Η περικύκλωση της Βουλής δεν έφερε κάποια αισθητά αποτελέσματα. Για δείτε σας παρακαλώ λίγο πιό ζεστά την ιδέα της ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου