13/12/11

Τρόϊκα: Τον κατώτατο μισθό και τα δώρα σας, κουφάλες!


Κατώτατοι μισθοί στην Ευρώπη: Η Ελλάδα με 4,28 ευρώ την ώρα...υψηλόμισθη ανάμεσα στα 10,16 €/ώρα του...άτυχου Λουξεμβούργου και τα 0,71€/ώρα του Πανθρα...ε του παραδείγματος προς μίμηση, Βουλγαρίας.




Τον πάτο που οριοθετεί ο κατώτατος μισθός έβαλε στο μάτι η τρόϊκα, είπε ο υπουργός Εργασίας της τρόϊκας της κυβέρνησης της τρόϊκας, Κουτρουμάνης. Πολύ πράμα ο εν Ελλάδι κατώτατος μισθός σε σύγκριση με τους ευρωπαϊκούς λένε τα παιδιά από τις Βρυξέλλες, να τον κόψουμε, να δούμε άσπρη μέρα. Να που είναι και...προνομιούχος ο Έλληνας εργαζόμενος και δεν το ξέραμε, μεγάλη αδικία.

Ε να τον κόψουμε ρε παιδιά! Στο όνομα της...ισότητας και της...αλληλεγγύης, γιατί δεν πάει να έχει η Ελλαδίτσα προνόμια οικονομικής υπερδύναμης και να σνομπάρει ας πούμε την φτωχομάνα Γερμανία, πως το λένε, δεν κάνει. Μάλιστα.

Θέλει και ο ΣΕΒ πολύ την μείωση του κατώτατου μισθού, μας είπαν οι κύριοι, σιγά να μην ήθελε. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα...θέλησης, οι ντόπιοι βιομήχανοι έχουν και ατράνταχτα επιχειρήματα: Άμα δεν τα κονομήσουμε σε βάρος του εργάτη, πως θα τα κονομήσουμε ρε παιδιά;

Τι άλλο τους μπήκε στο μάτι (αλλά δεν τους τόβγαλε, να τελειώνουμε, κρίμα) των τσίφτηδων της τρόϊκας ακούσαμε; Α, ο 12ος και 13ος μισθός. Ε ναι, μεγάλα αγκάθια για την τρόϊκα αυτά τα...αναχρονιστικά κατάλοιπα του...φαύλου εργασιακού παρελθόντος. Να τα κόψουμε, να τα κόψουμε!

Και τι λέει για όλα αυτά η κυβέρνηση; Τι λέει το κώμα του σοσιαλισμού και της αλλαγής (των φώτων μας), το πασόκ; Τι λέει η νέα δημοκρατία που...μισεί τόσο το Μνημόνιο; Τι λένε οι πλασιέ βιβλίων των καρατζαferries, τα παιδιά του στόκ.ος; Α, πολύ κλάμα! Κορόμηλο το δάκρυ!

Τι; Είμαι με το μέρος της τρόϊκας; Όχι ρε παιδιά, προς Θεού! Είναι φυσιολογικό πράμα το κόψιμο, την δουλειά τους κάνουνε οι άνθρωποι! Εκπρόσωποι της ευγενούς ομάδας της Μάσας και της Χάψας είναι οι κύριοι, τι περιμένεις να σου κάνουν, αέρα με φιλντισένιες βεντάλιες; Τον κώλο σου θα σου κόψουν φίλε μου, αφού δεν λες να τους πάρεις το τσεκούρι από τα χέρια και να τους κόψεις το κεφάλι.

Θα πουν ορισμένοι έξυπνοι τώρα: Και πως θα μας πηδήξουνε μετά έτσι...άκωλους ρε συ Βραχόκηπε;

Έλα ντε...

Λέτε να αναγκαστούν να καταφύγουν σε...εναλλακτικές μεθόδους...στήριξης;

Πως την είπαμε εκείνη την αδερφή της Μίντλεντον, της δούκισας του Καίμπριτζ είπατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου