14/12/11

Όχι, δεν πρόκειται να κάνει καριέρα στο ΚΚΕ ο...σύντροφος Κασιμάτης















Διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο του κυρίου Κασιμάτη στην Καθημερινή και συγκινήθηκα μέχρι δακρύων. Κάθησε ο άνθρωπος και είπε τον πόνο του, και μάλιστα λυρικά, καημό να δούνε τα μάτια σας!

Όμορφη Αθήνα, πούν΄τα χρόνια εκείνα, πούν΄τα χρόνια εκείνα τα παλιά.....

Αχ, πάει η "αστική παράδοση του τόπου", αχ και φώλιασαν στην εξουσία "οι αξίες και οι ιδέες της Αριστεράς"! Αχ ωιμέ αλί και τρισαλί, να καταντάς να "αυτομαστιγώνεσαι για την Μακρόνησο" και να αναγκάζεσαι να...εκστασιαστείς με την "σοφία του Χαρίλαου Φλωράκη"!

Ακόμα και τον αντικομμουνισμό κατάφεραν να μπασταρδέψουνε ρε γαμώτο! Τι λέω; Να τον αφανίσουνε από προσώπου της γης, έπρεπε να πω καλύτερα. Τέτοια κατάντια!

Κλάμα γοερό ο κύριος Κασιμάτης της Καθημερινής, πολύ με συγκίνησε. Αυτό με τον αντικομμουνισμό έσπασε όλα τα κοντέρ πάθους μάλιστα! Και πόσο καλά το είπε! Μπα, δεν είναι πολιτική αντίληψη ο αντικομμουνισμός, λέει ο Κασιμάτης, είναι ΙΔΙΟΤΗΤΑ! Όπως λέμε, σου μιλάω με την ιδιότητα του πατέρα, ή του δάσκαλου, ή του προϊστάμενου. Ο Κασιμάτης μιλάει για την ιδιότητα του αντικομμουνιστή. Μάλιστα.

Μα πως άφησε ο Βάρναλης έναν τέτοιον...ποιητή να μην αφήσει κανέναν να αποδράσει από την Οδό Αβύσσου του;

Αναπολεί το παλιό ένδοξο παρελθόν, ο Κασιμάτης, και αναστενάζει με τον καημό παροπλισμένου ταγματασφαλίτη: Αχ, πουν΄ τα χρόνια που ήταν "οι πατεράδες εξορία, και τα σπίτια των κουκουέδων αδειανά", τότε που ξηγιώμαστε αλάνικα, και που σέρναν τα παιδιά με τα λουκάνικα...

Μελαγχολία....


Ξέρεις τι σημαίνει φίλε μου, να έχεις ζήσει σε μιά εποχή, που μπορούσες να τον βουτήξεις τον κάθε πούστη με τη μία και να τον πας για φάλαγγα, μόνο και μόνο επειδή δεν πρόλαβε, ξέρω γω  λόγω βήχα, να τελειώσει την πρόταση "Μεγάλος Δημιουργός ο Θε...", επειδή ενέδρευε παντού η...μουσική του Θεοδωράκη; Ακόμα και νάτανε παπάς!

Ξέρεις τι βραχνάς είναι, να τους ανέχεσαι μέσα στην Βουλή, αυτούς που έστελνες κάποτε κατά εκατοντάδες στα Μακρονήσια;

Δώστου ΚΚΕ και πάρτου την ψυχή του Κασιμάτη! Αυτό δεν είναι αγάπη, αυτό είναι λατρεία! Και παρόλη την συγκινησιακή του φόρτηση καταφέρνει κάποτε να υπερβάλει εαυτόν, και μάλιστα εαυτόν με την κυριότερη των ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ: Αυτή του παλιοτόμαρου! Καμαρώστε αρθροκάφρο!

...." Είναι κωμικοτραγικό να έχει σήμερα τέτοια σημαίνουσα θέση η Αριστερά στην κοινωνία, αν το σκεφθείτε. Διότι αν η Ιστορία της χώρας είχε πάρει την κατεύθυνση που επεδίωξε να της δώσει από το 1943 με τα όπλα, στην αυγή του 21ου αιώνα, το μόνο εξαγώγιμο προϊόν που θα είχε η χώρα θα ήταν η Ελληνίδα, η οποία θα ανταγωνιζόταν επαξίως τα παρεμφερή «προϊόντα» του σοσιαλιστικού σχολείου, όπως τη Ρωσίδα, την Ουκρανέζα, τη Μολδαβή κ.ά."

Αντί σχόλιου: Ελπίζω να πέτυχα παραπάνω το χρώμα του σκατού, και ελπίζω αυτός ο απίστευτος άνθρωπος, που υποβαθμίζει τις γυναίκες τόσων λαών ως πουτάνες, να πάει τελικά από γυναίκα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου