26/12/11

Ήρωας ο Παπανδρέου!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUa3wyH1U_LC5voECAtGl4u2b1nsguYDDuFc2kZhp_qT1jfjPpvlcTgHBqarxzTfj4MW-CP_kj9WYQGspZqzPQ0q_IiW6B4pr7Q6OwgC3KTQVbKrYbZV3080T2A6BDGAwVvt6SS-UYOt8/s1600/papandreou_papadimos.jpg

Παπανδρέου: Και άμα δεν κάνεις καμμιά μαλακία να γίνεις ήρωας, την βγάζεις ολόκληρη την τετραετία!


Ευτυχώς που υπάρχουν φυλλάδες σαν την βρετανική TheTelegraph και μας λένε τα πράγματα από την...ηρωϊκή τους πλευρά, αλλιώς θα είχαν χρεωκοπήσει όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν ή εμπορεύονται προτομές, αγάλματα και αδριάντες. Μπράβο στην εφημερίδα, ούτε Τα Νέα τέτοια ηρωϊκή...ποιότητα!

Καθόντουσαν που λέτε οι συντάκτες της The Telegraph και σκεφτόντουσαν με ποιό αντικείμενο θα χτυπήσουν το καλοκαίρι τις μύγες που θα πετάνε στα γραφεία τους, πολύ δουλειά δηλαδή. Και εκεί ξαφνικά έρχεται ενός παρακατιανού συντάκτη η ιδέα της χρονιάς: Ρε παιδιά, τους λέει, δεν κάνουμε ρε σεις μιά λίστα με τούς ήρωες της χρονιάς, να τιμήσουμε τσι αθρώποι που δώσανε το αίμα των αλλωνώνε για να τους σώσουν από την...αναιμία;

Πανικός! Πέσανε οι συναδέλφοι του πάνω του και τον πήγαν με αλαλαγμούς σηκωτό στον διευθυντή της εφημερίδας. Κάντε τόπο, έρχεται ο νέος διευθυντής, στην άκρη λαμόγιο παλιέ!

Θρίαμβος δηλαδή! Και όταν ο εμπνευστής της ιδέας (και νέος διευθυντής της εφημερίδας) τους παρουσίασε την λίστα με τα ονόματα των ηρώων της χρονιάς, ε εκεί να βλέπατε τον απόλυτο χαμό! Ήρωας η κυρία δουνουτού, Λαγκάρντ, ήρωας ο αφεντικός της τράπεζας της Αγγλίας, ηρωΐδες οι...αγορές κρατικών ομόλογων (σε αυτήν εδώ την περίπτωση μπορούμε να διαβάσουμε στην βάση του επιβλητικού μαρμάρινου μνημείου που έχει στηθεί προς τιμή των αγορών, το παρακάτω γνωμικό: Ω ξειν αγγέλειν τραπεζεύσι, ότι το παραδάκι του μαλάκα του λαού κείται στα χρηματοκιβωτιάκια μας, άρα θα περάσουν μιά χαρά οι δανειστές, οι οποίοι τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι, και τέρμα το ρητό γιατί δεν έχει άλλο χώρο στη βάση του αγάρματος) και τέλος ο ένδοξος, απαράμιλλος και σούπερμαν μεταξύ των ηρώων, αρχιήρωας Γιωργάκης Παπανδρέου, το γένος Στόκου!

Ήρωας ο μπαρμπαλήθειας, ο αϊκιουκτόνος Παπατζής; Ε ναι. Έπεσε ηρωικά από την πρωθυπουργική του καρέκλα, που κουνιώτανε πολύ μετά την απόφασή του να "προσφύγει στους δημοκρατικούς θεσμούς", όπως γράφει η εφημερίδα εννοώντας το γνωστό παπανδρεϊκό στοκάρισμα περί δημοψηφίσματος.

Ε για να το λέει η αγγλική έγκριτη εφημερίδα, κάτι ξέρει. Μπορεί να μην τολμάει ο Γιωργάκης να βγει από το σπίτι του ούτε προς νερού του, που λέει ο λόγος, αλλά στην Αγγλία ισχύει σαν η φαντασίωση κάθε...φιλήρωα αναγνώστη εφημερίδας. Πως λέμε, ουδείς προφήτης στον τόπο του, κάπως έτσι, αλλά με ήρωισμό αντί προφητείας.

Η μοναδική παράλειψη της εφημερίδας ήταν η ακριβής περιγραφή της ηρωικής πράξης του Γιωργάκη. Δεν γίνεται να τα γράφουν όλα οι εφημερίδες, τι να έγραφε δηλαδή ηΤέλεγκραφ;
Πως με το δημοψήφισμα πήγαινε ο Γιωργάκης να κάνει "σκαμνάκι" στον λαό, αλλά μπουρδουκλώθηκε στα κορδόνια του και έπεσε κάτω; Και πως πέφτοντας άναψε...ένα σπίρτο να δει που πέφτει και έβαλε άθελά του φωτιά στα σπίτια...της Μέρκελ και του Σαρκοζύ; Και ότι οι δυο τελευταίοι του βάλανε μετά φωτιά στα μπατζάκια του; Που να τα γράψουν όλα αυτά οι εφημερίδες, δεν γράφονται.

Πάντως να ξεχάσει η Telegraph την ηρωική προσφορά του ημίθεου Χρυσοχοΐδη, δεν το περίμενε κανείς. Κατάφωρη αδικία που συγκίνησε απαξάπαντο το πανελλήνιο. Ο Λοβέρδος κλαίει μέχρι και τούτη την ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου