30/12/11

Τα κάνανε γαργάρα οι οικονομικοί εισαγγελείς!

http://de.toonpool.com/user/43/files/justiz_1381265.jpg

Ελληνική Δικαιοσύνη ζεις, εσύ μας οδηγείς!

Δεν πρόλαβαν να γίνουν μούσκεμα από το κλάμα τα μαντήλια των δυο αντιστασιακών οικονομικών εισαγγελέων (που τα βρόντηξαν λόγω "επεμβάσεων στο έργο τους" και γιατί δεν γούσταραν να είναι "εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση") και τους τα στέγνωσε στο πι και φι ο περίφημος "της Δικαιοσύνης ο ήλιος ο νοητός"! Ή λέτε νάναι λίγο ανόητος;

Θρίαμβος πάντως!

Τι έγινε; Να, πέσανε οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου με τα μούτρα στην προκαταρκτική εξέταση, μη φύγει κάνας πόντος από της Δικαιοσύνης το καλσόν και της φανεί τίποτα από το κωλομέρι της, και πριν προλάβει ο κόκορας να σκεφτεί καν ότι έχει καθήκον να λαλήσει τρεις φορές, βγάλανε και πορίσματα!

Δεν έγινε και τίποτα, λέει το πόρισμα της...έρευνας, είναι ευαίσθητοι χαρακτήρες οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης και τσατίστηκαν λιγάκι κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του καθήκοντος. Τόπαν και οι δύο ευαίσθητοι χαρακτήρες όταν βγήκαν χαμογελαστοί από το γραφείο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Είμαστε λίγο παρορμητικοί ρε παιδιά, δεν υπήρχε επέμβαση στο έργο μας, ούτε υπαγόρευση ή απαγόρευση. Με την πολιτική και την οικονομία παίζαμε σφαλιάρες στον στρατό, κανένα πρόβλημα.

Πήραν πίσω τις παραιτήσεις τους τα παιδιά, και ούτε διαπλεκόμενη γάτα, ούτε διεφθαρμένη ζημιά. Θα αναρωτηθεί τώρα κάνας παράξενος: Πόσα αρπάξανε τα δυό εισαγγελάκια; Ή τι τους τάξανε; Ή με τι μάρκα μπετόν τους απείλησαν ότι θα χτιστούν οι οικογένειές τους στην περίπτωση που ξεράσουν τίποτα ονοματάκια; Γιατί κάτι για ονοματάκια μας είχανε πει στα κάλαντα τα παιδιά. Ευτυχώς που εγώ δεν είμαι παράξενος και δεν αναρωτιέμαι...

Η υπόθεση είναι περισσότερο σοβαρή απ΄ότι φαίνεται, σηκώνει ανάλυση! Δώστε προσοχή!

Δύο λαγοί είχαν την παράξενη συνήθεια να ρεμβάζουν κάτω από ένα δένδρο. Η συμπεριφορά τους παραξένευε τα άλλα ζώα που τους ρωτούσαν τι κάνουν εκεί.

Περνάει η αρκούδα;

-Τι κάνετε ρε σεις Λαγοί εκεί;

-Ε! ...τι να κάνουμε αρκούδα μου; Μασουλάμε το καροτάκι μας, πίνουμε το γάργαρο νεράκι μας, μέχρι να περάσει η κουφάλα ο δικομματισμός να τον πηδήξουμε.

Περνάει ο ελέφαντας.

Γειά χαρά στους αυτιάδες! Τι κα ρε μάγκες λαγοί εκεί;

-Ε! ...τι να κάνουμε ελέφα μας; Μασουλάμε το καροτάκι μας, πίνουμε το γάργαρο νεράκι μας, μέχρι να περάσει η κουφάλα ο δικομματισμός να τον πηδήξουμε.


Μιά του εισαγγελέα, δυό του εισαγγελέα, περάσανε ένα σωρό ζώα από εκεί, μέχρι που πιάνει κάποτε μιά ρουφιάνα ζέβρα τον δικομματισμό και του τα ξερνάει όλα ριγωτά: Βασιλιά όλων των συστημάτων, το και το τα λαγουδάκια! Και όχι τίποτα, αλλά να, καλύτερα να σου βγει το όνομα, παρά ο πάτος, που λέει ο λαός.





Τούρκος ο δικομματισμός! Μια και δύο λοιπόν πάει και βρίσκει τους Λαγούς...

-Τι κάνετε ωρέ λαγόπουλα εκεί;

-Ε τι να κάνουμε Βασιλιά όλων των συστημάτων; Μασουλάμε το καροτάκι μαςμου, πίνουμε το γάργαρο νεράκι μας, έ...λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα...



Κεντρική ιδέα;

Ούτε για χαβούζα, ούτε για βόθρος προσφέρεται αυτή εδώ η χώρα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, μόνο για ανέκδοτο....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου