2/1/12

Λέτε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του πασόκ ο Παπούλιας;

Σταματήστε τον πόλεμο στον Παπαδήμο!
 
Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ποιάς Δημοκρατίας; Μα φυσικά αυτής που στήσαμε, στηρίξαμε και αποθεώσαμε από το 1974 μέχρι σήμερα. Μιά Δημοκρατία...4Χ4 που κατάφερε να μας τσουλήσει με την όπισθεν στο πιό ζοφερό παρόν και μέλλον της νεώτερης ιστορίας μας. 
 
Παπούλιας λέει. Μια θλιβερή πασοκική φιγούρα στην καρέκλα του -κατά το Σύνταγμα- πρώτου πολίτη της χώρας. Πρόεδρος από τα ίδια συστατικά του κόμματος που τον γέννησε: Απόβλητα παρακμής! 
 
Τι έκανε πάλι αυτή η επιτομή του πολιτικού κομπάρσου, αυτό το γελοίο και άβουλο πιόνι του πασόκ; Ακριβώς αυτά που κάνει συνήθως: Απροκάλυπτα και προκλητικά φιλοκυβερνητική πολιτική. Τον τίτλο του "προέδρου όλων των...πασόκων" δεν τον έχει κερδίσει τυχαία ο άνθρωπος.
 
Να σταματήσουν τα κόμματα τον πόλεμο κατά του Παπαδήμου, φλίταρε δημόσια το απίθανο αυτό εγκάθετο γεροντάκι, καλό παιδί ο Παπατράπεζας και "μη μου...* τους Κύκνους, Τάρανδε!" διατί επέρχεται καταστροφή και ζήτω η σωτηρία της χώρας και το ομώνυμο νοσοκομείο των Αθηνών. Τέτοια "ουδετερότητα" ο δήθεν πρόεδρος όλων των Ελλήνων, ούτε ο Παντελής Καψής νάτανε!
 
Μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους...διάττοντες αστέρες πολιτικού ήθους και δημοκρατικής ευαισθησίας ο Παπούλιας, δεν πέσαμε από τα σύνεφα. Εξ΄άλλου πως θα μπορούσε να ήταν αυτό που είναι, αν διέθετε στοιχειώδη πολιτική παιδεία, κοινωνική μόρφωση, φιλότιμο και αξιοπρέπεια; Δεν καταντάς χωρίς λόγο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα της υπέρτατης δικομματικής ντροπής. 
 
Χέστηκε τώρα ο Παπούλιας για τέτοιες...μικρολεπτομέρειες όπως μια Προεδρία στο πνεύμα του Συντάγματος και λοιπά πράσινα αλόγατα. Ελλάδα είναι αυτή, όχι στο ύψος, αλλά στο βάθος του απόλυτου πάτου των περιστάσεων καλείται να σταθεί ο Πρώτος Πολίτης στην χώρα μας!
 
Έχουμε τον πρόεδρο που ταιριάζει ασορτί στα χάλια μας, υπογραφή βράχος, στάμπα κήπος! Τι σαπίλα από κυβέρνηση, τι σαπίλα από προεδρία. Πως λέμε "δυσωδία από τον διπλανό βόθρο"; Ακριβώς έτσι! Μία από τα ίδια! 
 
Και δεν μπορώ να καταλάβω, πως πάνε οι εκπρόσωποι της Αριστεράς στην καθιερωμένη τελετή στο προεδρικό μέγαρο και του σφίγγουν το χέρι! Αναρωτιέμαι τι στο διάολο εθιμοτυπία είναι δαύτη; Τι, Θεσμός είναι αυτός, πρέπει; Και πρέπει σώνει και καλά να πάνε να ευχηθούν χρόνια πολλά σε έναν Καραγκιόζη που δεν δίνει μία για τον Θεσμό; 
Εγώ πρέπει να έχω χάσει πολλά μαθήματα πολιτικού σαβουάρ βιβρ φαίνεται, για να έχω κόψει σε κάθε πράσινο κομματόσκυλο την καλημέρα...
 
 
 *Γκουχ, γκουχ....
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου