19/1/12

Τους τάχωσε ο Πρετεντέρης! Φέρτε το Πούλιτζερ!



Έσφαλα παιδιά! Κακώς του τα έχωνα όλο τον καιρό του σύντροφου Πρετεντέρη. Ανακαλώ όλα τα κακεντρεχή που έχω γράψει γι΄αυτόν και ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Και για να αποδείξω έμπρακτα την συντριβή μου, αναδημοσιεύω το σημερινό άρθρο του στα Νέα, χωρίς ούτε γραμμούλα να τ΄αλλάξω, όπως θα έλεγε σίγουρα ο Βαγγέλης Γερμανός. Το ενδιάμεσο σχόλιο βοηθάει για να γίνει το δύσκολο κείμενο κατανοητό στο ευρύ κοινό.

http://www.womansday.com/cm/womansday/images/ya/03-Stupidest-Reasons-to-Get-Fired-Pulitzer-Prize-1.jpg

Αν η τρόικα δεν ζητάει τη μείωση του κατώτατου μισθού ούτε την κατάργηση ή την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού (όπως διαβεβαιώνει ο επίσημος εκπρόσωπος της Κομισιόν), τότε ποιος τα ζητάει; Ποιος τα έβαλε στο τραπέζι; Ποιος τα αποδέχτηκε; Και γιατί τα κουβεντιάζουμε; 
 
Ναι, ποιός ζητάει τις μειώσεις; Και προπάντων ποιοί τις βάλανε στο τραπέζι, ποιοί τις αποδέχτηκαν και γιατί τις κουβεντιάζουμε; Γιατί αν δεν τα ξέρει όλα αυτά ο Πρετεντέρης, που είναι επί των πραγμάτων, τι να πούμε εμείς οι κοινοί θνητοί; Απαντήστε λοιπόν!
 
Εως τώρα μας διαβεβαίωναν ότι αυτές οι απαιτήσεις εκπορεύονται από την τρόικα. Οταν, όμως, η τρόικα διαψεύδει ότι έχει τέτοιες απαιτήσεις, κάποιος πρέπει να μας πει πώς προέκυψαν, ποιος τις υποστηρίζει, με ποια επιχειρήματα και για ποιον λόγο. 
 
Άντε λοιπόν, περιμένουμε!
 
Είναι προσωπικώς ο Πρωθυπουργός, όπως φάνηκε την Παρασκευή στη Βουλή; Είναι κάποιοι άλλοι στην κυβέρνηση; Είναι τα κόμματα που την συγκροτούν; Είναι μήπως οι εργοδοτικές οργανώσεις; Ποιος, τέλος πάντων, αποφάσισε εδώ και δυο, τρεις εβδομάδες να ανοίξει την κουβέντα περί «μισθολογικού κόστους»; 
 
Ο κύριος Πρετεντέρης ξέρει φυσικά ποιός. Αυτό έλειπε, να μην ήξερε. Αλλά χρησιμοποιεί αυθεντικές ερωτήσεις που θέτει ο απλός πολίτης, για να μας βοηθήσει εμάς τους απλούς πολίτες, να το δούμε όπως το βλέπει ο απλός πολίτης. Μοντέρνα δημοσιογραφία είναι αυτή, συμμετοχική. Αν και δεν μας δίνουν ακόμα ένα νούμερο (50 λεπτά το τηλεφώνημα) να πάρουμε αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε, να κονομήσει το κανάλι, ελπίζουμε προσεχώς.
 
Ερωτώ διότι θέλω να ελπίζω ότι τα ψέματα τελείωσαν. Και ότι μαζί τους πρέπει να τελειώσει το κρυφτούλι μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. 
 
Αμέ! Δεν πάει άλλο! Πήγαινε πριν από λίγο μιά χαρά, αλλά τώρα θέλουμε να πούμε και καμμιά αλήθεια, άρα δεν πάει άλλο. 
 
Ερωτώ ακόμη επειδή φοβούμαι ότι η ελληνική κοινωνία δεν βρίσκεται μπροστά στις δεσμεύσεις που της επιβάλλουν ένα Μνημόνιο ή/και μια δανειακή σύμβαση. Αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κεκαλυμμένη ιδεολογική επίθεση, η οποία προσπαθεί να την «αναμορφώσει» χωρίς να το λέει. 
 
Τι σας έλεγα πάνω πάνω; Κρυφοκομμουνιστής ο αρθρογράφος των Νέων και μάλιστα ιδεολόγος! Και στο άρθρο του είναι αναγκασμένος (να ταΐσει τη φαμελιά του θέλει με την αρθρογραφία στα Νέα ο άνθρωπος) να τα λέει συγκαλυμμένα, αλλά αν δείτε το κουκούτσι, είναι πεντακάθαρα: Τα μονοπώλια και η πλουτοκρατία κρύβονται πίσω από την λυκοσυμμαχία του μαύρου μετώπου, φτου τους.
 
Κι εδώ πλέον αρχίζουμε να βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. 
 
Πολύ επικίνδυνα!
 
Ολοι αντιληφθήκαμε την ανάγκη θυσιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια έκτακτη κατάσταση. Ολοι καταλάβαμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται προσπάθεια για να παραμείνει στο ευρωπαϊκό νόμισμα και να διασφαλίσει την εθνική πορεία της στον 21ο αιώνα.
 
Αυτά εδώ τα γράφει γιά να θολώσει το τοπίο και για να μην τον πάρουνε χαμπάρι. Μη δίνετε σημασία και δώστε προσοχή στις επόμενες αλήθειες.
 
Αλλά κανείς δεν συμφώνησε να στείλουμε τη χώρα στο Αναμορφωτήριο, ούτε να διαλύσουμε τις βασικές συντεταγμένες της κοινωνίας μας.
 
Ναι ρε, κανείς! Ούτε σε Αναμορφωτήρια, ούτε σε Ορφανοτροφεία, ούτε και σε Άσυλα Ανιάτων γαμώ τη πανακόλα τους!
 
Αν κάποιοι το επιθυμούν, καμία αντίρρηση. Να το πουν, να το υποστηρίξουν και να ζητήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού για να το επιβάλουν. 
 
Μάλιστα!
 
Στη δημοκρατία, δεν γνωρίζω άλλη διαδικασία μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών αλλαγών. Διότι στη δημοκρατία, με κουκούλα κυκλοφορούν οι τρομοκράτες και οι τραμπούκοι, όχι οι μεταρρυθμιστές. 
 
Είδατε κόλπο; Άντε να τον πάρεις μυρωδιά, αν είσαι ξέρω γω αντιδραστικός πράκτωρ της ΕΥΠ ή υψηλόβαθμος αντικομμουνιστής της ΕΛ.ΑΣ. Πρώτα η τρίπλα με την Δημοκρατία. Και γαμώ τις τρίπλες! Τι, με υποπτεύεσαι ότι είμαι στέλεχος του ΚΚΕ ή του ΣΥΝ/ΣΥΡ; Πάρε ένα- δεν γνωρίζω άλλη διαδικασία μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών αλλαγών- να κάνεις δουλειά σου, και άσε με εμένα να προετοιμάζω πυρετωδώς την Δικτατορία του Προλεταριάτου, μαλάκα! Αλλά είδατε πως τους τα χώνει μετά πλαγίως, πλην ευθαρσώς; Στην Δημοκρατία κυκλοφορούν με κουκούλα οι τρομοκράτες και οι τραμπούκοι, λέει. Ποτέ δεν μίλησε δημοσιογράφος τόσο ανοιχτά για κουκουλοφόρους αστυνομικούς, όσο ο Πρετεντέρης.
 
Ακόμη περισσότερο που τέτοιες δραματικές αλλαγές χρειάζονται άμεση και ευθεία δημοκρατική νομιμοποίηση. Δεν αρκεί η επίκληση των απαιτήσεων της τρόικας - ακόμη λιγότερο όταν αποδεικνύεται ότι η επίκληση είναι ψευδής…
 
Μέσα!
 
Χρειάζονται, λοιπόν, εξηγήσεις. Καθαρές κουβέντες. Ποιος ζητάει τι και γιατί. Ποιος επιδιώκει τι και με ποιον τρόπο. Ποιος προτείνει τι και με ποιον σκοπό. 
 
Ακριβώς!
 
Για έναν πολύ απλό λόγο. Η ελληνική κοινωνία έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα την τελευταία διετία. Οι ανοχές της και οι αντοχές της έχουν εξαντληθεί. Αν κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται, είναι κρίμα. Διότι πολύ φοβούμαι πως, όταν το αντιληφθούν, θα είναι πολύ αργά - κυρίως για τους ίδιους… 
 
Το αφήνω αυτό το τελευταίο να σας αγκαλιάσει άνευ σχολίου. 
 
 
 
 
 
 
Ο σ. Πρετεντέρης προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση της ιστοσελίδας, αλλά και στη μνήμη του Άρη Βελουχιώτη 2.000 ευρώ. 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου