18/1/12

Καπετάν Φραντσέσκο: Πολύ άτυχος, δεν ξαναπαίζει λότο, λέει!

http://www.chiemgau-online.de/cms_media/module_bi/3693/1846558_0_gross_onlineBild.jpg

Και όμως, υπάρχει γέλιο και εκτός Ελλάδας! Απίστευτο αλλά αληθινό! Λίγο μακάβριο μεν, στην περίπτωση της τραγωδίας του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου, αλλά έχει γίνει τόσο σπάνιο το χαμόγελο στην εποχή της Ακρίδας των Τραπεζών, που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κάποια ευκαιρία.

Τι έγινε; Να κάτι που συνήθως γίνεται στην Ελλάδα, τι συνήθως, πάντα και μόνο στην Ελλάδα: Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του, υπήρξε "ατυχία", γκαντεμιά, η κακιά ώρα δηλαδή και επήλθε το μοιραίο. Ότι...έπαθε ο γίγαντας ιταλός πλοίαρχος και οι αξιωματικοί του δηλαδή. Ήθελε να παλαίψει με τα άγρια κύμματα και να φουντάρει περήφανος και τελευταίος στα ανήμερα βάθη της παραλίας της νήσου Τζίλιο, δεκαπέντε οργυές από τον φλοίσβο, αλλά...γλύστρισε και έπεσε έξω από το πλοίο, είπε ο καπετάν Φραντσέσκο!

Και για να συλλάβετε το μέγεθος της γκαντεμιάς, δεν έπεσε ο άνθρωπος πάνω σε κάνα βράχο, να γίνει αλοιφή, ή στο άγριο πέλαγος, να γίνει μούσκεμα, ν΄αρπάξει καμμιά πνευμονία, να τον χάσουμε πάνω στο άνθος της πλοιαρχικής του καριέρας, αλλά μέσα σε μιά....σωστική λέμβο! Και γαμώ τις σατανικές γκαντεμιές!

Και σαν να μην έφτανε αυτή η διαβολική σύμπτωση, γλυστράνε μετά από αυτόν και οι υπόλοιποι αξιωματικοί και πέφτουν, μαντέψτε που; Όχι μαντέψτε ρε!

Αθάνατη Ελλάδα, ε; Τι δουλειά έχει με την Ελλάδα; Μιλάω για αθάνατη Ελλάδα επειδή σκέφτηκα τι θα γινότανε, αν το συμβάν είχε γίνει στον τόπο μας. Που έγινε κι΄όλας. Τι ζούμε εδώ και δύο χρόνια δηλαδή; Δεν το φούνταραν το εθνικό σαπιοκάραβο πάνω στα τραπεζόβραχα και πάνε να την κάνουνε σφυρίζοντας αδιάφορα με ελαφρά πηδηματάκια κυβερνησυνεργασίως;

Και όχι μόνο σκόνταψαν και έπεσαν στο απυρόβλητο, αλλά να δείτε που θα μας βάλουν να πληρώσουμε και καθαριστήριο γιατί ψιλολερώθηκε στο πέσιμο το κοστούμι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου